Dolar 34,1473
%0.15
Euro 38,0773
%-0.04
Altın 2.882,380
%0.26
Bist-100 9.959,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Akay'dan Ege Postası'na çarpıcı açıklamalar

Akay'dan Ege Postası'na çarpıcı açıklamalar

MAK Danışmanlık'ın 40 bin kişiyle yaptığı ve İzmir’de CHP ile AK Parti’nin yüzde 42’yle başa baş olduğunu ortaya koyan anket sonucunu AK Parti İL Başkanı Ömer Cihat Akay ‘malumun ilanı’ olarak değerlendirdi. Akay, İzmir Teşkilatı olarak en büyük taleplerinin ilçelerde ve büyükşehirde adayların geçtiğimiz yıllara göre daha önceden belirlenmesi olduğunu ifade etti ve Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un ilk MYK toplantısında İzmir’in talebini dile getireceğini söyledi. Akay, “CHP’de aday adayları fazla. Çünkü mevcut başkanlardan memnun değiller” derken, Mayıs ayındaki 30 ilçe danışma meclisi toplantısının 19’una katılmak için kendi adını yazdırdığının altını çizdikten sonra “Teşkilatta kimsenin adaya adayı olarak ortada dolaşmasını istemiyorum. Bu yüzden ilçe danışma meclislerine gidip tembihliyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2013 - 18:06
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Mayıs ayının ilk günlerinden itibaren genel başkan yardımcılarıyla bakanları üst üste ağırlayan AK Parti İzmir Teşkilatı’nda İl Başkanı Ömer Cihat Akay yoğun temponun ardından soluğu Ankara’da almıştı. Akay’a İl Başkan Yardımcıları Mahmut Badem, Aziz Demir ve Ahmet Kurtuluş da eşlik etmişti. Günü birlik Ankara ziyaretinde Akay ve beraberindeki isimler Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’la görüşmüş, en önemli görüşme ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleşmişti. Akay ve beraberindekiler Başbakan’ı İl Danışma Meclisi Toplantısına davet etmişti.

İl Başkanı Akay, İzmir’e döner dönmez Ege Postası’na önemli açıklamalar yaptı.AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nı tekrardan yoğun bir sürecin beklediğini ifade eden Akay, önünüzdeki günlerde eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu ağırlayacaklarını ifade etti.

“O SONUÇ MALUMUN İLANI”
Yerel seçimlere 1 yıldan az bir süre kala partiler arasında anket savaşları hız kesmezken AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay’dan, MAK Danışmanlık'ın 40 bin kişiyle yaptığı ve geçtiğimiz gün kamuoyuna yansıyan anket sonuçlarıyla ilgili önemli açıklamalar geldi. MAK Danışmanlık'ın 40 bin kişiyle yaptığı yerel seçim anketinde CHP'nin kalesi olarak gösterilen İzmir'de AK Parti'nin atağa geçtiği ortaya çıkmış ve CHP ile AK Parti’nin yüzde 42 oyla başa baş olduğu açıklanmıştı. Akay, anket sonucunu ‘malumun ilanı’ olarak değerlendirdi. “Aldığımız duyumlara ve Başbakanımızın yaptırdığı anketlere göre oy oranımızın CHP’yle baş başa olduğunu biliyorduk” diyen Akay, “Son anket sonucu malumun ilanı gibi olmuş oldu. Sonuç İzmir’de teşkilatlarımızı vekillerimizi heyecanlandırdı.Oy oranlarımızın bu rakamlarda olduğunu biliyorduk ancak ifade etmiyorduk. Teşkilatlara moral verdi sorumluluk yükledi” dedi.

KURTULMUŞ MYK’DA DİLE GETİRECEK
İzmir Teşkilatı olarak en büyük taleplerinin ilçelerde ve büyükşehirde adayların geçtiğimiz yıllara göre daha önceden belirlenmesi olduğunu ifade eden Akay, “ Genel Başkan Yardımcımız Numan Bey’le İzmir ziyaretinde bunu konuştuk. Numan Bey ilk MYK’da Başbakan’a bu isteğimizi arz edeceğini söyledi. Bu şekilde adayların belirlenmesinden sonra kırgınlıklarında önüne geçileceğini düşünüyoruz” dedi.

“CHP’DE ADAY ADAYLARI FAZLA ÇÜNKÜ…”
CHP’de ilçelerde her geçen gün aday adayların artması bu eksende AK Parti’nin de süreçteki duruşu hakkında konuşan Akay, “ CHP’de aday adayları fazla. Mevcut başkanlardan memnun değiller. ‘Daha iyi yaparım’ diye ortaya çıkıyorlar. AK Parti’nin tavrı bellidir. Kimse işaretini almadan o gün gelmeden ortaya çıkmaz. Partimizde vefa önemli. Emek verenler Genel Merkez tarafından uygun görününce atanacak. A ilçesinde belediye başkanlığı için ilçe başkanına ‘istifa et’ B İlçesine ‘istifa etme’ diyebilir Genel Merkez…. Biz önümüzde duran 3 seçimi göz önüne lamalıyız.Herkes belediye başkanlığı meclis üyeliği için istifa ederse teşkilat zayıflar zafiyete düşeriz” dedi.

“TEMBİHLİYORUM”
Akay, Mayıs ayındaki 30 ilçe danışma meclisi toplantısının 19’una katılmak için kendi adını yazdırdığını belirterek, “ O tarih gelmeden kimsenin adaya adayı olarak ortada dolaşmasını istemiyorum. Bu yüzden ilçe danışma meclislerine gidip tembihliyorum. Bu eksende Mayıs ayındaki 19 ilçe danışma meclisine kendi adımı yazdırdım. Bu toplantılarda bu doğrultuda konuşma yapıyorum” dedi.

KARABAĞLAR 1 HAFTA DA NETLEŞİR”
Karabağlar’da İlçe Başkanı kadir Uçar’ın İzmir Koordinatörü Erol Kaya’yla yaptığı görüşmeden sonra istifa etmesi ve ardından yöneticilerinde istifalarını vermesiyle başlayan süreci değerlendiren Akay, “ Görevden alma söz konusu değil. Karabağlar’daki mevcut ilçe yönetiminin bazı arkadaşların sıkıntıları olduğunu duyuyorduk.İzmir Koordinatörümüz Erol Bey müdahale etti . Teşkilat anlayışı bunu gerektiriyordu. Genel Merkezin tavsiye kararına uyuldu. Karabağlar Teşkilatına teşekkür ediyoruz. Direnmek çok doğru olmazdı. Bayraklı’da bunun sıkıntısını yaşadık. Teşkilatın önünü açmak için istifa ettiler. Bundan sonraki aşamada yönetime talip olacak arkadaşlar hem il hem de genel merkez tarafından değerlendirilecek. Süreç 1 haftada netleşir. Bizim teşkilat iç meselemiz. Buna kimsenin bir şey söylemesine müsaade etmeyiz. Biz nasıl başka partilerin iç işlerine karışmıyorsak başka partilerinde karışmasını müsaade etmeyiz. Herkes haddini bilsin” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.