Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Ege, İzmir'de toplandı

CHP Ege, İzmir'de toplandı

CHP Genel Merkezi ‘anti-demokratik’ bulduğu uygulamalara karşı Demokrasi ve Özgürlük Mitingleri düzenleyecek. CHP’nin yerel iktidar olduğu Aydın’dan başlayacak mitingler İstanbul Mersin ve Ordu’yla devam edecek. 18 Mayıs’taki Aydın mitingi öncesi Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin’le Bülent Tezcan, Ege milletvekilleri ve il başkanlarıyla İzmir İl Başkanlığı’nda koordinasyon toplantısı yaptı.

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 12:11
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Cumhuriyet Halk Partisi, hükümetin politikalarını eleştirmek için alana iniyor. CHP Genel Merkezi ‘anti-demokratik’ bulduğu uygulamalara karşı Demokrasi ve Özgürlük Mitingleri düzenleyecek. CHP’nin yerel iktidar olduğu Aydın’dan başlayacak mitingler İstanbul Mersin ve Ordu’yla devam edecek. 18 Mayıs’taki Aydın mitingi öncesi Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Bülent Tezcan, Ege Milletvekilleri ve İl Başkanlarının katılımıyla CHP İzmir İl Başkanlığı’nda mitingin detayı hakkında basın toplantısı düzenledi.

TEKİN'DEN
 MİT İDDİASI
Konuşmasına Reyhanlı’da gerçekleşen saldırıya değinerek başlayan Tekin, “ Türkiye’de yas var. Hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın açıklaması var. 23 Nisan günü devletin birimlerine Suriye’de muhaliflerin elinde olan Rakka şehrinden 3 bombalı aracın Türkiye’ye gireceği yönünde uyarmış. Bu uyarı geldiyse neden önlem alınmadı. Rakka’daki muhaliflerle ilişkilerinizin ne boyutta olduğunu açıklayın. Basına baskıcı anlayış var. Dünyadaki diğer gazetelere bakın Reyhanlı’yla ilgili neler yazılıyor.Çok sayıda kayıp var. Sağ mı ölü mü hiç kimse bilmiyor. Dış politikamızı yeniden gözden geçirmeliyiz. Orada sınır diye bir şey yok. Gittiğinizde sınırın olmadığını görürsünüz. Bölgedeki bütün illerde ciddi sıkıntılar var. Başbakan ‘gereğini yapacağım’ dedi. Başbakan bırakıp gidecekse kimse üzülmez merak etmesin"ifadelerini kullandı.



“DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜK HASSASİYETİYLE HALKLA BULUŞACAK”
Mitingler hakkında bilgi veren Tekin, “ CHP MYK’sı miting yapma kararı aldı. İlk startı Aydın’da vereceğiz. Her gün aşama aşama demokrasi tırpanlanıyor. Başkanlık sisteminin tartışıldığı bir yerde otoriter bir sistemle yönetiliyoruz. Kaç çocuk yapılacağını yargının ne karar vereceğini ne yazık ki başbakan karar veriyor. Demokrasinin rafa kaldırıldığı basına sansür uygulandığı bir dönemde demokrasi ve özgürlük hassasiyetiyle halkla buluşacağız” dedi.Tekin Eylül ayından sonra yeni mitinglerin startını vereceklerini belirtti.

Basın toplantısının ardından Tekin ve Tezcan hem vekiller hem de il başkanlarıyla koordinasyon toplantısı yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.