Dolar 34,1224
%0.07
Euro 38,1089
%0.04
Altın 2.873,000
%-0.07
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin'in 19 Mayıs mesajı

Engin'in 19 Mayıs mesajı

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin , 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Engin, mesajında şunları kaydett

  • Ege Postası
  • 18.05.2013 - 15:03
İZMİR-  Tam 94 yıl önceydi,’ Ben milletimi esaret altında yaşatmam’ dedi büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ve Samsun’dan kendisine destek veren sadece bir avuç silah arkadaşı ve arkasındaki koca bir milletle başlattı Milli mücadeleyi.

19 Mayıs 1919’da Samsunda yakılan bağımsızlık ateşi o günden bugüne hiç sönmedi milletimizim bağrında. Yokluk gördü, yoksulluk çekti, canını cananı kaybetti ama razı gelmedi özgürlüğünün alınmasına. Bugün hiçbir söz anlatamaz o dönemlerde çekilen acıları ve ülke sevdası ile yaşanan sıkıntıları. Ancak o dönemde ülkemizin iktidar sahiplerinin içinde olduğu ihanet ve kendini kurtarma çabası ile milleti hiçe sayma ruh halinden bugünkü iktidar sahiplerinin çıkarması gereken büyük dersler vardır. Bir ülke el pençe divan durarak, maşa olarak kullanılmasına göz yumarak, ekonomik çıkarlar için milli değerlerinden taviz vererek ne özgürlüğünü ve şerefini koruyabilir. Büyük komutan Atatürk’ün bu durumu anlatan en güzel sözü belki de "Rica ile, merhamet dilenmekle bir millet ve devletin şeref ve istiklali kurtarılmaz. Türk milleti, gelecek nesiller için bunu unutmamalıdır” olmuştur.
19 Mayıs 1919’ da başlatılan bağımsızlık savaşında, öyle büyük güçlere ve onlarla işbirliği yapan içerdeki vatan hainlerine karşı mücadele verilmiştir ki, bu uğurda gencecik yavrularımız, kadınlarımız, kızlarımız şehit olmuşlar ama her defasında yerlerini içi vatan sevdasıyla dolu yeni neferler almıştır.
O gün milli mücadelede Atatürk’ün yanında olanların ne parası, ne malı mülkü ne de makamı olmayacaktı. Hiç kimse bunlar uğruna kurşuna göğsünü siper etmemişti. Uğruna can verdikleri şey vatanları ve özgürlükleriydi.

Bugün sınırımızın her köşesinde al bayrağımızın dalgalanmasını, özgür bir ülkenin vatandaşları olmamızı 1919 da başlayan mücadele ve sonrasında hayatlarını kaybeden çoğu gencecik yavrularımız olan kahramanlara borçluyuz.

Bugün ülkemize gerek içte gerek dışta yapılan tehditlere, milletimize yapılan baskılara karşı duruşumuz hem vatan millet sevdamızdan hem de Atamıza ve şehitlerimize olan, hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz borcumuzdan kaynaklanmaktadır. Bu tavrımız ster iktidar sahipleri isterse sınırlarımız dışından kimi rahatsız ederse etsin değişmeyecektir.

Dünya da eşi benzeri görülmemiş bir cesaret ve hiçbir lidere nasip olmamış millet desteğiyle başlattığı ve tarihte eşi benzeri olamayan zaferle tamamlanan, Kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 94. Yıldönümünde, bize yaşattıkları coşku ve bayram, armağan ettikleri cumhuriyet için, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, Tüm milletimizin ve İzmirlilerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor bayramını canı gönülden kutluyorum.

Ali ENGİN
CHP İzmir İl Başkanı



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.