Dolar 34,1527
%0.16
Euro 37,9439
%-0.39
Altın 2.874,160
%-0.03
Bist-100 9.917,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Utku'ya First Lady'den tam not!

Utku'ya First Lady'den tam not!

İzmir'deki 3 günlük programında “İzmir’de kadınlar önemli işlerin altına imza atıyor, bu kentte kadın belediye başkanı olmalı” diyerek yerel seçim yarışı öncesi olası kadın adaylara seslenen CHP Genel Başkanı kemal KılıçdaroğlU'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu,partinin İzmir'de kadın üyelerinden 'belediye başkanı ol' baskısı alan İl Başkanı Özgün Utku hakkında Ankara'ya çok olumlu izlenmlerle döndüğü öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 16:37
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ - Anneler günü sebebi ile İzmir’e üç günlük ziyaret gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, ziyareti sırasında verdiği mesajlarla kentte yeni bir gündem yarattı. “İzmir’de kadınlar önemli işlerin altına imza atıyor, bu kentte kadın belediye başkanı olmalı” diyerek yerel seçim yarışı öncesi olası kadın adaylara seslenen Kılıçdaroğlu, aslında daha önceden adı belli olan ve üzerinde durduğu adayı işaret etti. Uzun süredir İzmir’de kadın belediye başkanı için çeşitli isimler gündeme gelirken, 2014 yerel seçimleri için ilk adayın ise geçtiğimiz hafta sonunda belirlendiği öğrenildi.



Mesaj İl Kadın Kolları Başkanı Utku’ya

İlk kez bir kente kapsamlı ziyaretler gerçekleştiren CHP’nin “First Lady”si Selvi Kılıçdaroğlu’nun Buca, Konak, Bornova, Bayraklı, Urla, Karabağlar, Çiğli, Karşıyaka ve Gaziemir ilçelerine gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret sonrasında akıllarda kalan “Bu kentte kadın belediye başkanı olmalı” mesajının ardından birçok isim gündeme gelirken, Kılıçdaroğlu’nun aklından geçen isim aslında daha önceden belliydi. Partiye yakın kaynaklar tarafından alınan bilgiye göre, CHP İl Kadın Kolları’nın hazırladığı program dahilinde kente gelen Selvi Kılıçdaroğlu özellikle Özgün Utku’nun daveti üzerine kente gelmişti. Vapurla körfez turundan, faytonlarla yapılan Kordon gezisine kadar programı boyunca Kılıçdaroğlu’nun yanından ayrılmayan Utku’nun, ziyaretler boyunca Selvi Kılıçdaroğlu ile olan yakınlığı gözlerden kaçmazken, ikilinin yine sık sık samimi bir şekilde konuştuğu gözlendi.

Genel Merkez tarafından da destekleniyor

Belediye başkanlığına aday olması için parti tabanından ve diğer birçok sivil toplum örgütü tarafından da yoğun talep aldığı öğrenilen Utku’nun, Parti Genel Merkezi tarafından da desteklendiği Selvi Kılıçdaroğlu’nun da bu eksende Utku’yu yakından tanıma fırsatı bulduğu gelen bilgiler arasında. İzmir’de CHP’nin kadın üyelerinin adaylık için baskı yaptığı Utku'nun durumunu bilen Selvi Kılıçdaroğlu’nun Ankara’ya Utku hakkında çok olumlu izlenimlerle döndüğü gelen bilgiler arasında. Kulislerde dolanan söylentiler artarak devam ederken, İl Kadın Kolları’nda başkanlık görevini sürdüren Utku’nun yerel seçim yarışının başlaması ile birlikte ne yönde hareket edeceği ve adaylık için görevinden vazgeçip geçmeyeceği ise önümüzdeki aylarda netlik kazanacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.