Dolar 34,1536
%0.17
Euro 37,9228
%-0.45
Altın 2.873,800
%-0.04
Bist-100 9.909,00
%0.08

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti İzmir'de IMF'nin cenaze namazını kıldı!

AK Parti İzmir'de IMF'nin cenaze namazını kıldı!

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Teşkilatı, Türkiye’nin IMF’ye olan borcunun son taksitinin de ödenmesinin ardından, İzmir Konak Meydan’ında ilginç bir eyleme imza attı. Yağmur altında gerçekleşen eyleme vatandaşlar da şaşkınlıkla izledi.

  • Ege Postası
  • 14.05.2013 - 12:15
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Üzerinde IMF 1961-2013 yazılı bir tabut ve temsili bir imamla beraber eylem gerçekleştiren AK Partili gençler, IMF’nin lokmasını bile döktü. Konu ile ilgili basın mensuplarına açıklama yapan AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar, “İlk kez alan el değil veren eliz” dedi.

ANA PARADAN FAZLA FAİZ
Türkiye’nin Uluslar arası Para Fonu IMF’ye üye olduğu 1947 yılından, Ülkenin İlk borç aldığı 1961 yılına kadar örnekler veren Bilal Kırkpınar, “ IMF’ye zaman aldığımız ana paradan daha fazla faiz ödedik. Memur maaşlarını ödeyebilmek için bile IMF’den borç aldık. IMF’ye olan en yüksek borcumuz 2000 yılında DSP, MHP VE ANAP koalisyon döneminde 23.5 milyar dolar tavan yapmıştı. IMF karşısında el pençe divan duran hükümetler vardı. Yıl 2008 olduğunda ise IMF’nin karşısında artık kararlı, güçlü ekonomisi ile, dirayetli duruşu ile bambaşka bir Türkiye vardı. Sayın Başbakanımız o gün IMF’ye bizim artık size ihtiyacımız yok. Türkiye Cumhuriyeti olarak artık kendi yağıyla kavrulabilen bir ülkeyiz demişti. O günden itibaren borç kademeli olarak ödendi” diye konuştu.

IMF’NİN İTHAL POLİTİKALARI
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları başkanı Bilal Kırkpınar, konuşmasına şöyle devam etti, “Yıllarca “Tam bağımsız Türkiye” diye slogan atanlar ne yazık ki Türkiye’yi güdümlü bir ülke haline getirdiler. Memurlarımızın maaşına gelecek zammı, bütçeden alt yapı çalışmalarına ayrılacak yatırım miktarını, çiftçinin emeğinin karşılığını, ne kadar faizle borçlanacağımızı IMF’nin vicdanına bıraktılar. Hamdolsun 19 yıl sonra ilk kez IMF’ye borçsuz duruma geldik. Bugün yerli bir krizi IMF’nin ithal politikaları ile çözen bir Türkiye yok! İlk kez IMF’ye karşı alan el değil veren eliz.”

HARAM OLSUN, KÖTÜ BİLİRDİK
Ayrıca düzenlenen eylemde İl Gençlik Kolları Başkanı Bilal Kırkpınar’ın konuşmasının ardından, IMF’nin cenaze namazı kılındı. Temsili bir imamla birlikte kılınan cenaze namazında AK Partili gençler hep bir ağızdan” IMF’ye hakkımızı helal etmiyoruz” ve imamın nasıl bilirdiniz sorusuna ise “kötü bilirdik” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.