Dolar 34,1519
%0.16
Euro 38,0483
%-0.12
Altın 2.884,180
%0.32
Bist-100 9.925,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çıray'ın hedefinde hükümet vardı

Çıray'ın hedefinde hükümet vardı

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray Reyhanlı'daki katliamla ilgili yaptığı yazılı açıklamada AK Parti iktidarına yüklendi. Çıray, 6 ay önce yaptığı uyarıda bugün yaşanan saldırıların uyarısını verdiğini hatırlattı

  • Ege Postası
  • 12.05.2013 - 10:23
İZMİR- Çıray açıklamasında şu görüşlere yer verdi.
Öncelikle Reyhanlı’da başımıza gelen elim olay için milletimize başsağlığı dilerim. Bildiğiniz gibi “İkinci ‘One Minute Show’ yapılacak ve Erdoğan ile Davutoğlu tekrar parlatılmaya çalışılacak” diye açıklama yapmamdan beş ay sonra öngörüm gerçekleşmişti. Bundan tam yedi ay önce de hükümetin Suriye politikası ile ilgili olarak TBMM’de CHP gurubunda bir konuşma yapmış, ve bugün Reyhanlı’da başımıza gelen feci olayın veya benzerinin olabileceğini ‘Yavuz ve Midilli’ benzetmesi ile açıklamıştım. 04.10.2012 tarihinde yaptığım yazılı açıklamayı aracılığınızla Türk milletinin bir kez daha dikkatine sunuyorum. Saygılarımla.
 CHP İzmir Milletvekili Meclis’ten seslendi: Davutoğlu’nun Kanlı savaş oyunu sahnede
 Bir süre önce  kamuoyunu “adım adım savaşa sürükleniyoruz” diyerek uyaran CHP İzmir Milletvekili Dr Aytun Çıray Şanlıurfa Akçakale’de yaşananları oyunun ilk perdesi olarak nitelendirdi.  TBMM’de CHP adına konuşan ve Tarih tekerrür ediyor diyen CHP İzmir Milletvekili “ 100 yıl önceki iktidar Yavuz ve Middilli (Goeben ve Breslau) gemileri ile Osmanlı’yı 1. Dünya savaşına soktu. AKP hükümeti  ise benzer bir girişim ile Türkiye Cumhuriyeti’ni  Suriye ile savaşa sürükleyecek. Bir süre önce olacakları sezmiş Türk Milletini uyarmıştım.  Maalesef haklı çıktım. AKP’nin kanlı savaş oyunu  başladı. Önce uçağımız düşürüldü ardından da Akçakale’de çok tehlikeli bir oyun sergilendi.  Masum vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti.  Maalesef hükümetin Suriye politikası değişmezse benzer olaylar tekrarlanmaya devam edecek. Yaşananların sorumlusu Başbakan Erdoğan ve onun çapsız ve saplantılı Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’dur” dedi.
 
Suriye savaşı bizim milli davamız değildir…
 Olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı da dileyen Çıray, olası bir savaşın Suriye ile de sınırlı kalmayacağını çatışmaların Irak ve İran’a da sıçrayacağını öne sürdü.  “Tezgahlanan oyun bellidir ve bu oyun bizim milli davamız değildir,” diyen Çıray, “ Davutoğlu’nun ölümcül stratejik bataklık vizyonu Türk insanını bir felaketle sonuçlanması mukadder olan bu savaşa ikna etmek için kurgulanmıştır.  AKP iktidarının bütün maskeleri düşmüştür.   Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yaşanan trajik facia tarihimizin en kabiliyetsiz, en vizyonsuz ama çok daha önemlisi en kötü niyetli Dışişleri Bakanının güdümünde Milletimizi savaş oldu bittisine razı etme operasyonlarının bir parçasıdır. “ diye konuştu.
 AKP iktidarının Suriye’ye savaşa girmek için dünden razı olduğunu; Türk milletinin de kanlı oyunlarla ikna edilmeye çalışıldığını ifade eden CHP İzmir Milletvekili; hükümetin kendi medyası aracılığıyla savaş bahanelerini allayıp pullayarak halka sunacağını söyledi. Çıray “Taşlar dizildi. Oyun başladı. Özgürlük savaşçısı görünümündeki çapulcular oyunun figüranları. Onların rolü Esad’ı devirmek değil Türkiye’ye savaş bahaneleri yaratmak. Tarihten ders almak  lazım. Yavuz ve Midilli olayının acısını bu millet çok çekti. Ancak Mustafa Kemal o zaman felaketin orta yerinden bir milleti çekip çıkardı. Yepyeni bir ulus yarattı. Aynı sonuçlarla karşılaşırsak; Bu milletin kaderi Erdoğan’la Davutoğlu’na mı kalacak” dedi.
 
            TBMM’den çağrı yaparak Türk milletini bu çirkin tezgahı bozmaya çağıran Aytun Çıray; “Çok geç olmadan harekete geçmek lazım; yoksa sonuç felaket olacak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.