Dolar 34,1020
%0.01
Euro 38,1017
%0.02
Altın 2.881,870
%0.24
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den 25 bin kişilik çıkarma: Tartan trenle gidiyor

CHP’den 25 bin kişilik çıkarma: Tartan trenle gidiyor

CHP İzmir Aydın’daki Demokrasi ve Özgürlük Mitingi’ne 400 otobüs ve 2 bin özel araçla çıkarma yapacak. Konak dışında tüm ilçelerde belediye başkanı ve örgüt konvoy halinde Aydın’a gidecek. Konak Belediye Başkanı Tartan ise 500’ü aşkın partiliyle birlikte trenle Aydın’a gidecek, mitingin yapılacağı İstasyon Meydanı’nda inecek. Tartan’ın tren hamlesi İl Başkanlığı’nda huzursuzluk yarattı.Bir bütün halinde Aydın’a gitmek isteyen İl Yönetiminin, Tartan’ın tek başına farklı bir yol izlemesine tepkili olduğu ancak konuyu miting dönüşü gündeme getirecekleri öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 14:37
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP “Demokrasi ve özgürlük için meydan okuyoruz” sloganıyla meydanlara çıkıyor. Startın 18 Mayıs’ta ( Cumartesi) Aydın’da verileceği mitingin hazırlıkları tamamlandı. Hafta başında İzmir’e gelerek Ege Bölgesi Milletvekilleri ve İl Başkanlarıyla bir araya gelen Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, örgütlere ‘geniş katılım gösterin’ çağrısı yapmıştı.

400 OTOBÜS 2 BİN ÖZEL ARAÇ

Tekin’in talimatı sonrası hazırlıklara başlayan CHP İzmir’de il yöneticileri Altan İnanç, Ali Karabay, Orhan Karaoğlu, Ceyhan Kayhan ve Fulya Türkeli’den oluşan ekip çalışmalarını tamamladı. Günlerdir gerçekleştirilen duyurular ve ilçe örgütleriyle temaslar sonrası CHP İzmir Aydın’a 400 otobüs ve iki bin özel araçla gidecek.CHP İzmir mitinge 25 bin kişiyle çıkarma yapacak. Saat 14:00’de kalkacak olan araçlar çevre yolunda buluşacak ve konvoy oluşturacak. Aydın’a en çok otobüs kaldıran ilçe ise Karabağlar olacak. Karabağlar ilçe örgütü 50 otobüsle konvoyda yer alacak. Belediye başkanları ilçe başkanları örgütle birlikte Aydın’a gidecek.

TARTAN TRENLE
Bu arada hazırlıklar aşamasında ufak çaplı bir kriz çıktı. İsmi Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için geçen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan diğer belediye başkanlarının aksine Aydın’a trenle gidecek. Aydın’a 30 otobüs ve 150 özel araçla gidecek olan Konak İlçe  Örgütü’nde Belediye Başkanı Tartan’ın ise ayrı olarak  500’ü aşkın partiliyle Aydın’a trenle gideceği ve İstasyon Meyda’nında gövde gösterisi yapacağı öğrenildi. Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ilçe örgütünün iki farklı yoldan Aydın’a hareket etmesiyle ilgili olarak, “ Hepimiz trenle gitme istiyorduk. Farklı bir şey yapmak istedik ancak trende yer yoktu. Belediye başkanımız beraberindeki partililerle birlikte trenle gidecek mitingin yapılacağı meydanda inecek” dedi.

İL YÖNETİMİ RAHATSIZ

Tartan’ın tren hamlesi ise İl Başkanlığı’nda huzursuzluk yarattı. Bir bütün halinde Aydın’a gitmek isteyen İl Yönetimi, Tartan’ın tek başına farklı bir yol izlemesine tepkili. Yöneticilerin şimdilik mitinge gölge düşürmemek için herhangi bir tepki koymayı düşünmediği ancak miting sonrası ayrıntılı bir şekilde konuyu ele alacağı öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.