Dolar 34,1527
%0.16
Euro 37,9439
%-0.39
Altın 2.874,160
%-0.03
Bist-100 9.917,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Uçar sosyal medyadan sordu: Sezar mısını? Brütüs mü'

Uçar sosyal medyadan sordu: Sezar mısını? Brütüs mü'

Teşkilat içinde uzun zamandır yaşanan sıkıntıların çözülmemesi nedeniyle İzmir Koordinatörü Erol Kaya’yla yaptığı görüşmenin ardından istifa eden AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar, kendisine ait Facebook sayfasından, Roma’nın en önemli asker ve siyasetçileri arasında yer alan Jül Sezar’ın kendisine yakın bir isim olan Brütüs tarafından öldürülmesini anlatan bir yazı paylaştı. Uçar’ın paylaşımı manidar karşılanırken Brütüs olarak kimleri kastettiği ise merak konusu oldu.

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 16:36
EGE POSTASI - Uzun zamandır teşkilat içinde yaşanan sıkıntılarla gündeme AK Parti Karabağlar’da İlçe Başkanı Kadir Uçar AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda İzmir Koordinatörü Erol Kaya’yla bir araya gelmiş ve yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından istifa etmişti.Yönetim de istifasını verirken İl Başkanlığı,Genel Merkezin yeni başkanı atamasına kadar geçecek sürede ilçeyi il yöneticisi Melek Eroğlu’na emanet etmişti.

İstifasının ardından “İlçe yönetiminde görev alan bazı arkadaşlarımız ile sorunlarımız vardı. Bunun çözümü için gayret ettik. Çok çabaladık. Bir sonuca ulaşamadık.Siyaseten istifa etmek en doğrusuydu” açıklaması yaparak içerde yaşanan sıkıntıları işaret eden Uçar, kendisine ait Facebook hesabından imalı bir yazı yayınladı. Eski Roma'nın en önemli asker ve siyasetçileri arasında yer alan Jül Sezar’ın kendisine yakın isimlerden biri olan Brütüs tarafından öldürülmesini anlatan satırları sayfasından paylaşan Uçar hikayenin ardından Sezar mısını? Brütüs müsünü? diye sordu. Uçar’ın paylaşımı manidar karşılanırken Brütüs olarak kimleri kastettiği ise merak konusu oldu.

UÇAR’IN KENDİSİNE AİT FACEBOOK SAYFASINDAN PAYLAŞTIĞI VE JÜL SEZAR’IN SUİKAST SONUCU ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜ ANLATAN YAZI ŞÖYLE

Sezar mısınız, Brütüs müsünüz'
JÜL SEZAR

Jül Sezar (asıl adı Gaius Iulius Caesar) (12 Temmuz, M.Ö. 100- 15 Mart, M.Ö. 44), eski Roma'da asker ve siyasetçi, aynı zamanda en bilinen Roma İmparatorlarındandır.

Galya'yı aldıktan sonra, Roma İmparatorluğu'nu Atlas Okyanusu'na kadar genişletmiş ve M.Ö. 55'te Britanya adasını ele geçirmiştir. Büyük İskender 'den sonra Antik çağlardaki en başarılı komutanlardan biri olarak kabul edilir.

Sezar'dan sonra gelen imparatorlar bile Romalı olmamalarına rağmen Sezar ismini kullanmaya başlamıştır. Zamanla Sezar kelimesi denizlerin ve karaların tek hakimi anlamını kazanmıştır.

Koyu Cumhuriyetçiler ve soylular, Roma İmparatorluğunun iktidar gücünden tedirgin olmuşlardır. Sonunda, Sezar'ı öldürüp Cumhuriyeti kurtarmak için gizli bir örgüt kurdular. Bu örgüte, Sezar'ın yetiştirdiği, Brütüs de girmiştir. Örgüt, suikast için M.Ö. 44 yılının 15 Martını seçmişti. Bir kahin Sezar’a daha önceden, "15 Marttan sakın" demişti. Bir gece önce de karısı kötü bir rüya görmüş ve Jül Sezar'ın sokağa çıkmamasını istemişti. O sabah Sezar yolda, Kahin'e rastlamış ve :

"İşte 15 Mart geldi..." demişti. Kahin de Jül Sezar'a şu karşılığı vermişti :

"15 Mart geldi, ama daha bitmedi..."

Jül Sezar, Senato'ya gelince suikastçılar çevresini sardılar. Hançerleri harmanilerin altında gizliydi. İçlerinden biri, siyasi hükümlü olan kardeşinin bağışlanmasını diledi. Sezar onu dinlerken, suikastçılar hançerlerini çekip saldırdılar. Titilus adlı bir soylu, Jül Sezar'ın harmanisini omuzlarından tutarak aşağı doğru yırttı. Sezar, ilk önce kendini savunacak oldu, fakat vücuduna saplanmak için havaya kalkan hançerlerden birini Brütüs'ün tuttuğunu görünce:

"Sen de mi oğlum Brütüs!'.." diye bağırdı ve harmanisini başına örterek, kendini hançer vuruşlarına bıraktı.

Tam 23 yerinden hançerlenen Jül Sezar, cansız yere serildi. Suikastçılar, Sezar'ın ölümünden halkın sevinç duyacağını sanmışlardı. Kanlı hançerlerini Roma halkına göstererek :

"Zalimin vücudu ortadan kalktı!.." diye bağırıyorlardı.

Fakat, Roma halkının tepkisi, umdukları gibi olmadı. Halk, "katillere ölüm!." Bağrışlarıyla ayaklanınca kaçmak zorunda kaldılar. O sırada, Senato'nun Jül Sezar'ı öldürenleri bağışladığı öğrenilince halk Senato'ya saldırdı. Yapıyı ateşe verdiler. Halkın ayaklanması üzerine Sezar'ın katilleri Roma'dan kaçtılar ama, peşleri bırakılmadı. Sırasıyla tek tek yakalandı ve işleri bitirildi.

Tarih de Sezar'ı büyük Sezar, Brütüs'ü de hain olarak yazdı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.