Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AK Parti Bornova'da hedef büyüttü

AK Parti Bornova'da hedef büyüttü

AK Parti Bornova Mayıs ayı İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Yeşilova Okçu Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya ayrıca AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak ve partililer katıldı.

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 13:53
İZMİR - Toplantıda söz alan AK Parti Bornova İlçe Başkanı Hüseyin Özkan, salonda bulunanların Anneler Günü'nü kutladıktan sonra Reyhanlı'da yaşamını yitirenlerin yakınlarına ve tüm Türkiye’ye başsağlığı dileğinde bulundu. Özkan Reyhanlı’daki saldırılarla ilgili olarak, “Hoşgörünün ve kardeşliğin şehri Hatay’da gerçekleştirilen bu hain saldırı, birlik, beraberlik ve kardeşliğimize asla zarar veremeyecektir” dedi.

“Bornova hizmete susadı”
Bornova Belediyesi’nin İzmir’deki ilçe belediyeler içerisinde bütçesi en fazla olan belediye olarak göze çarptığını söyleyen Hüseyin Özkan, buna rağmen ilçenin hizmet alamadığını söyledi. Özkan, “5 yıllık bütçeye bakıldığında 700 milyonun üzerinde bir rakamdan bahsediyoruz. Peki soruyoruz, bu süreç içerisinde Bornova’ya ne yapıld? 5 adet pazaryeri yapıldı, 3 pazaryeri inşaatı da devam ediyor. Rakamsal olarak baktığımızda 700 milyonluk bütçe içerisinde yatırıma ayrılan 8 pazaryeri için ayrılan tutar 10 milyon lira. Görünen o ki hizmet üretemeyen bir Belediye ile yüz yüzeyiz. Bornova hizmete susadı. Bornova’nın AK Parti belediyeciliği ile buluşmaya ihtiyacı var. Beceriksiz yönetimler hiç merak etmesinler, Bornova hizmet ateşini yakmak için gün sayıyor” diye konuştu.



“Gecekondulaşma arttı, öğrenciler için kültür alanları oluşturulamadı”
Özkan konuşmasının devamında ilçedeki yatırımların halka hizmet etmekten uzak bir görüntü çizdiğini söyledi. Özkan, üniversite ilçesi olarak görünen Bornova’nın durumunun içler acısı olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu;
“Bornova 423 bin nüfusu ile İzmir’in üçüncü büyük metropol ilçesidir. İzmir’in diğer CHP yönetimindeki ilçelerinde olduğu gibi Bornova’da da yatırımlar halka hizmet etmekten uzak bir görüntü çizmektedir. İlçede ulaşım, otopark, 35’in üzerinde amatör spor kulüpleri için tesis yokluğu büyük sıkıntılar olarak karşımıza çıkıyor.

Bornova bundan 25-30 yıl önce İzmir’de gecekondusu olmayan tek ilçe olmasına rağmen bugün yüzölçümünün ve nüfusunun yüzde 65-70’lik bir kısmı gecekonduda yaşayan ve imar problemleriyle uğraşan bir ilçe görüntüsü çizmektedir. Dışarıdan bakıldığında üniversite kenti olarak görünen Bornova’mızda yüz bini aşkın öğrenci eğitim görmekte, ancak kültür, sanat ve öğrenci merkezlerinden yoksunluğu üniversite ilçesi kimliğinden uzak bir görüntü sergilemektedir. Bu sıkıntılar sorun yumağı içerisindeki ilçemizde sadece küçük birkaç tespitten ibarettir.”

AK Parti Bornova İlçe Teşkilatı tarafından toplantının ardından etkinliğe katılan annelere çam fidanı dağıtıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.