Dolar 34,1020
%0.01
Euro 38,1017
%0.02
Altın 2.881,870
%0.24
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da sular durulmuyor

Karşıyaka'da sular durulmuyor

CHP Karşıyaka’da son günlerde yaşananlar yerel seçim sürecinde partilileri karar kara düşündürüyor. İlçe yönetimindeki parçalı yapı her geçen gün belirginleşirken, ilçe gençlik kolu başkanı Mustafa Evsen’in hem dayak yemesi hem de disipline gönderilmesi geçtiğimiz haftaya damgasını vurdu. Olağanüstü ilçe kongresinde beraber hareket eden İl Başkanı Ali Engin ve eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cihan Türsen ise şu sıralar ‘ortak amaç’ çatışması yaşıyor.

  • Ege Postası
  • 16.05.2013 - 12:14
 EGE POSTASI - CHP Karşıyaka’da sular bir türlü durulmuyor. İlçede son günlerde yaşananlar ve konuşulanlar, partinin İzmir’de kalesi olarak nitelendirilen Karşıyaka’da zor bir yerel seçim sürecinin geçeceği yönünde partililerin hem fikir olmasını sağlıyor.

Eski İlçe Başkanı Adnan Alabay’ın çete operasyonu kapsamında cezaevine girmesi sonrası sancılı bir dönem geçiren CHP Karşıyaka’da İl Başkanı Ali Engin’i ve Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı karşı karşıya getiren olağanüstü kongrede Engin’in desteklediği Kayyum Heyeti’nin başındaki isim Dr. Ali Karaege İlçe Başkanı olmuştu. Karşıyaka’da yaşanan değişim beraberinde ciddi sorunları da getirmişti. İlk olarak ilçe yönetimiyle anlaşamayan Kadın Kolları Yönetimi istifa etmiş, Gençlik Kolları’nın da her an istifa edebileceği gündeme gelmişti. Değişimle birlikte belediye başkanlığı için birçok isimde ortaya çıkmıştı. CHP Karşıyaka’nın eski dönemlere göre organizasyonlarındaki katılım azlığı dikkat çekerken, her geçen gün olaylar artarken parçalı yapıda daha da belirginleşiyor.

KARAEGE DERT YANDI: İLÇE 3 PARÇA

Geçtiğimiz hafta Karşıyaka Belediyesi’nin Makedonya gezisine katılan ilçe başkanı Dr. Ali Karaege’nin ilçe yönetimi hakkında dert yandığı öğrenildi. Kendisiyle birlikte gezide yer alan isimlerin ‘CHP Karşıyaka’da neler oluyo? Sen ağabey baba pozisyonundasın… Toparlayıcı ol’ söylemlerine Karaege’nin sürpriz bir karşılık verdiği öğrenildi. İlçede yaşananlardan kendisinin de huzursuz olduğunu söyleyen Karaege’nin “ İlçede 3 parçalı bir yönetim var. İl Başkanı Ali Engin’le birlikte hareket edenler. Meclis Üyesi İsmail Horoz’la birlikte hareket edenler ve eski belediye Başkanı Cihan Türsen’le birlikte hareket edenler… Herkes farklı konularda baskı yapıyor. Ben ne yapayı? “ dediği iddia edildi. Karaege’nin bu sözlerine şaşıran Alabay ve Durak’a yakın isimlerin gezi boyunca ilçenin durumu hakkında kritik yaptıkları öne sürüldü.

HEM DAYAK YEDİLER HEM DE DİSİPLİNE…


İlçede şu sıralar bir numaralı gündem maddesi ise CHP Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Evsen ve beraberindeki ilçe yöneticileri Burak İnanır ile Umut Karataş’ın disipline gönderilmeleri. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in katılımıyla Bostanlı Altın Balık Restaurant’ta düzenlenen yemek sonrası Karşıyaka Belediye Başkanlığı için adaylığını açıklayan ve sahada çalışan Cihan Türsen’e yakınlığı ile bilinen Bülent Ermiş ve beraberindekilerin İlçe Gençlik Kolları üyeleriyle bayrak toplanması sırasında kavga yaşanmıştı. Yaşanan büyük kavga sonrası darp raporu alan ilçe gençlik kolu yöneticilerinin Evsen’le birlikte ilçe yönetimi tarafından oy biriliğiyle disipline gönderilmeleri beraberinde sorunları da getirdi. Hem dayak yiyen hem de disipline gönderilen gençlik kolları üyelerinin yaşananlardan rahatsızlık duyduğu ve konuyu partinin üst kademelerine iletmeyi planladıkları iddia edildi.

TÜRSEN ENGİN MÜCADELESİ

Öte yandan CHP Karşıyaka şu sıralar İl başkanı Ali Engin ve aday adayı olarak sahada çalışan Cihan Türsen’in rekabetine sahne oluyor. Olağanüstü İlçe Kongresi sürecinde beraber hareket eden Türsen ve Engin’in arasını ‘ortak amaçları’ bozdu. Karşıyaka Belediye Başkanlığı adaylığı için ‘açık kapı’ bırakan Engin’in kendisiyle aynı tabana hitap eden Türsen’in saha çalışmasından rahatsızlık duyduğu, özellikle ilçe yönetiminde yer alan DSP kökenli isimlerin Türsen’e yakınlığından dolayı ilçe yöneticilerini ‘sizi buraya nasıl getirdiysem göndermesini de bilirim’ diyerek uyardığı iddia edildi. Türsen’in geçtiğimiz hafta yapılan ilçe danışma meclisinde Tüzük gereği katılmaması gerekirken yer alması Engin cephesinde bardağı taşıran son nokta oldu. Türsen ve Engin’in ilçe yönetimini de içine alarak tabanda verdiği mücadele ise partilileri ciddi şekilde rahatsız ettiği öğrenildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.