Dolar 34,1539
%0.17
Euro 37,9840
%-0.29
Altın 2.878,910
%0.13
Bist-100 9.899,00
%-0.01

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da istifa depremi

Karabağlar'da istifa depremi

AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar istifa etti.İl Yönetim Kurulu Üyesi Melek Eroğlu ilçe başkanlık makamının boş kalmaması için İl Başkanlığı tarafından görevlendirildi.

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 14:58
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Uzun zamandır teşkilat içinde yaşanan sıkıntılarla gündeme AK Parti Karabağlar’da flaş bir gelişme yaşandı. AK Parti Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar istifa etti. Uçar dün öğle saatlerinde AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda İzmir Koordinatörü Erol Kaya’yla bir araya geldi. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Uçar istifa dilekçesini Kaya’ya teslim etti.

UÇAR: SIKINTILAR AŞILAMAZ DURUMA GELMİŞTİ
İstifasıyla ilgili Ege Postası’na açıklama yapan Uçar, “ Koordinatörümüz Erol Kaya'yla görüştük. Uzun zamandır teşkilat içinde sıkıntılar vardı. Bu sıkıntıları Genel Merkeze de iletmiştim. Sıkıntılar aşılamaz duruma geldi. En iyi çözüm istifa etmekti. İstifayla Genel Merkez'in elini rahatlattım.Karabağlar'da kan değişimine ihtiyaç var. Bu başkan bazında ya da yönetim bazında Genel Merkez karar verecek. Siyaseten gereğini yaptık. Bundan sonra bana ‘görevine devam edeceksin’ derlerse devam ederim. Ya da ‘seninle devam etmeyeceğiz’ derlerse ona da varım. Bir sorun yok. Kimi gösterirler ve çalışmamı söylerse onun yanında olurum” dedi. Uçar'ın istifasının ardından  yönetimdeki isimlerde istifalarını verdi.

TEMAYÜL BAŞLADI

Koordinatör Kaya'nın Karabağlar teşkilatıyla yapacağı temayül yoklamasının ardından rapor hazırlayacağı Genel Merkez'inde bu rapor doğrultusunda son kararını vereceğini öğrenildi. 

İLÇE EROĞLU’NA EMANET
Benzer bir sürecin yaşandığı Bayraklı’daki gibi Karabağlar’da da Genel Merkez’in atayacağı bir başkandan önce geçici bir isme görev verildi. İl Yönetim Kurulu Üyesi Melek Eroğlu ilçe başkanlık makamının boş kalmaması için İl Başkanlığı tarafından görevlendirildi.

UZUN ZAMANDIR SIKINTI VARDI
Karabağlar teşkilatında yaşanan sıkıntılar son aylarda artmış, delegelerin bir bölümü imza kampanyası başlatmıştı. Karınca Modeli’nin Karabağlar ayağında mahalle başkanlarıyla yaşanan tartışmanın yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Serdar Kuçhan’ın istifasının ardından İl ve Genel Merkez dikkatini Karabağlar’a vermişti.

AKAY:DAH GÜÇLÜ BİR YÖNETİM İÇİN...
AK Parti İzmir il Başkanı Ömer Cihat Akay, Karabağlar İlçe Başkanı Kadir Uçar’ın istifası ile ilgili açıklama yaptı. Akay Şunları söyledi. 
“ Bir süreden beri Karabağlar İlçe Teşkilatımıza dönük kamuoyuna yansıtılmaya çalışılan olumsuzluklara karşı genel merkezimizin talimatı doğrultusunda çalışma başlattık. İzmir Koordinatörümüz İstanbul Milletvekili Sn. Erol Kaya’nın katılımıyla İl Başkanlığımızda ’da Karabağlar İlçe Teşkilatımızın Yönetim Kurulu asıl ve yedek olmak üzere bir araya geldik. Teşkilatımızda yaptığımız istişare sonucu, sorunların daha sağlıklı çözülmesi noktasında Başta İlçe Başkanımız Kadir Uçar olmak üzere yönetim kurulundaki arkadaşlarımız genel merkeze iletilmek üzere istifalarını verdiler. Genel Merkezin yapacağı değerlendirme de, Karabağlar ilçe Başkanımız görevine devam etmesinin önü açık bulunmakla birlikte, Karabağlar ilçemizde daha güçlü bir yönetimin oluşturulması noktasında çalışmalarımız şimdiden başlamıştır. Arkadaşlarımız AK Parti terbiyesi çerçevesinde genel merkezin vereceği kararın sonuna kadar arkasında olacaklarını ve bu zaman zarfından üstlerine düşen görevi aynı sorumluluk içinde yerine getireceklerini dile getirmişlerdir. AK Parti Karabağlar teşkilatımızın, yeni yönetiminin belirlenmesi noktasında gelişmeleri kamuoyuyla tekrar paylaşacağız” dedi.

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “Ak Partinin teşkilat terbiyesi ile davranan, yaşanan sürecin daha sağlıklı değerlendirilmesi noktasında hiçbir çıkar düşünmeden hareket eden başta Karabağlar İlçe Başkanım Kadir Uçar olmak üzere tüm yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.




Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.