Dolar 34,1473
%0.15
Euro 38,0773
%-0.04
Altın 2.882,380
%0.26
Bist-100 9.959,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'dan Şengül'e: Yalancıların maskesini düşüreceğim

Çıray'dan Şengül'e: Yalancıların maskesini düşüreceğim

Bayındır'da 'Dünya Çiftçiler Günü' etkinliğinde AK Partili Aydın Şengül'le CHP'li Aytun Çıray arasındaki polemik sürüyor. Çıray yaptığı yazılı açıklamada "“Bana düşen görev yalanların ve yalancıların maskelerini düşürmektir” dedi

  • Ege Postası
  • 15.05.2013 - 10:39
EGE POSTASI- AK Partili Ali Aşlık'ın CHP'li Çıray' hedef alarak söylediği "Dün rahmetli Menderes'in kadrolarında siyaset yaparken bugün onu asanlarla kol kola siyaset yaptığın için bu söylediklerim sana dokunur" sözlerine Çıray cephesinden yanıt geldi. Çıray yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.
Beni kastederek, "Dün rahmetli Menderes'in kadrolarında siyaset yaparken bugün onu asanlarla kol kola siyaset yaptığın için bu söylediklerim sana dokunur" diye konuşan AKP İzmir Milletvekillerinden biri, Türk milletine yapmak istediğim bu açıklama için bana beklediğim fırsatı vermiştir.

''BAYINDIR'DA GERGİNLİK'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu durumda bana düşen görev yalanların ve yalancıların maskelerini düşürmektir. Onların kötü niyetlerini ve bu niyetlerin vahim sonuçlarını açığa çıkarmaktır.
“Başbakan tek parti dönemine küfrederken 1945’e kadar CHP milletvekilleri olan Menderes ve Bayar’a da küfretmiş olmuyor mu'”
AKP ve onun iç-dış destekçilerinin yürüttükleri operasyonlarda CHP içinde yer alan demokratik merkez aktörleri hedef alınıyor. CHP’nin çoğalarak büyümesinden korkan AKP’liler içlerinde şahsımın da bulunduğu DP-AP-ANAP-DYP geleneğinden gelen siyaset insanlarını CHP’ye kişisel politik hesaplarla girmiş olmakla itham ediyorlar. Bu kadarla kalınmıyor. AKP bu geleneğin doğal bir mirasçısıymış gibi sunuluyor.
Allah’ın öteki dünyada kendisine kul olarak değil “Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı” olarak hitap edeceğini seslendirecek kadar kibir ve küfre düşmüş Erdoğan, rahmetli Adnan Menderes’in ve DP’nin aziz demokratik mirasına el koymaya çalışıyor. DP’nin kurucu liderlerinden Celal Bayar kurucu cumhurbaşkanımız Atatürk tarafından Başbakan olarak atanmamış mıyd? Yine rahmetli Adnan Menderes’i bizzat Mustafa Kemal Atatürk keşfederek onun CHP’de politikaya atılmasını sağlamamış mıyd? Celal Bayar “Atatürk’ü sevmek siyasi ibadettir” dememiş miyd? Başbakan, İsmet İnönü başkanlığındaki tek parti dönemine küfrederken 1945’e kadar CHP milletvekilleri olan Menderes ve Bayar’a da küfretmiş olmuyor m? Başbakan bir yandan Menderes’e küfrediyor diğer yandan afişlerde resmini resminin yanına koyduruyor. Bu tam bir ikiyüzlülük değil mi'
Kısaca DP-AP-ANAP-DYP geleneği AKP’nin olmadığı ne varsa onu temsil eden bir gelenektir. Bunun tartışılmaz kanıtları cumhuriyet ve demokrasi tarihimizin altın yapraklı sayfalarındadır.
“İnönü Menderes, Polatkan ve Zorlu’nun idamına karşı çıktı ve
bugün hiçbir CHP’li bu acı olayları savunmuyor”
Türk demokrasisi bütün demokrasilerde olduğu gibi kolay gelişmedi. Acı kesintiler, politik tarihimizde kara sayfalar oluşturan olaylar yaşadık. Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu’yu daha birçokları gibi demokrasimize şehit ve kurban verdik. Bunda ne CHP’nin o günkü kadrolarının etkisi ve kusuru vardı. Ne de günümüz CHP’si içinde yer alan hiçbir aktör bu acı olayların haklılığını savunuyor. Tam tersine bu felaketin önlenmesi için o günkü koşullar içinde gösterilebilecek ne gayret varsa gösterildi. Merhum Aydın Menderes bana, annesinin elinden tutarak götürdüğü İnönü’nün idamların olmaması için gösterdiği gayreti anlattı. İnönü’nün 27 Mayısçı Org. Cemal Gürsel’e yazdığı mektupta “Eğer varit ise, ordu adına Milli Birlik Komitesinin idam kararının tasdikine icbar edilmesi-zorlanması-haksız ve kanunsuzdur,” dediğinden kaç AKP’linin haberi var acaba'
“Bilgi fakiri, fikir kısırı diplomalı cahiller tarihi çarpıtamayacaklardır”
Siyasetçinin görevi tarih tartışmaları yapmak değil, tarihidoğru yapmaktır. Ancak bugün Türkiye AKP tarafından bir bakıma kuruluş koşullarına döndürülmüştür.Atatürkçü, laik, demokrat, hukukun üstünlüğüne inanan ve modern cumhuriyeti kuran ve savunan Demokrat geleneğin mensuplarının teokratik otoriter bir partiyle ne ilgileri olabilir'! Artık bu tür saldırıların asıl hedefi ortaya çıkmıştır. Ne savunulmak istenen merhum Menderes, ne de hesaplaşılmak istenen İnönü’dür. AKP’lilerin asıl muarızları Atatürk ve onun kurucu değerleridir. Gerçekler belgelerle sabittir.
Sonuç olarak; bilgi fakiri, fikir kısırı diplomalı cahiller ellerinde ne güç olursa olsun amaçlarına ulaşamayacaklar. Tarihi çarpıtmalarına ve tarihten husumet çıkararak bizi bölmelerine izin vermeyeceğiz. Kirletilmiş bir ülkeyi bir kere daha yeniden arındıracağız. Kısaca biz olmamız gereken yerdeyiz.. Kuruluşun duru pınarındayız.. Kamuoyuna saygıyla duyururum.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.