Dolar 34,1146
%0.05
Euro 38,1286
%0.09
Altın 2.880,070
%0.18
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti'den Konak’ta sazlı sözlü muhalefet: Hedefte CHP, Kılıçdaroğlu ve yerel yönetimler

AK Parti'den Konak’ta sazlı sözlü muhalefet: Hedefte CHP, Kılıçdaroğlu ve yerel yönetimler

Üç günlük program kapsamında İzmir’e gelen Kültür ve Turizm eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, partisinin Konak İlçe Danışma Meclisi Toplantısına katıldı. Gürçeşme AK Parti bölge temsilcisi Talat Yılmaz'ın saz eşliğinde yerel yönetimi ve CHP’yi hedef alan dizelerinin ardından kürsüye gelen isimler CHP’yi ve yerel yönetimleri topa tuttu. Günay, “ İzmir’de sadece yerel yönetimleri değil zihniyeti de değiştireceğiz Kendilerini savundukları için İzmir’e bir şey katmayan İzmir’in heyecanını engelleyen arkadaşlarımızı teşekkürle uğurlayacağız” dedi. AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın hedefinde ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu vardı.

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 20:53
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Kültür ve Turizm eski Bakanı AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, partisinin Konak İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı. Üç günlük İzmir mesaisinin ilk gününde basın kuruluşları ve STK ziyaretleri yapan Günay günü Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde düzenlenen Konak İlçe Danışma Meclisi Toplantısı’yla noktaladı. Toplantı da AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, İl başkan yardımcıları Atilla Kaya, Nazmi Kalyoncu ve Aziz Demir,Konak İlçe Başkanı Yaşar Ötnü de hazır bulundu.Partililer Günay’ın salona girişi sırasında ellerindeki Türkiye ve AK Parti bayraklarını havaya kaldırıp salladılar.

GÜNAY'IN İZMİR TURU BAŞLADI: EGİAD'DA GÜNDEME BAKIŞ HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

SAZLI SÖZLÜ MUHALEFET
Toplantıya geçilmeden önce Gürçeşme AK Parti bölge temsilcisi Talat Yılmaz saz çalıp türkü söyledi. Yılmaz’ın saz eşliğinde söylediği “ Konak’tan Tartan’ı indirmenin zamanı ve CHP dönsün şaşkına’ gibi sözlerin yer aldığı dizeler büyük alkış aldı.

GÜNAY: KONAK’TA MAKAS DARALDI
“AK Parti’nin açılımı Adalet ve Kalkınma Partisi…Anlamı ise, hürriyet adalet ve bereket…” diyerek konuşmasına başlayan Günay, Konak’ta milletvekilliği seçimlerinde yapılan çalışmalar sırasında CHP ile makası ciddi oranda azalttıklarını biraz daha gayret göstermeleri halinde  Konak’ı AK Parti belediyeciliği ile tanıştıracaklarını ifade etti.

SEÇİM ŞİFRELERİ
Günay geçen seçimlerde Konak'ta ivmeyi yükselttiklerini, insanların yaşam tarzlarına saygılı olduklarını belirtti ve, " Konak,Karşıyaka, Urla gibi yerlerde insanların yaşam tarzlarına saygı duymaya dikkat edeceğiz. AK Parti olarak kimsenin yaşam tarzına müdahale etmiyoruz. Biz topyekun yaşam kalitesinin artmasını istiyoruz. Daha güzel altyapı olsun, hastane, ulaşım yolları olsun diliyoruz"ifadelerini kullandı.

“GÖZÜMÜ YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR AMA…”

İzmir’de gün içinde 7 ayrı programa katıldığını hatırlatarak konuşmasına  devam eden Günay, “ İl Teşkilatımız kasıtlı davranıyor galiba…Gözümü yıldırmaya çalışıyorlar ama Konaklılar beni tanır. Gün gün sayacağız 9 ay 8 ay 7 ay 6 ay... Sonra kimler öne çıkacak kimler aday olacak onları göreceğiz. Hep beraber yürüteceğiz” dedi.



“İZMİR’E BİR ŞEY KATMAYANLARI UĞURLAYACAĞIZ”

Yerel yönetimleri sert bir dille eleştiren Günay şunları söyledi; “ İzmir’de sadece yerel yönetimleri değil zihniyeti de değiştireceğiz Kendilerini savundukları için İzmir’e bir şey katmayan İzmir’in heyecanını engelleyen arkadaşlarımızı teşekkürle uğurlayacağız. İzmir’e buyurganlık yapacak değil İzmirlilere tepeden bakanlara değil İzmir halkına hizmet edenlere işçilik yapacaklara ihtiyacı var bu kentin…. İzmir’in karıncalara ihtiyacı var”

DAĞ’IN HEDEFİNDE KILIÇDAROĞLU

Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ konuşmasında CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Brüksel’de Başbakan’ı, Suriye lideri Esad ile kıyaslayan sözlerine Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grup Başkanı Hannes Swoboda’nın verdiği tepkiyi hatırlatan Dağ, “ AK Parti sorunları halının altına süpürmedi. Hep üstüne gitti. Kendi ülkesini şikayet eden siyasetçiler var. Milletten şamar yiyenler destek almak için gittiği Avrupa’da da şamar yiyor. Öyle bir hal aldı ki CHP ben onlara acıyorum. Böyle bir genel başkanları var. Allah onları böyle bir genel başkandan kurtarsın diye dua edelim. Yıllarca hep orduyu şikayet ettiler, ‘ülke elden gidiyor’ dediler. Şimdide aynı anlayışla tembellikle yurtdışında bunu uygulamaya çalışıyorlar. Aydın’da miting yapacaklarmış. Benim bildiğim İzmir Ege’nin lokomotifi. Demek ki Avrupa Parlamentosu Sosyalist Grubu’nun gözden çıkardığı gibi CHP lideri yediği şamarla ya Kocaoğlu’nu ya da İzmir’i gözden çıkardı. Sürekli şamar yiyen CHP yalpalayarak yoluna yavaş yavaş devam ediyor. Yalpalayarak giden bu araç yolda kaza yapar. Biz uyarıyoruz ki CHP kendisine çeki düzen versin. Ana muhalefet partisinin hiçbir desteği yok. Genel Başkanımıza gelip bir yıl önce ‘sorunu beraber çözelim’ dediler. Şimdi çark etmeye çalışıyorlar. Böyle bir mesele çark etmeyi kaldırmaz. Ama biz en önemli meseleleri hep tek başımıza çözdüğümüz gibi çözüm sürecini de başarıyla tamamlayacağız” diye konuştu.



İZMİRLİLERE SESLENDİ

Dağ konuşmasının sonunda İzmirlilere şu sözlerle seslendi; “ İzmirlilerden bir isteğimiz var. Evi iyi temizlemiyorlar mı'Size iyi bir bahçe sunmıyorlar mı'Hizmetçiyi bahçıvanı değiştirin. İşte biz size hizmetçi, işçi, bahçıvan olmaya talibiz”

AKAY’DAN KONAK TEŞKİLATINA ÖVGÜ

İl Başkanı ömer Cihat Akay ise, " Konak İzmir’in amiral gemisi…Konak İzmir’in kalbi. Kan pompalıyor. Konak Teşkilatı son zamanlarda yaptığı çalışmalarla bir numaralı pozisyona geldi. Üye kayıtlarında son derece başarılılar.Konak’ta hedef bellidir. 2014’de belediyeyi kazanmak" dedi.Türkiye'nin IMF'ye olan borçlarının bittiğini hatırlatan Akay, " Dört gün önce Türk siyasi halinde 14 Mayıs 1950 diye bir tarih vardı. Çıkıp ‘yeter söz milletin’ diyen bir Demokrat Parti kuruldu. Bu tarihe 14 Mayıs 2013 tarihi eklendi. İMF kamburu ülkenin sırtından atıldı. Ekonomik bağımsızlık artık oluştu. Türkiye’ye ekonomik yönden kök söktüren IMF’yi gönderdik" diye konuştu.

ÖTNÜ’DEN ÖZELEŞTİRİ

 İlçe Başkanı Yaşar Ötnü konuşmasında adeta özeleştiri yaptı. Hedeflerinin yerel seçimlerde başarılı olmak olduğunu dile getiren Ötnü bu yolda önce başarmaya inanmaları gerektiğini ifade ettikten sonra şunları söyledi; "Biz başarılı olacağımıza inanıyoruz. İnanmak başarmanın yarısı.Birlik beraberlik içinde olmalıyız. Konak’ta bunu sağladık. Konak İlçe Başkanı olarak sizlerden Allah razı olsun. Gereken çalışmayı da yapıp başarılı olacağız.Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Atilla Kaya’nın bir sözü vardı; ‘Teşkilat olmazdan önce aile olmamız gerek’ diyordu. Çok önemsiyorum bu sözü…Önce aile olmalıyız. Konak AK Parti olarak büyük bir aileyiz. Aile fertleri gibi davranıyoruz. Hatalarımızı kapatıyoruz. Birinin yetişemediği işi diğeri yapıyor. Sandık bazlı çalışmalarda çok fazla aşama kat edemedik. Bin yüz sandık var…Çalışmalarda istediğimiz seviyede değiliz ancak birlik olmak teşkilat olmak daha önemliydi. Bunu sağladık. Sandıkta da bundan sonra daha fazla başarılı olacağımızı inanıyorum. Eksiklerimizden biri evrak... Yaptığımız çalışmaları tam anlamıyla raporlayamıyoruz. İl Başkanlığı taşınınca merkezde tek kaldık. Yükümüz arttı. Her gün en az 50 vatandaşımız bize gelip sorunlarını anlatıyor. Mahallelerde partimize katılımlar iyi...”




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.