Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Güler, “kuşkulu seçim sandığı Gezi’de kırıldı!”

Güler, “kuşkulu seçim sandığı Gezi’de kırıldı!”

CHP’li Güler tüm Türkiye’de süren 11. gününe giren, yediden yetmişe, her kesimden insanın katıldığı Gezi Parkı eylemlerini; “Halkın bugünkü ve gelecekte sahip olmak istediği yaşam ve rejim tercihlerini dile getirdiği toplantılar…” olarak ifade etti.

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 16:06
İZMİR - Gazi Üniversitesi’nden bir grup öğrenciyi Meclis’te kabul eden İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Taksim Gezi Parkı eylemlerini değerlendirdi.
“Karşı devrime sarı kart!”
Yapılan toplantı ve gösterilerde Türkiye’nin yeni bir şeyler öğrendiğini ifade eden Güler, “Taksim Gezi Parkı’na destek gösterileri iktidara güçlü bir sarı karttır” dedi. Son seçimlerde sandıktan çıkan sonuçların herkesin aklında büyük soru işaretleri yarattığını hatırlatan Güler, hileli sandık kuşkularının alanlardan haykırıldığını belirtti. “Sandık kuşkulu olunca, itirazlar alanlardan yükseldi. Sarı kart birikmiş pek çok yanlıştan verildi. Anayasa’da yapılmak istenen değişikliklere, Türkiye’nin ulusal birliğini pazarlık konusu yapan sözde çözüm sürecine, her kişiyi ve aileyi borç batağında boğmaya, işsizliğe, sanat düşmanlığına, doğayı rant için yok etmeye, özgür ve laik yaşam tarzına müdahalelere karşı birikmiş tepkidir” diyen Güler, “sonuçta herkes anasını da aldı geldi” diye ekledi. Eylemlerde tencere-tava ile hükümetin ekonomi politikalarına, Mustafa Kemal fotoğraflı Türk bayraklarıyla ulusal birliği çözmeye niyetlenen girişimlerine, Kandil kutlamalarıyla da kendinden başka herkesi dinsiz ilan eden din istismarcılığına kafa tutulduğunu söyleyen Güler “halk, karşı devrim paketine büyük bir sarı kart iliştirdi” dedi.

“Orantısız güce orantısız zeka!”
Aralarında her siyasi görüş ve inancın temsil edildiği, yüz binlerce insanın günlerdir sürdürdüğü eylemlerin tüm dünya tarafından sempati ile izlendiğini dile getiren Güler, “Türk gençliği kıvrak zekası ve ince esprileri yanında, polisin aşırı darp ve baskısına karşın yılmadan verdiği mücadele ile herkesi kendilerine hayran bıraktı. Gençler özgülüklerine sahip çıkma bilinci ve sorumluluğu ile meydanlarda. Hükümet bunu görmekte ve anlamakta zorlanıyor. İnsanlar Recep Tayyip Erdoğan’ın din istismarcılığına, Cumhuriyet değerleri ve Atatürk devrimlerini günden güne tırpanlayan uygulamalarına “artık yeter” dedi. Bunu da genç ve yüreği tertemiz çocuklarımızın direnişleri ile meydanlara taşıdılar.

“Gezi Parkı’nın rengi kırmızıdır”
Ziyarette bir öğrencinin bu gösterileri ‘Arap Baharı’ ile karşılaştırmayı nasıl değerlendiriyorsunuz sorusunu yanıtlayan Güler, “olup biteni hiç anlamamak demektir” dedi. “Arap Baharı, o ülkelerde dış güçlerin yönetiminde bir oyundu. Biz, bağımsızlık ve egemenliğini ulusal kurtuluş savaşıyla elde etmiş bir ülkeyiz. Dış güçler bizde en çok dar çevreleri kullanıp darbe yapabilirler; halk hareketleri tezgahlayamazlar” diyen Güler şöyle devam etti. “Başbakanın polis ve TOMA’larına karşı toplanan gençler, akşamları tencere tavalarıyla mahalleleri karnavala çeviren kadınlarımızın demokratik eylemlerini Arap ülkeleri ile bir tutmak bu memleketi tanımamaktır. Bu direnişe bir renk aranıyorsa da bu turuncu olamaz! Bu renk olsa olsa gençlerin ellerinde sımsıkı tuttukları, bağımsızlık sancağımızın bayrağımızın rengi olan kırmızı olurdu. Bayrak ve Ata’sının posterleri elinde meydanlarda birleşen, Anadolu’nun bin yıllık tarihini, kültürünü ve geleneğini harmanlayan halkımızın onurlu direnişi Sorosçu anlayışlara karşı direniştir” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.