Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Durak'tan AK Parti'ye geçmiş olsun ziyareti

Başkan Durak'tan AK Parti'ye geçmiş olsun ziyareti

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, hafta başında, kimliği belirsiz kişiler tarafından uğradığı saldırıda ilçe binalarının yanmasından dolayı AKP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’na “geçmiş olsun” ziyaretinde bulundu. AKP İlçe binasına gelişinde İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli tarafından karşılanan Başkan Durak, AKP ilçe binasının, her ne koşulda olursa olsun, yakılmasını tasvip etmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, “Tek tesellimiz cana bir zarar gelmemesidir” dedi.

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 14:17
İZMİR - AKP Karşıyaka İlçe Başkanlığı’nın yanan binasında incelemede bulunan Başkan Durak, “Taksim Gezi Parkı” eylemlerinin masumca bir taleple başladığını, bugün aynı masumiyette devam eden kalabalıklara sonuna kadar destek vereceklerini belirtirken, “Ancak, cana veya mala zarar verecek bir eylemi tasvip etmemiz mümkün değil. Günlerdir sokaklara dökülen milyonların şiddetle ilgisi yok. Hiçbir siyasi partiyle de ilgisi yok. Eline bayrağını almış yürüyor. Sadece Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmesini istemiyor, bugüne kadar içine attıklarını da dile getiriyor. Ama, eylemlerin, amacından sapmadan, farklı boyutlara taşınmadan devam etmesi gerekiyor” diye de ekledi.

KEREM ALİ SÜREKLİ: ‘DEMOKRASİ BİTERSE HEPİMİZ BİTERİZ’
Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli’yi yanan ilçe binasında ziyaret etti. Başkan Durak’ın ziyaretinden dolayı memnun olduğunu belirten AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, bundan sonraki aşamada benzer şiddet eylemlerinin yaşanmaması için siyaset kurumunun başkanları olarak demokrasilere daha fazla sahip çıkılması ve birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Sürekli, “Demokrasi biterse hepimiz biteriz. Biz Belediye Başkanımızın bu ziyaretinde samimi olduğuna inanmak istiyoruz. Elimizde belediye çalışanlarıyla ilgili bilgiler var. Bu bilgileri Belediye Başkanımız Cevat Durak ile paylaşacağız. Ondan da gereğini yapmasını isteyeceğiz. Sandıkta kazandığımız hakları, bu tür eylemlerle geri vermeyiz ” dedi

“İstanbul’da gezi parkı eylemcilerinin birtakım hassasiyetlerinden dolayı giriştikleri mücadeleye saygı duyuyoruz. Ülke geneline yayılan tepki eylemlerinde Karşıyaka’da da masumane başlayan protestolar maalesef geçtiğimiz Cuma gününden itibaren parti binamıza yönelik şiddete dönüştü. Yakılma olayının öncesindeki saldırıları da basına yansıtmamaya özen göstermiştik. Ancak hiç istemediğimiz, demokratik bir ülkede yeri olmayan malum saldırı hepimizi üzmüştür. Üstelik binamız yanarken alkış tutanları anlamakta da güçlük çekiyoruz. Bina yandı, kül oldu. Yaşanan tüm acılara rağmen ertesi gün yine binamız önünde protestolar devam ediyor. Bu provokatif davranışlarda bulunan kişileri kınıyorum. Hangi demokraside bunun yeri olabili? Demokrasiler yara alırsa bu ülkede herkes sıkıntı yaşar.”

Yaşanan talihsiz olayların kabul edilemez olduğunu belirten Durak, benzer şiddet olaylarının demokrasilere yakışmadığını söyledi. Karşıyaka’nın hoşgörü kenti olduğunun altını çizen Durak, “Şiddet yanlısı zihniyete doğru söylemlerle yaklaşmak gerekiyor. Gençlerimizi başıboş bırakamayız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.