Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki sandıklardan HÖH çıktı

İzmir'deki sandıklardan HÖH çıktı

Bulgaristan seçimleri için İzmir'de yaşanan rekabetten Hak ve Özgürlükler Partisi HÖH zaferle çıktı. AK Parti'nin seçime bir kaç gün kala İzmir Milletvekili Rifat Sait'i özel talimatla kulis çalışması için gönderdiği İzmir'de oyların yüzde 90'dan fazlası HÖH'e çıktı. AK Parti'nin desteklediği Hürriyet ve Şeref Partisi için seçim sonuçları tam bir hüsran oldu.İzmir'de 10 bin 583 oy kullanılırken Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) 9 bin 182 oy aldı. Hürriyet Şeref Halk Partisi ise 721 oy da kaldı.

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 14:11
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti ile CHP arasında rekabete sahne olan Bulgaristan seçimlerinin İzmir sonuçları belli oldu. İzmir'de 9 sandıkta 10 bin 583  oy kullanılırken Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) 9 bin 182 oy aldı. Hürriyet Şeref Halk Partisi ise 721 oy da kaldı.

Bulgaristan'da Pazar günü yapılan erken genel seçimle ilgili açıklanan son verilere göre, Bulgaristan'ın Avrupalı Gelişimi İçin Vatandaşlar (GERB) partisi birinci sırada yer alırken, ikinci sırada Bulgaristan Sosyalist Partisi (BSP) yer aldı. Parlamentoya girmesi kesinleşen diğer iki parti ise Türkleri temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) ile aşırı milliyetçi ATAKA partisi oldu.



CHP VE AK PARTİ ALANA İNMİŞTİ
Bulgaristan’da yıllardır Türkleri temsil eden parti Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne karşı AK Parti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın desteğiyle kurulan Hürriyet Şeref Halk Partisi için Manisa ve İzmir’de alan çalışmaları yapılmıştı. CHP Genel Merkezi’nin İzmir’de seçimlerde oy kullanacak vatandaşlarla toplantı yapması için Genel Sekreter Bihlun Tamayligil ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak’ı göndermesi üzerine AK Parti’de Başbakan’ın talimatıyla Balkan kökenli İzmir Milletvekili Rıfat Sait’in görevlendirmişti. CHP yıllardır Türkleri Bulgaristan’da temsil eden Hak ve Özgürlükler Hareketi'nin devamlılığından yana tavır koyarken, Vekil Sait’te Hürriyet Şeref Halk Partisi için vatandaşlarla izmir ve Manisa'da temas halinde olmuştu.

PEHLİVANOĞLU: ŞUBAT AYINDA RAPOR YAZMIŞTIK
CHP ve AK Parti arasında rekabete dönen Bulgaristan seçimlerinin İzmir sonuçları AK Parti’yi memnun edecek düzeyde olmadı. Sonuçlar hakkında Ege Postası’na açıklama yapan Ege Balkan ve Rumeli Dernekleri Federasyon Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu, “ İzmir’de 9 sandık kuruldu. HÖH kullanılan oyların büyük çoğunluğunu aldı.  Biz baştan beri federasyon olarak soydaşlarımızın bölünmesine karşıydık. Devlet yetkililerine bu konuda rapor hazırlayıp vermiştik Şubat ayında... HÖH’ün yüzde 95 civarında Türkiye’den oy alacağını belirtmiştik. Başka bir partinin desteklenmesinin bölünmeye neden olacağını ifade etmiştik. Bazı vekiller geldi. İzmir’de toplantılar yapıldı, Hürriyet ve Şeref Partisi’nin desteklenmesi yönünde… Ancak oy tablosuna baktığımızda vatandaşlar bölünmeye karşı geldi. Yıllardır Türkleri temsil eden HÖH’e oyunu attı” dedi.

TEKİN: GEREKEN CEVABI VERDİLER
İzmir’de Bulgaristan seçimlerinde en çok oyun kullanıldığı ve CHP ile AK Parti’nin toplantılar yaptığı Sarnıç’taki sonuçlar hakkında bilgi veren CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, “ Sarnıçta HÖH 2 bin 595 oy aldı.  228 oy yeni kurulan partiye çıktı. Biz seçimler öncesi bin kişilik toplantı yaptık onlar 50 kişilik toplantı yaptı. Egoları yüzünden bölme yoluna gittiler…Bir parti kurup Bulgaristan’daki Türkleri rekabet içine sokmanın ne anlamı var. Böyle bir devlet politikası olmaz. Sarnıç’taki balkan göçmenleri gereken cevabı verdi” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.