Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Foça İlçe Başkanı Biçer, Egepostası'nın konuğu oldu

CHP Foça İlçe Başkanı Biçer, Egepostası'nın konuğu oldu

CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, KRT FM’de Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu. Biçer, genel seçimlerde Foça’da yüzde 60 bandının altına düşmeyeceklerini iddia etti. İlçede yaşanan sorunlarının faturasını iktidara kesen Biçer, “Foçalı cezalandırılıyor AKP’ye oy atmadı diye…İzmirli Foçalı bunlara yine oy atmayacak" dedi. İzmir’de yerelde 6’da 6 yaptıklarının altını çizen Biçer, özellikle partili kadınların yaptıkları çalışmalara dikkat çekti.

  • Ege Postası
  • 12.05.2015 - 12:20
EGE POSTASI - CHP Foça İlçe Başkanı Günal Biçer, KRT FM’de Ege Postası İle Gündem programına konuk oldu.
Biçer programda şunları söyledi:
 
6’DA 6 YAPAN TEK İLÇEYİZ
Belediye Başkanımız 3 dönemdir başkan. Aynı yaştayız. Uyum içindeyiz. Olmak zorundayız. İzmir’de yerelde 6’da 6 yapan tek ilçe Foça…Bize parti büyüklerimizden kalan bir miras bu…Har vurup harman savuramayız. Önceliğimiz CHP…İktidarımızı ilçede ahlaklı dürüst bir şekilde devam ettirmek.
 
EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ KADINLAR
Foça’da en büyük gücümüz kadınlar. Kadınlar kapı kapı dolaşıyor. Sandık görevlisiler ayrıca. Yanlarına partili alarak kapı kapı dolaşıyorlar. Emekleri çok büyük. Gökhan Başkanımızın da performansı çok etkili. Basiretli bir yönetici…

ANKET DENMESİ KÖTÜ ETKİLEDİ
Yerel seçimlerde anket sonuçları etkili olacak dendi. Bu doğru değildi. Aday adaylarının yakın arkadaşları diğer aday adayları kötüledi ankette çıkmasın diye. Aday adayları birbirlerini kötülemeye başladı. 8 ilçenin kaybedilmesinde de etki budur…Ne il başkanının suçu var ne de adayların suçu vardı. Başta merkez yoklaması yapılacağı söylenseydi 30 da 30 olurdu.
 
ÜYE OLSUN OLMASIN 7 HAZİRAN’A KİLİTLENMELİYİZ
Yerel seçimde partiden giden isimler eleştirmedik, giden arkadaşlarımızla ilgili cümlelerimize dikkat ettik.  Yerel seçim sürecinden ders çıkarmamız gerek. Esas hedefimiz 13 yıllık makus talihi değiştirmek. Önceliğimiz CHP olmalıdır. Geri dönüşleri genel Merkezin tasarrufunda. Partimizin kapısı herkese açık. Hep beraber üye olsa da olmasa da 7 Haziran’a kilitlenmemiz gerek.


 
ÖNSEÇİMDE BASKI YAPILMADI
Önseçim olmazsa olmaz. Yerel seçimde de istedik. Parti genel merkezimizin kararını uyguluyoruz. Önseçim yapıldı. Çıkan listeye bir eleştiri var mı yok.  Önseçim her zaman yapılmalı. Aidat zorunluluğu getirilmeli bence…Önseçimde adayımız yoktu. 2-3 ilçeden biriydik. Katılımda en yukarılarda yer aldık. Önseçimde Genel Başkanımız Foça’da zaten farklı bir şekilde birinci çıktı. Mustafa Balbay cezaevinden çıktıktan sonra bize yerel seçimlerde çok katkı koydu. Foça örgütünün Balbay’a duyarlılığı çok yüksek…Ülkümen Rodoplu ilçeye çok gidip geldi. Bir ihtiyacımız olduğunda il başkanlığında hep kendisine ulaştık. İl  eski başkanımız Ali Engin  partiye hizmet etti.  Sahip çıkılması gerekirdi. Foça sahip çıktı. Kadınlar partinin emektarı…Ebru Okay yer aldı. En genç aday Şener Akdemir ilçede ciddi oy aldı. Bu isimler ilk 6’da Foça’da yer aldı.  Önseçimde biz de liste filan yapılmadı. Kimseye bir baskı olmadı.
 
BELDELERİN KAPANMASI ETKİLEDİ
Foça’da turizm tarım ve hayvancılık bir arada…Kapatılan beldeler sorun…Belde belediyelerin kapanması ilçeye sıkıntı yarattı. İktidara gelirsek beldeleri açacağız. Yeni Foça Belediyesi, Gerenköy Belediyesi’nin kalkması oradaki vatandaşlarımızı da etkiledi. Ulupınar köyünde eskiden kapı önlerinde domates satılırdı. Şimdi manav geliyor…İlçede Fransız Tatil Köyü vardı. Bacasız bir sanayiydi. Hükümet kapattı burayı…İlçeye darbe vuruldu. İş konusunda sıkıntı yarattı. Belediye başkanımızın bu konuda bir mücadelesi var. Ancak süreç yavaş yavaş işliyor. O tesis yeniden açılsa işsiz kalmaz ilçede…Aliağa’da termik santral yapılaşması ilçeyi etkiliyor. CHP iktidarında bu konuya el atılacak. Fabrikalardan çıkan duman havayı kirletiyor. Cezalar caydırıcı değil.   Devlet payıyla ilgili sıkıntı var. 30 bin nüfusumuz var. Askerler var. Tatilciler var.  Yılın 8-9 pazarı nüfus 300 bin oluyor…30 bin kişi için aldığımız parayla yazın hafta sonu 300 bin kişiye hizmet veriyoruz.  Hayvanı alıyorlar kısırlaştırıp aynı yere bırakıyorlar buraya kadar bir sorun yok. Şehir boşalınca tatilcilerin kedi köpeği Foça’da kalıyor. Birlikte dolaşıyorlar. Yiyecekte yok. Sağlıklı beslenemiyorlar. Bu konuda bir düzenleme yapılması gerek. Kış dönemlerinde hayvanlara araçlar çarpıyor. Aç oluyorlar, saldırgan oluyorlar. Foçalı cezalandırılıyor AKP’ye oy atmadı diye…İzmirli Foçalı bunlara yine oy atmayacak.
 
AKP MEYDANLARI DOLDURAMIYOR
Genel Başkanımız bize miting var doldurun diye talimat vermiyor… AKP’nin dolduramadığı belli. Atatürk Stadyumu’nda düzenlemelerinin nedeni bu. Orayı da dolduramadılar.
 
DEĞİŞİMİN ADRESİ CHP
Herkesin oyuna talibiz. Özelikle yıllarca AKP’ye oy veren seçmenin oyuna talibiz.  Kimsenin ibadetiyle bakış açısıyla alay eden bir düşüncemiz yok. AKP’ye oy verenlere yıllarca kandırıldıklarını anlatıyoruz. AKP’Y oy verenlere sesleniyorum. Yalanın içine sokulduk hep beraber. Dur dememiz gerek. Ülkenin değişime ihtiyacı var. Değişimin de adresi CHP…
 
HEDEFİMİZ YÜZDE 60
Oranımız Foça’da 50-57 arasında…Cumhurbaşkanlığı seçiminde İzmir üçüncüsüyüz…CHP olarak Foça’da yüzde 60 bandını yakalama hedefini koyduk. Seçmenin ilgisi çok sıcak. Genel Başkanımızın açıkladığı vaatler çok güzel karşılandı. Foça’da yüzde 60 bandının altına düşmeyeceğiz.
 
SANDIĞA GİDELİM
Lütfen sandığa gidelim. Önemli bir dönüm noktasındayız. Yüzde 90’lara varan bir katılım olursa AKP ana muhalefet partisi bile olamaz.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.