Dolar 34,1519
%0.16
Euro 38,0483
%-0.12
Altın 2.884,180
%0.32
Bist-100 9.925,00
%0.25

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çakmur parti içi demokrasi için sahaya indi

Çakmur parti içi demokrasi için sahaya indi

CHP İzmir siyasetinin önemli isimlerinden Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur ‘önseçim’ ekseninde sahaya indi. İlk toplantısını Karşıyaka’da yapan Çakmur hükümete yüklendi partililere önemli mesajlar verdi.CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son İzmir ziyaretinde Swiss Otel’de ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda sarf ettiği ‘Hastalıklı bir üye yapımız var’ sözlerini hatırlatan Çakmur, Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

  • Ege Postası
  • 12.05.2013 - 11:29
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Mart ayında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ‘parti içi demokrasi’ vurgusu yapan bir mektup yazan, CHP İzmir siyasetinin önemli isimlerinden Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur ‘önseçim’ ekseninde sahaya indi. İlk toplantısını Karşıyaka’da yapan Çakmur hükümete yüklendi partililere önemli mesajlar verdi.Yaklaşık 200 kişilik bir kalabalığa seslenen Çakmur’u dinleyenler arasında Konak eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın da vardı.


“SURİYE’DE GAZ VAR DİYORLAR. TÜRKİYE DE GAZ VAR”
Konuşmasının başında iktidarı sert sözlerle eleştiren Çakmur, “ Ne kadar işsiz varsa onları suçluyorlar.Sefil duruma düşmüş köylüyü suçluyorlar. Borç batağında bir halk var. Ekonomik yönden güçsüz bırakıp kendilerine muhtaç bırakıyorlar. İşçiye memura çiftçiye köylüye tazzikli su sıkıyorlar. Bunların bir tarifesi var. Eleştiri özgürlüğünü kabul etmiyorlar. Örgütlenme ifade özgürlüğünü asla kabul etmiyorlar. Tenkit eden kim varsa önce copluyorlar. Suriye’de gaz var diyorlar. Türkiye de gaz var. İnsanları boğuyorlar.Bilsinler ki bu zalimlik düzen sürmeyecek. Halkımız yiğit halktır. Baş eğmez boyun bükmez. Bu zalimlerin hakkından nasıl gelineceğini bütün dünya görecek. Bugün yargı siyasallaştı. Anayasa yapacaklar. Bunlara mı güveneceğiz. Eleştirinin hiçbir türlüsüne tahammül edemeyenler. Köşe yazarları baskı altında. Gazeteciler içerde. Medyanın özerkliği ayaklar altında. Bir basın organında bir köşe yazarı iktidarı eleştiriyorsa akşam telefon açıp sabah görevden alıyorlar.Bizim tezimiz olmalı. Onlar ne diyecek diye beklememeliyiz.Büyük oyunlar oynanıyor. CHP’liler el birliğiyle akılcı yolda yürümeliler. Bu dönemde korkmayacağız. Hırsızlar ihanet edenler korksun…” diye konuştu
.
“TESLİM OLMAYIN”
“Siyasal iktidar olmuşlar ama toplumsal iktidar olamamışlar.Baskıyla iktidarda kalabileceklerini düşünüyorlar” diyen Çakmur, partililere teslim olmamalarını korkmadan yılmadan demokrasi mücadelesi vermeleri gerektiğini ifade etti.



SOSYAL DEMOKRASİYİ VURGULADI
Kardeşliği eşitliği ve sosyal adaleti sağlayacak ideolojinin sosyal demokrasi olduğunun altını çizen Çakmur, “CHP buna sahip çıkmalı. Başka yollar aranmamalı…Biz ezilenden yanayız haktan adaletten yanayız. Bu dönemde başarılı olmalıyız. 650 işçiye haksızlık yapıldığında bu kalpler onlarla birlikte attıysa biz sosyal demokratız” dedi.

“TÜZÜĞE YAZDINIZ NEDEN UYGULAMIYORSUNUZ”

Konuşmasını parti içi demokrasiye vurgu yaparak sürdüren Çakmur, “ Tüzükte ikinci maddede diyor ki hukukun üstünlüğüne insan haklarına dayalı çağdaş uygar katılımcı çoğulcu bir demokrasi anlayışını halkça düzen kurmak için temel yapacağız ...Tüzüğe madem bunu yazdınız neden uygulamıyorsunuz. İktidar muhalefeti eziyor. Partilere bakıyorsunuz partilerde de muhalefet eziliyor dışlanıyor dinlenmiyor.Yukarıdakiler tabandaki sesi duymak istemiyor" diye konuştu.

“CHP’NİN İÇİNDEKİ OLİGARŞİ TUZLA BUZ EDİLMELİ”
Partide tepedeki kadroların kendi kendilerini tayin ettikten sonra belediye başkanlarını atadıklarını belirten Çakmur, ‘bunun adı demokrasi değil anti demokrasidir. Oligarşidir’ dedi ve “Bugünün iktidarına demokrasiyi yok ediyorsun derken bizim içimizdeki demokrasiyi yargılamak lazım. CHP içinde taviz vermeden genel başkanlık sultası yıkılmadan oligarşi CHP’nin içinde tuzla buz edilmeden bu parti iktidar olamaz. Eyyyy Genel Merkez bu insanlar sosyal demokrasinin iktidara gelmesini istiyorlar. Başka hiçbir amaçları yok” ifadelerini kullandı.

“KİMSE ISALK TAVUK DEĞİL”
“Tabanda demokrasi isteği var. Bunu duyuyorum. Üyeler önseçim istiyor” diyen Çakmur şöyle devam etti; “ ‘Anket koyacağız, eğilim yoklaması yapacağız’ diyorlar. Beyler siz bizle alay mı ediyorsunuz. Kişisel olarak reddediyorum. Önseçim yapılmayacakmış. Önseçim benzeri önseçim demek akıl karıştırmaktır. Yanına anketi koyarsanız sulandırırsınız. Kimse ıslak tavuk değil… Genel Başkanlar dahil halkın önüne çıkın”

KILIÇDAROĞLU’NA SERT GÖNDERME

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun son İzmir ziyaretinde Swiss Otel’de ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda sarf ettiği ‘Hastalıklı bir üye yapımız var’ sözlerini hatırlatan Çakmur, “ Belediye başkanları üye kaydediyor işte o yüzden ‘hasta yapı var’. Örgütü suçluyorsunuz. Bu örgütün siz neresindesiniz başındasınız.Vakit var. Eğer önseçim olmazsa büyük yanlışlık yapılır. Bu örgüte kimse hasta diyemez.Hastaysa bu örgüt nasıl gidecek halktan oy isteyecek. Lütfen sandığı koyun bütün kayıtlı üyeler sandığa gitsin Karşıyaka’da Buca’da Çiğli’de Büyükşehir’de kimi görmek istiyorsa oy atsın” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.