Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Gezi’ Çiğli Meclisi’ni karıştırdı

‘Gezi’ Çiğli Meclisi’ni karıştırdı

Çiğli Belediyesi Haziran ayı 2. meclis toplantısı Belediye Başkanı Metin Solak’ın başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısında Taksim Gezi Parkı eylemleri damgasını vurdu. CHP ve AK Parti grubu arasında sert tartışmalar yaşandı.

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 08:57
EGEPOSTASI/HABER SERVİSİ- Çiğli Belediyesi Haziran ayı 2. meclis toplantısı gergin geçti. Meclis toplantısında ilk sözü CHP Grup Başkan Vekili Ali Karabay aldı.

KARABAY BAŞBAKAN'I ELEŞTİRDİ
Karabay, Gezi Parkı eylemlerindeki tavrı yüzünden Başbakan Erdoğan’ı eleştirdi ve, “geçtiğimiz mecliste konu ile ilgili hassasiyetimiz ifade etmiştik. Ama görüyoruz ki bazı kurumlardaki inatlaşmak devam ediyor. Bu inatlaşmanın özellikle ülkeyi yönetenlerin kamu görevi yapanların toplumun bütün kesimlerini teskin etmeye ve hepsini bir gözle görmeye herkese eşit şekilde davranması gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyorum. Toplumun yüzde ellisi şöyle diğer yarısı böyle diyerek açıklama yapmak bu gibi ifadelerin doğru olmadığını ve bu ülkeyi yönetenlerin bu açıklamalarının halkı çatıştırdığını ya da ayrışmaya götüreceğini ifade etmek istiyorum. Umarım önümüzdeki dönemde inatlaşmadan vazgeçilerek Türkiye’yi huzur bir içerisinde kendi özgür iradesini ortaya koyacak bir şekilde demokrasinin kendi kuralları içerisinde ifade etme haklarını koruyarak yaşama geçirmesini sağlayacaktır. Umarım sorumluluk sahibi herkes bu konulardan kendilerine düşen dersi almıştır”dedi.

SOYSAL: TEK SUÇLU CUMHURİYET HALK PARTİSİDİR
Karabay’ın sözleri üzerine söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Sıdık Soysal, “Tabi ki ülke yönetimleri kişilerin keyfiyeti ile yönetilen makamlar değildi. Ülkenin yöneticileri anayasadan adlıkları yetki ve sorumlulukla kurallar içerisinde, toplumun huzur ve güveni için can ve mal güvenliğini sağlamakla yükümlüdürler. Tabi ki bu sorumluluğu alan insanlar, kendileri kadar devletin ve milletin geleceği konusunda kararla konusunda anayasa çerçevesinde kararlar verirler. Kişilerin istekleri doğrultusunda bu istekler değiştirilemez. Demokratik hak ve özgürlük çerçevesinde gösteri yaparken, eğer siz birilerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atacak eylemler içerisinde olursanız, bu ilkeyi yönetenlerinde bunu korumakla yükümlü olduğunu unutmamanız lazım.
Eğer bu pencereden bakarsanız, söylenenlerin çok ta tutarlı olduğunu göremezsiniz. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Dernekler ve sivil toplum örgünleri ve yöneticilerinin kitlelere hitap ederken ağzından çıktığını nereye gittiğini iyi düşünmesi lazım.Ülkeyi yönetenler bu ülkenin birliğini dirliğini savunan insanlardır. Ülkenin anarşi ortamının oluşmaması için tedbirler almak zorundadır. Netice itibarı ile bu ülkeyi yönetenlerinin bir suçu yok burada tek suçlu Cumhuriyet Halk Partisidir.Bu kargaşayı yaratanların içerisinde Cumhuriyet Halk Partisinin yandaşları var” ifadelerini kullandı.

SOLAK: SUÇLU POLİS

Soysal’ ın açıklamalarına ilk tepki Belediye Başkanı Metin Solak’tan geldi. Solak,” sizin Demokrasi anlayışınız baskıya şiddete dayanıyor. Anlaşılan o ki siz uzlaşma kültüründen nasibinizi almamışsınız, anlaşılan o ki dövülen sövülen ezilen cezaevine atılanları siz hala haksız görüyorsunuz.Sizin anlayışınız çok farklı şeyler. Bizim genel Başkanımız dahi ilk günden beri ne kadar sağ duyulu açıklamalar yapıyor.Siz ülkeyi yönetmeyi o ülke’nin insanlarını coplamak,dövmek, biber gazı sıkmak, işkence yapmak gibi görüyorsunuz.” Demesi üzerine Soysal karşılık verdi Soysal, “Eğer şiddet diyorsanız, , eğer militanlık diyorsanız eğer bu ülkede baskı diyorsanız, eğer bu ilkede diktatörlük diyorsanız, onun sorumlularının onun adının kimler olduğunu Türk milleti çok iyi biliyor” demesi üzerine Belediye Başkanı Solak,” “Utanın bu ülkenin kurucularına bunları söyleyemezsiniz.Toplumda düzeni sağlamanın yolları vardır. toplumda demokratik toplumlarda kişi haklarına ve özgürlüklerini saygı duyarak düzeni sağlarsınız. Demokratik olmayan toplumlarda, Halkın üzerine şiddetle baskı ile gidilerek düzeni sağlarsınız. Sizin gibi düşünmeye bilir insanlar, demokrasilerden en önemli özelliği çoğunluğun Azınlık üzerinde baskı etmemesidir.Azınlığın haklarının korunduğu yerlerde demokratik düzen sağlanır. Aksi bir yaklaşım Ülkende demokrasinin dışında bir yönetim ortaya çıkarır. Bu ülkenin gençlerinin sağcısının, solcusunun AK Partiye inanı inanmayanı tüm haklarını diğer grup üzerinden baskı kurarak baskı kurarak bağırarak, döverek sağla yanmazsınız. Geri adam atmamanın usulü vardır. Sadece ve sadece dersiniz ki biz geri adım atmıyoruz. Bunu yaparken karşı taraftakileri tahrik ederek, saldırarak, aşağılayarak coplayarak, gerekirse Taksimi dümdüz ederiz,bize yol verin dedirterek, sağlayamazsınız. Dikkat ettiniz mi, 70'e yakın ilde eylemler oldu. Polisin müdahale etmediği, saldırmadığı hiç bir yerde olaylar çıkmadı.”dedi


Belediye Başkanı Metin Solak’tan sonra tekrar söz alan CHP Grup Başkanvekili Ali Karabay, “Ben grup başkanvekili arkadaşımızın açıklaması kendisine yakıştıramıyorum.Bir siyasi partiyi suçlaması tamamen mesnetsizdir, tamamen kasıtlıdır. Ben bu sözlerini geri almasını istiyorum.Bunlar yakışmadı. CHP’nin hiçbir yöneticisi bu şiddet olaylarını içerisinde olmamıştır.Hiçbir yeri yakmamıştır. Böyle bir şiddet eğilimi olmamıştır. Tam tersine olayları başlangıcından beri, hep sükunet içerinden olmuştur. Şiddete baş vurulmaması gerektiğini ifade etmiştir.Hiç bir CHP’linin toplumun şiddete teşvik etmeye yönelik bir ifadesi yoktur.Bu iftira dolu sözlerinde dolayı Sıdık beyi kınıyorum ve sözlerini geri almasını bekliyorum” dedi.

Karabay’dan sonra konuşan Belediye Başkanı Metin Solak, “CHP Bu ilkede sorumludur.Sorumluluğun bilinci ile konuşmaktadır. Bu ilkenin bağımsızlığına kavuşmasında, Bu ülkeye bu güne kadar ana yatırımların yapılmasından ve Bu Ülkeye demokrasiyi getirdiği için sorumludur.Dünya’ya karşı önlerinde bazılarının eğildiği, devletlere karşı bağımsızlık mücadelesi verip kazanmasının sorumluluğu da Cumhuriyet Halk Partisinde.. Bu bilinç ile hareket etmek lazım. Bu neden ile ortalığı germemek lazım” dedi.

"BAŞBAKAN ALLAH MI, ELEŞTİRİLMEYECEK'”
Solak ve Karabay’ın sözleri üzerine AK Partili Sıdık Soysal ,”siz benim başbakanımı eleştirirseniz bende konuşurum. Siz benim başbakanımı eleştiremezsin" demesi üzerine Belediye Başkanı Solak, "Başbakan Allah m? eleştirilmeyecek'. Bir tek yaradanı eleştirme hakkını kendimde görmüyorum. Onun dışında herkesi eleştirmeyi kendimde buluyorum" diyerek karşılık verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.