Dolar 34,1360
%0.11
Euro 38,0444
%-0.13
Altın 2.885,440
%0.36
Bist-100 9.888,00
%-0.13

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karabağlar İlçe Danışma Toplantısında AK Parti'ye salvo

CHP Karabağlar İlçe Danışma Toplantısında AK Parti'ye salvo

CHP Karabağlar İlçe Başkanlığının, ikinci İlçe Danışma Toplantısı gerçekleşti. Karabağlar Bozyaka Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya İzmir Milletvekili Oğuz Oyan, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Konak İlçe Başkanı Sinna Karamustafaoğlu, Meclis Üyeleri, muhtarlar, Karabağlar Belediye Başkanı, Milletvekilleri ve partililer katıldı

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 17:11
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Toplantının basına açık olan bölümünde Milletvekili Oğuz Oyan, Karabağlar CHP İlçe Başkanı Polat Manduz ve CHP İzmir İl Yöneticisi Hüseyin Mutlu Akpınar konuşma yaptı. Toplantıda konuşmalardan sonra Karabağlar Belediyesi hizmetleri sinevizyon gösterimi ile katılımcılara izletildi.

SLOGAN: ÖNCE İŞ, AHLAK, İNSAN

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, konuşmasında partinin Karabağlar’daki sloganını anlattı. “Önce iş, ahlak, insan” sloganının ne anlama geldiğini katılımcılara belirten Manduz şöyle konuştu;”Ülkemiz son 10 yıldır diktatörlüğe doğru gidiyor. Totaliter bir yapı kurulmaya çalışılıyor. Biz önce insan diyoruz. Herkesin ahlaklı olmak gibi bir amacı olmalı. Bu sebepten önce iş, ahlak ve insan sloganını kullanıyoruz. Yolsuzluk, yoksulluk aynı zamanda işçi ve emekçinin alın terini, ortadan kaldırmış, sosyal devlet anlayışını da ortadan kaldıran AKP’dir. Emekli olanlar bilirler. Tariş, Tekel, PTT, Demiryolları gibi kurumları ya sattı ya da peşkeş çekti. Cumhuriyet tarihinin kazanımlarını yok ettiler. Biz onlar gibi satmayı bilmiyoruz”



MANDUZ’DAN KÖRÜKLÜ’YE GÖNDERME

Manduz, konuşmasından geçtiğimiz Karabağlar meclisinde tartışmalara neden olan AK Parti Karabağlar Grup Başkanvekili Erol Körüklü’ye göndermede bulundu. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Dinsiz benzetmesi yapan Körüklü’ye tepki gösteren Manduz, “ Bir dönemin işçi ve öğrencisinin önderliğini yapmış, ve bizi bu günlere taşıyan, o günün anlayışı tam bağımsızlığı savunan, Türkiye özlemiyle bu günleri gören o günkü devrimci, ilerici, Tam Bağımsız Türkiye’yi isteyen önderlerimizden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ve binlercesini katleden anlayışa karşı da bugün tam bağımsız Türkiye’de yaşamanın keyfini taşıyan o AKP hükümeti, onun zihniyetini taşıyan kişilerin, bugün bu ülkede bu denli rahat yaşamalarının sebebi de o önderler ve ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’tür” diye konuştu.

“ÇİVİ YERE BİLE ATILMAMIŞTIR”
Ayrıca Manduz, Karabağlar’a yapılmayan hizmetleri örnek göstererek hükümete yüklendi. Manduz, çivi çakılmadığını, hatta çivinin yere bile atılmadığını belirtirken şöyle konuştu, “Bugün Karabağlar’da AKP, bir çivi bile çakmamıştır. Bırakın çakmayı bir çiviyi yere bile atmamıştır. Yaptıkları hiçbir hizmet yok”



ANTİDEMOKRATİK EĞİLİMLERE KARŞIYIZ
CHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Oğuz Oyan, konuşmasında ülke gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Oyan ayrıca, AK Parti için çok sert eleştirilerde bulundu. Oyan, şöyle konuştu, “ Gerek anayasa gerek çözüm sürecinde antidemokratik eğilimlere karşıyız. 1 Mayısı şiddetle önlemiş, her gün biraz daha açığa çıkan bir baskıcı yönetime biz CHP olarak müdahil olamayız. Biz AKP’nin kurmak istediği rejime karşıyız. Onu teşhir etmek, onu halka anlatmak için varız. Kendi gündemlerinde demokrasi yok. Onu halka anlatıyoruz. Genel stratejimiz bütün anti demokratik uygulamalarını ortaya çıkarmaktır. AKP şimdiye kadar hep üzerine demokrasiyi inşa eden cilasını sürdü. Batıya bu imajı vermeye çalıştı. Tırnak içerisinde söylüyorum vesayetçi sistemi biz kaldırdık diyorlar. Bunun iler tutar yanı yok. Bunu biz biliyorduk. Ama halk bilmiyor. Sürekli sahte iddianameler yaratıldı. AKP meşruiyet alanı arıyor. Eski rejimi yıktı, yeni rejim için zemin hazırlıyor. Bunun için de anayasayı kullanıyor. BDP de bu işten etnik ve bölgesel anlamda nasıl faydalanırımın peşinde. Biz ülkenin geriye gitmesini engelliyoruz. Türkiye’de barış olacak diye diktatörlüğü onaylayamayız. Baskıcı rejim istemiyoruz.

“KÜRSÜNÜN ÖNÜNE YATARIZ”
Vekil Oyan, Türkiye’nin son dönemde konuştuğu Başkanlık sistemi ile ilgili de çarpıcı bir açıklamada bulundu. Oyan, kararın genel kurula getirildiği takdirde, onaylanmaması için gerekirse Kürsünün önüne yatacaklarını belirtti. Oyan, “Başkanlık sistemini genel kurula getirdiklerinde elimizden gelen herşeyi yapacağız. Gerekirse kürsünün önüne yatarız. Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda tavrı net. Karşı devrime karşı, devrimci yanımızı ortaya çıkarmalıyız. Milletçe şahlanmalı, AKP’nin böyle oyunlarına izin vermemeliyiz. AKP’nin rejim yıkıcılığına hayır diyeceğiz. Yeni rejim yaratmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

“ÖRGÜT İNANMALI”

Partinin iktidara yürüdüğünü söyleyen Oyan, danışma kurulundan örgüte mesaj verdi. Oyan, partinin iktidar amacına ulaşmak için önce örgütün inanması gerektiğine vurgu yaptı. Oyan konuşmasında şöyle dedi; “ Parti olarak inanmalıyız. AKP devrini tamamlamıştır. Burada bize iş düşüyor. Safımızı belirginleştirmeliyiz. Güçlenmeliyiz. Yani artık sahaya inmeliyiz. Seferberliği başlatmalıyız. AKP’nin cilalı ekonomisinin yarattığı tahribi halka anlatacağız. Biz iktidara talibiz. Halka, vatandaşa ilelebet muhalefet partisi olamayacağımızı göstermeliyiz. Buna örgüt olarak da inanmalıyız”



“VATANDAŞ BİR AH ÇEKSE…”
CHP İzmir İl Yöneticisi Hüseyin Mutlu Akpınar ise konuşmasına sık kullanılan bir sözle başladı. “Vatandaş bir ah çekse karşıki dağlar yıkılır” diyen Akpınar, 2014 seçimlerinde vatandaşların rahatlayacağını belirtti. Akpınar, “ Bizim bir sözümüz vardır. Bir ah çeksem karşıki dağlar yıkılır diye. Vatandaşımız bir ah çekse karşıki dağlar yıkılacak hale geldi. 2014te bunu yıkacağız. CHP Kadroları bunu gerçekleştirecek kapasitededir. İzmir önemli bir bölge, Karabağlar’da İzmir içinde önemli bir bölge. İzmir’de AKP hizmet üretmekten öte İzmir’i nasıl alırımın peşinde. Bu tarihte iki kez denendi. Yunan komutan İzmir’i alacağız dedi aynı gün denizin dibini boyladı, 2009’da da bir bakan İzmir’i alacağız demişti. O da sandığın dibine gömüldü”

“KARABAĞLAR HALKI CEVABI VERDİ”
2009 Yerel Seçimlerinde Konak’tan ayrılıp Karabağlar’ın ilçe olmasının ardından, AK Parti’nin ilçeyi alma planları yaptığını belirten Akpınar, “Karabağlar’ı Konak’tan ayırıp, alma planları yaptılar. Ama Karabağlar halkı biz sana teslim olmayacağız dedi. AKP’nin kafasında Karabağlar’a nasıl hizmet ederim yok. Nasıl AKP’li yaparım var. Biz hizmet üretiyoruz. Vatandaş bunu görüyor. Bize büyük görev düşüyor. İzmirli olarak biz Türkiye’de rol modeliz. Gelecek biziz gelecek bizim olacak”dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.