Dolar 34,1538
%0.17
Euro 37,9215
%-0.45
Altın 2.871,980
%-0.11
Bist-100 9.895,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yılmaz: ' Eski televizyonlar gibi, kafasına vurunca çalışıyorlar!'

Yılmaz: " Eski televizyonlar gibi, kafasına vurunca çalışıyorlar!"

AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz, " Ak parti 100 sene geçse İzmirde ve Çiğlide iktidar olamaz" diyen Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'a yüklendi. CHP zihniyetini 'kafasına vurunca çalışan eski teleizyonlara benzeten' Başkan Solak, 5 bin kişiye iş istihdamı yaratacak Kaymakamlık lojman inşaatının temelini atacaklarını söyledi

  • Ege Postası
  • 15.05.2013 - 10:17
EGE POSTASI- AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz'ın hedefinde Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak vardı. Yılmaz "Metin Solak'ında bir açıklaması var " Ak parti 100 sene geçse İzmirde ve Çiğlide iktidar olamaz" . Ben buradan Metin Solak'a şunu söylemek istiyorum. Metin Solak Çiğli için ne yapmış o insanlar o pankartı açakarken sorunlarını dile getirirken ordaki bir umut uğruna gelipte İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanına derdini anlatmak dile getirmek isteyen insanların bir mücadelesi var. Metin Solak Çiğli'deki yaşayan atasanayideki esnaflara ne gibi çözümler üretmiş hangi dertlerini dinlemiş asıl önemli olan kısmıda budur. İzmir Büyük Şehir Belediyesi CHP'de Çiğli Belediyesi CHP'de bu işin çözümü nasıl olacak iktidar mı çözecek bunu ' Kendilerin çözeceği işleri olumsuz yönleri iktidara yüklüyorlar, olumluları kendilerini alıyorlar. Bunlar eski televizyonlar var kafasına vurunca çalışıyor. Bunlarda vatandaş kafasına vuruyor vuruyor ama bunlar kendilerine hala bir şey çıkartamıyor o yüzden vatandaşın yönünü vatandaşa çevirmedikleri müddetcede vatandaşın yaşıyacağı sıkıntı bundan öteye geçmez. Acaba Çiğli merkezindeki yaptıkları olumsuz yatırımın bedeli nasıl olmalı Edepsiz kelimesi tüm Çiğli'ye söylenmiş Evka5'deki anlamsız bir proje. Çiğli merkezindeki çok daha ağır, çok daha mağdur olan insanların yaşadığı bir ortam acaba insanlar tepkisini burda defalarca dile getirmesine rağmen yine ufak lokal yapmaya çalışıyorlar. 4,5 ay oldu halen ufacıcık bir kıçı kırık bir kavşağı bitiremez oldular. Halen daha insanlar orada perişanlık çekiyorlar.

"ÖNÜMÜZDEKİ AY KAYMAKAMLIK LOJMANININ TEMELİ ATILACAK"
Çiğli'nin merkezinde 2.5 dönümlük arazinin yaklaşık 3 yıldan beri çözümü bulamadılar ve Gediz Üniversitesinin tıp fakültesi yapılacak muhteşem proje dünya sıralamalarının arasında bir proje fakat ilgilenen kimse yok. Bir Belediyenin bunu bir hafta da veya 1 ay içerisinde her türlü düzenlenmesini yapılabilecek güçte imkanları var. İnsanlar 3 yıldan beri acaba buranın ne zaman temel atılacak diye merakta bekliyor. Hükümet konağı ve Belediye sarayının içinde bulunduğu Gediz Üniversitesinin yapıcağı yatırımı tamamen organizasyonunu bizzat bizzat kendim yaptım ancak yapılan bu hayır Çiğli'nin hem kimlik anlamında hemde ilerlemesi anlamında çok büyük bir yatırım bunu görmezlikten geliyorlar. Bunu çiğli'ye çok görüyorlar yapılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar desteklemiyorlar. Çıkıpta üniversiteler şehrinden bahsediyor hangi üniversiteye ne kadar katkısı olmuş işte hava alanının açılmasıyla alakalı mücadelemizi veriyoruz hükümet konağının yapılmasıyla alakalı mücadelemizi veriyoruz. Ben buradan bir müjdeli bir haber daha veriyim önümüzdeki 1 ay içerisinde kaymakamlık lojmanının temeli atılacak. Biz geldikten sonra bunun mücadelesini verdik yani Çiğli'de yaşayan bütün kamu görevlilerin hepsinin Çiğli'de yaşamasından yanayız. Çiğli'de oturacaklar Çiğli'nin havasını soluyacaklar ve Çiğli'ye hizmet edecekler.

"5 BİN KİŞİYE İSTİHDAM"
Kaymakamlık binasının yaklaşık 3 sene önce ve gediz üniversitesi hemen aynı üniversite içerisinde Belediye sarayı var ve bunlar 3 sene önce bağış yapıldı. İmar düzenlenmesi yapılması şartıyla. Halen daha alt yapı yetersizliğinden emsal değerlerini aşağı göstererek buranın düzenlenme sahasını genişleterek tüm Çiğli'yi kapsayacak düzenlemenin içine aldıkları için bu proje gecikti. Şimdi askıdan geçti ama 3 sene gibi bir kayıp var. Bütün kimlik anlamında kaymakamlığın muhteşem yeri var Belediye sarayının yeri var Gediz üniversitesinin 100bin metrekare insaat var ve insaata hizmet edecek kurumsal alan var. Tabi bunlar buraya geldiği taktirde 5 bin kişiye istihtam demek. Belediye hep hazır yemeğe alışmış. Geçenlerde okullarla alakalı biz bütün okulların tadilatını, tamiratını yaptık diyorlar. Güzeltepe ilköğretim okulunun kameralarını ben yaptırdım. Güzeltepe onlara çok oy çıkan bir alanda, orda okuyan bayan öğrencilerinin tuvaletlerinin kapıları yok. Hepsini fotoğrafladık sen hangi okulu yapıyorsun . Bize söylesin güzeltepe okuluda bunların içerisineydi gitsinler o okul müdürü ile görüşsünler ne istemiş yazışmaları var. Bunlar yaptık dedikleri hiçbir işin arkasını takip edemezler. Lafa söze geldikleri zaman yaptıklarını anlatırlar tamamen şu an kendi dertlerine düşmüşler ne şekilde yandaşçılık yapalım bunun mücadelesini veriyorlar. Yandaş bir Belediye var kendi insanlarına tamamen Çiğli'deki en güzel yerleri nasıl dağıtabiliriz. Bunların mücadelesindeler. Belediye'nin binasını biz yaptk çiğli'de yaptıkları yer sadece evinin önüne yapılan park onun haricinde yaptıkları yeri bana söylesinler 75.yıl parkını büyük şehir belediyesi yapıyor.

"AZİZ KOCAOĞLU ÇİĞLİ HALKINDAN ÖZÜR DİLEMELİDİR"
Tabi bu arada Aziz Kocaoğlu'yla alakalı İzmir Büyük Şehir Belediyesi'nin Başkanıdır. Demokrasi gereği sonuçta almış olduğu oyların neticesinde o koltuğa, o makamı temsil etmektedir. Ancak Çiğli'mizde yapmış olduğu evka5 kavşağının açılış törenindeki gelişmeler bizi oldukça üzmüştür. Bir Büyük Şehir Belediye Başkanına o tür söylemleri yakıştıramadığımız gibi Çiğli halkından da özür dilemelidir. Sonuçta halk onu oraya getirmiştir. Çiğli'deki o bölgedeki yaşayan kardeşlerimiz tamamen Cumhuriyet Halk Partsinin kendi insanlarının yaşadığı bir bölge olması asabıyla çok mağduriyet yaşamaktadırlar. Biz buradaki gelişmeleri üzüntüyle seyrettik. Aziz Kocaoğlu'nun nefsi ve fevri hareketinden kaynaklanan bu yanlışının mutlaka Çiğli halkından özür dileyerek çözümlemesinden yanayım. Sonuçta onun yapısıda bu tür hareketlere elverişli değil ama artık vatandaşında tepkisini de görmemezlikten gelemez. Vatandaşın sorununu çözmeyen bir yerel yönetim anlayışının da böyle söylemlerle de karşılık veremez. Ben Çiğli halkından hem yaklaşan yerel seçimlerde hem de ogünkü yaklaşımlarından dolayı sandıkta görev yapacğına inanıyorum.

REYHANLI'DAKİ ACI OLAY
Hatay Reyhanlı'daki yaşanan üzücü olaya da değinen Yılmaz; Öncelikle Hatay Reyhan'lıda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Tamamen ülkenin mevcut konumunu sabote etmek için yapılan bir girişim. Biz bu çözüm sürecini de sonuna kadar destekliyoruz ve amacına ulaşıldığınıda hep birlikte görüyoruz. Tabiki burada yapılan samimi çalışmalarında neticesi biz bundan sonraki sürectede ilçemizde bu tür yaklaşımları bu tür düşüncede olan kardeşlerimizi mutlaka çözüm sürecine destek vermelerinden yanayız. Amacına ulaştığı zaman zaten bu ülkede kanın dökülmediği veya kan üzerinden siyaset yapılmadığı bir ülke haline geldiği zaman, tahmin ediyorum Türkiye dünyadada ilerleyen ülkeler arasına girecektir. Artı ekonomisi güçlü olan ülkeler tamamen hem kendi halkı üzerine hemde ekonomik anlamda güçlü olmak zorundadır. Bizim Türkiyemiz'de bu hedefe hızla ilerlemektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.