Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’li Moroğlu Menderes mesaisinde

CHP’li Moroğlu Menderes mesaisinde

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, “hıyar tarımı”nın önemli merkezi Menderes’te köyleri gezdi. Köylülerin, “Yönetenler gözünde hıyar kadar değerimiz yok” tepkilerini dinleyen Moroğlu, “AKP İktidarı, köylülerin yaşamını kolaylaştıracak hiçbir adım atmıyor. Çiftçilerimiz, Menderes’te bize, (Bu iktidardan kendileri için bir cacık olmaz) derken, borç belgelerini gösteriyordu” dedi. Moroğlu, sorunları Meclis gündemine taşıyacağını vurguladı.

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 16:54
İZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı kırsal alan çalışmasının Menderes durağında köylülerle bir araya gelen CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, dert dinledi. Mustafa Moroğlu, CHP İzmir İl Örgütü yöneticileri Melek Kartal, Dr.Ülkümen Rodoplu, Nurcan Adıgüzel; CHP Menderes İlçe Örgütü yöneticileri Tevfik Ersöz, Aykut Dikmen, Müjdat Vural, CHP Bayraklı Gençlik Kolları Üyesi Volkan Kocalar ile birlikte köy turu attı. Milletvekili Moroğlu ve beraberindekiler Değirmendere, Çamönü, Ataköy ve Çakaltepe’de yurttaşları dinleyip CHP’li milletvekillerin in telefonlarının yer aldığı broşürleri dağıttı. Çakaltepe’de Muhtar Mehmet Çopurlu ve köylülerin ortak talebi “üretim yollarının yapılması”ydı.

Değirmendere’de Muhtar Mustafa Ertosun ve yurttaşların dere ıslahı, sulama suyu tarifesinin ticariden ziraiye dönmesi taleplerini dinleyen Moroğlu, Çamönü’nde de benzer nitelikte talepleri not aldı. Çamönü Muhtarı İrfan Yurdakul ve yurttaşların “bankaların sera altı adı altında köylülere verdiği kredilerde faiz yüzde ikiden daha aşağıya çekilsin” isteklerini TBMM’ye taşıyacağını belirten Moroğlu, köydeki 5000 dönüm toplam tarım arazisinin 4500’ünün ipotekli olduğunu öğrendi. Moroğlu, “İşte AKP iktidarının tarım kesimini getirdiği nokta bu. Sadece Çamönü’nde ipotekli tarla fotoğrafı buysa, diğer yerleri siz düşünün. Çamönü’nde tarla hisseli olduğu için ipoteksiz görünen 500 dönüme yakın alan da, kardeş kardeşe kefil olunca; ipotekli hale gelmeye başlamış. AKP iktidarı köylünün, geleceğini ipotek altına aldı” dedi.

Ataköy’de köy kahvesinde Muhtar Veli Baş ve yurttaşlar, Moroğlu’na, köylünün tek dayanışma çatısı olan köydeki üç kooperatifin maliyeye borcu nedeniyle tasfiye sürecine girdiğini anlattı. Moroğlu, AKP iktidarı döneminde Ataköy’deki kooperatiflerde görüldüğü gibi, köylülerin üretim kalelerini tek tek yitirdiğini öne sürdü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.