Dolar 34,1504
%0.16
Euro 38,0249
%-0.18
Altın 2.878,490
%0.12
Bist-100 9.959,00
%0.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Yüksel Hemşireler Derneği ile bir araya geldi

CHP’li Yüksel Hemşireler Derneği ile bir araya geldi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve CHP İl Başkan Yardımcısı Dr.Ülkümen Rodoplu Hemşireler Derneği’nin Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Dünya Hemşireler günü nedeniyle düzenlemiş olduğu konferansa katıldı.

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 10:13
İZMİR-  Konferansta konuşan CHP İzmir Milletvekili ve Alaattin Yüksel, “ Geçtiğimiz cumartesi günü Hatay-Reyhanlı’da çok acı bir olay yaşadık. Aslında bugün Türkiye’de milli yas ilan edilmesi gereken bir gün. 51 yurttaşımız hayatlarını kaybetti. Öncelikle hayatlarını kaybeden 51 yurttaşımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ailelerine, yakınlarına ve ulusumuza baş sağlığı diliyorum. Hatay Reyhanlı da yaşanan 51 yurttaşımızın hayatına mal olan bu insanlık dışı katliamı kim yaptı niye yaptığı sorularından çok belki de sormamız gereken bu ortamın nasıl hazırlandığı, Nasıl bu duruma gelindiğidir. Tıpkı sağlık çalışanlarına yönelen şiddet gibi, tıpkı kadına yönelik şiddet gibi. Türkiye bu ortamlara nasıl getirildi. Asıl sorgulamamız gereken kısmın bu olduğunu düşünüyorum dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI TAŞERONLAŞTIRILIYOR
Yüksel, bugün CHP ilçe örgütlerimiz kendi ilçelerindeki hastaneleri ziyaret ederek hemşirelerimizin hemşirelik haftasını kutluyorlar. Hemşirelemize birer karanfil veriyorlar. Bizde sabah İl başkan yardımcımız Dr.Ülkümen Rodoplu ile beraber bir hastane ziyaretinde bulunduk. Orda görüştüğümüz bir hemşire arkadaşımızın 18 yaşını doldurmadan mesleğe başladığını öğrendim. Henüz kişisel gelişimini tamamlamadan çocuk yaşta mesleğe başlamış olduğunu öğrendim. Hemşirelik mesleği dünyada parlayan bir meslek, dünyada en saygın yere oturtulan bir meslektir. Ama ne yazık ki ülkemizde son yıllarda gerek eğitimdeki niteliksizleştirilme , gerek ağır çalışma koşulları, gerek bütün sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, gerekse Avrupa Ülkelerin’deki çalışan meslektaşlarınızın beşte biri fiyatı ücretle çalıştırılmak durumunda olmanız, ağır ve güvencesiz çalışma koşulları, yoksulluk sınırı altında ücretle çalışmak zorunda olmak, mücadele etmeniz gereken önemli şeyler olarak önümüze çıkıyor. Bunun içinde örgütlenmiş olmanız Türk Hemşireler Derneğini kurarak örgütlü mücadele yapmanız önemli. Bunu kutluyorum. Örügütlenme çalışmalarını yapan arkadaşlara, buna öncülük yapanlara. Çünkü zordur bedel ödenir. Bu bedel ödemeyi göze alanları kutluyorum öncelikle. Eğer daha sıkı örgütlenip, bugün belki bizden karanfil almaya korkan hemşirelerimiz başlarını kaldırıp bu örgütlenme içinde yer almazlarsa ne yazık ki mesleğinizin geleceği için çok ciddi sıkıntılar yaşayacağınız anlaşılıyor. Hastanelerinizde biliyorsunuz daha önce hizmetli kadroları vardı bunlar işçi kadrolarındaydı bunlar memur kadrolarındaydı. Ama şimdi hepsi taşeron. CHP'nin itirazlarına rağmen AKP'nin çoğunluyla dayatarak çıkardığı yeni yasayla şehir dışlarında, kamu-özel sektör işbirliği ile büyük hastaneler kurulacaktır. Sağlık giderek tamamen özelleştirilecektir. Amansız rekabet ortamında giderek tüm sağlık çalışanları taşeronlaştırılacaktır. Taşeronluk ortağ çağ kölelik düzenidir. Sosyal haklardan yoksun izin yok, kıdem tazminatı yok, 10 yıllarca aynı ücretten çalışmak zorunda bırakılacaksınız. Bunu ancak örgütlenerek birlikte mücadele ile engel olabilirsiniz dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.