Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de 'Gezi'' zirvesi!

CHP İzmir'de 'Gezi'' zirvesi!

İzmir Milletvekili ve CHP Parti Meclisi Üyesi Birgül Ayman Güler, İzmir İl Başkanı Ali Engin ve CHP İzmir il yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 10:10
İZMİR - İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleşen sohbet toplantısına Engin ve Güler’in yanı sıra il sekreteri Sevda Erdan Kılıç, il başkan yardımcısı Altan İnanç, Orhan Karaoğlu ve il yönetim kurulu Üyesi Ceyhan Kayhan katıldı.

Tüm yurda yayınlan Gezi Parkı Direnişi eylemlerinin ve güncel konuların değerlendirildiği toplantıda CHP İzmir Örgütü olarak yaz aylarında nasıl çalışması gerektiğinin değerlendirmesi yapıldı. CHP İl Başkanlığı tarafından yürütülen ‘Büyük İzmir Taraması’ programı hakkında bilgiler alan Güler, “İl başkanlığımız tarafından gerçekleştirilecek olan yaz çalışması planlamasına nasıl katkı verilmelibu çalışmalar ne zaman yapılmalı noktasında ayrıntılarını il başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz ile konuştuk. Yaz boyunca İzmir il başkanlığımızla beraber İzmir’in köylerinde olacağız” dedi.

“Parti olarak burada toplumun beklentilerini iyi kavramak durumundayız”
Fikirlerine değer verdiğimiz Milletvekilimiz Birgül Ayman Güler hocamızın bizi ziyaret etmesinden mutluluk duydukdiyerek sözlerine başlayan Engin,“Yoğun günler yaşıyoruz. Gezi Parkı Eylemlerinden dolayı neredeyse Türkiye’nin bütün illerinde hükümetin uyguladığı politikalara karşı bir reaksiyon var. Parti olarak burada toplumun beklentilerini iyi kavramak durumundayız. Arkadaşlarımızla beraber hep alanlarda olduk mağduriyet yaşayan insanlara karakollarda, hastanelerde hem hukuki yardım hem sağlık yardımı sağladık. Süreçle ilgili şunu söyleyebilirim, bütün ilçelerimizde bu çalışmalarımız devam etti, ilçe başkanlarımız da, belediye başkanlarımız da bu eylemlere katıldı vekatılmaya devam ediyor. Bu süreçte tutuklananlar partili dahi olmasa yurttaşlarımız mağduriyet yaşadığı için emniyete gittik, emniyet yetkilileri ile görüştük, vali ile temasa geçtik normalde bir il başkanı kendi üyesi tutuklanırsa emniyete gider ama bu bir sosyal sorumluluk, muhalefetin en büyük partisi olarak bu görev bize düştü bu görevi iyi de yaptığımızı düşünüyorum. Çocuk yaştaki gençlerimizinbu toplantılara, eylemlere katılması geleceğe dair olan umudumuz artmasını sağladı. Bu durumdan siyasetle uğraşan biri olarak memnun olduğumu belirtmeliyim. Önceden bir kabul vardı ‘gençlerimizapolitik memleket meseleleriyle ilgilenmiyorlar’ demek ki bilgilerini sadece bizimle paylaşmıyorlarmış, gençlerimiz birbirleri ile konuşuyorlarmış ki bugün meydanlardalar. Gençlerimize dair bilgilerimizin eksikliğini bu süreçle birlikte görmüş olduk” dedi.

Siyasetçi olarak da parti olarakda geçlerimize dair bu eksikliği tamamlamak için gençlerle daha çok bir araya gelmemiz gerekir diyen Engin,“Özeleştiri olarak söylüyorum İzmir’de güçlü bir gençlik örgütümüz yok.Arkadaşlarımızla karar verdik ilk işimiz ilk güçlü bir gençlik örgütü kurmaya gayret edeceğiz” dedi.

“Hükümete isyan bayrağının en yüksek dalgalandığı illerden biri İzmir oldu”
Gezi Parkı Direnişi eylemleri boyunca İzmirli yurttaşlara karşı gösterdikleri duyarlıyaklaşımdan dolayı CHP İzmir il başkanlığına teşekkür ederek sözlerine başlayan Güler, “Hükümete isyan bayrağının en yüksek dalgalandığı illerden biri İzmir oldu. Hem ulusal medyadan hem yerel medyadan gördük veİzmirlilere il başkanlığımız sahip çıktı. İzmir’de iki sorun oldu biri eli sopalı adamlar, bir diğeri ise Twitter’daki mesajlardan dolayı içeri alınan 38 genç arkadaşımız.Üstelik bu genç arkadaşlarımızın Kaçakçılık Organize Suçlar Şubesi’ne götürülmüş olması olayı daha da önemli bir hale getirdi. Hem eli sopalı adamlar terörüne karşı hem 38 gencin gözaltından çekilip alınmasına karşı mücadele İzmir il başkanlığı tarafından verildi. Bu bizim gururumuz oldu. İl başkanlığımızda başkanımızla birlikte tüm Türkiye’de yaşadığımınız süreci değerlendirdik. CHP İzmir Örgütü olarak yaz aylarında bir nasıl çalışama içinde olacağımızı konuştuk. İzmir il başkanlığımız Büyük İzmir Taraması’nın çalışmasını yapıyor. Bu çalışmaya nasıl katkı vermeli ne zaman yapmalı ayrıntılarını konuşuyoruz. Öyle görülüyor ki yaz boyunca İzmir il başkanlığımızla beraber İzmir’in köylerinde olacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.