Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'de gözler kadın adaylarda'

CHP'de gözler kadın adaylarda'

CHP Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu’nun İzmir’deki ziyaretlerinde ‘İzmir’de kadın belediye başkanı olmalı’ açıklamaları sonrası gözler sahadaki kadın adaylara çevrildi.

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 13:05
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Nisan ayının sonunda CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan’ı hafta sonunda ise üç günlük programda CHP’nin First Lady’si Selvi Kılıçdaroğlu’nu ağırlayan CHP İzmir’de her iki isminde ‘İzmir’de kadın belediye başkanı olmalı’ yönündeki açıklamaları sonrası gözler kentteki kadın adaylara çevrildi.

OĞUZHAN RESMEN AÇIKLAMIŞTI
İzmir’de belediye başkanlığına adaylık için açıklama yapan ilk isim 2008'den beri Aliağa’da CHP İlçe Başkanlığı yapan Özlem Şan Oğuzhan olmuştu. 2014 yerel seçimlerinde Aliağa Belediye Başkanı CHP'li Turgut Oğuz'un aday olmayacağını açıklamasının ardından Ege Postası’na ‘koltuğa talibim’ diyen Oğuzhan, Genel Merkez tarafından da tutulması nedeniyle 2014 de kentte kadın belediye başkanı unvanına sahip olması muhtemel görünenlerden.

ESLEK ZİYARETLER YAPIYOR
Adaylıklarını açıklayan ve sahada çalışan isimler arasında ise Karşıyaka’da Serpil Eslek ve Bayraklı’da Pınar Susmuş var. Karşıyaka Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Eslek 2009 seçimleri sonrası Bayraklı Belediyesi’ne geçmiş burada da başkan yardımcılığı yapmıştı. CHP Karşıyaka’da son olağan üstü ilçe kongresiyle değişen dengeleri göz önüne alan Eslek ilçede esnaf ve STK ziyaretlerini sürdürüyor.

SUSMUŞ SAHADA

Eslek gibi sahada olan bir başka isimse Pınar Susmuş. Milletvekilliği aday adaylığı için Bayraklı’da meclis üyeliğinden istifa eden Susmuş, şimdilerde belediye başkanlığı için sahada. Susmuş, Bayraklı'da esnaf ve STK ziyaretleri yapıyor.

ESKİ İLÇE BAŞKANI BECEK NABIZ YOKLUYOR
CHP’nin belediye başkanlığı için isim değişikliğine gideceği söylentilerinin yapıldığı Gaziemir’de de eski İlçe Başkanı Elif Becek aday adaylığını resmi olarak açıklamadı ancak ismi kulislerde sıkça dillendiriliyor. Son ilçe kongresinde Umut Tekin’e kaybeden Becek’in partililerle adaylığı konusunda konuştuğu istediği desteği alması halinde aday olarak sahada çalışmalara başlayacağı belirtiliyor.

BUCA’DA YAŞAR
CHP’nin en tartışmalı ilçelerinin başında gelen ve aday adaylarının bolluğuyla dikkat çeken Buca’nın da kadın aday adayı var. İlçede doktorluk yapan Filiz Yaşar’ın uzun zamandır mahallelerde toplantılar yaptığı ve partilerle temas halinde olduğu belirtildi. Genel Merkez’lede iyi ilişkiler içinde olan Yaşar’ın ismi Buca’da güçlü adaylar listesinde yer alıyor.

BALÇOVA’DA PEKDAŞ
Kulislerdeki en sürpriz isimse İzmir Barosu Başkanı Avukat Sema Pekdaş… 1992 - 1997 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde meclis üyeliği yapan Pekdaş’ın ismi Balçova’da aday adayları arasında geçiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.