Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Engin, partililere yeni yol haritasını çizdi

Engin, partililere yeni yol haritasını çizdi

CHP İl Başkanı Ali Engin Konak Kadın Kolları’nın davetlisi olarak ilçe binasında partililerle bir araya geldi. Engin, günlerdir devam eden Gezi Parkı eylemleri doğrultusunda partililere, “Parti olarak süreci doğru algılayıp iyi yönetmeliyiz. Yoksa sınıfta kalırız” dedi.” Birbirimizle uğraşmayı bırakalım. Büyük resme bakalım. Daha ne kadar birbirimizle kavga edeceğiz” diyen Engin, partililerden AK Parti ve CHP arasındaki farkın kapandığına dair açıklanan anketlere inanmamasını istedi.

  • Ege Postası
  • 06.06.2013 - 09:08
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Her hafta ilçe binasında partinin önemli isimlerini ağırlayan ve güncel konuları masaya yatıran CHP Konak Kadın Kolları’nın bu haftaki konuğu CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin oldu. Toplantının gündemi Gezi Parkı eylemleri olurken Ali Engin örgüte parti içi mesajlar verdi. Toplantıda CHP İzmir Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu ve Konak Kadın Kolları Başkanı Nükhet Akyıldız da hazır bulundu.

''ENGİN'DEN AKAY'A 'TRİBÜN LİDERİ' BENZETMESİ'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

KARAMUSTAFAOĞLU: DEĞİŞİM YAŞANACAKSA KADIN GÜZÜYLE OLACAK
CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, “ Parti içi dedikodu ve birbirini ötelemeyi bitirmeliyiz, hem genelde hem yerelde iktidar olmak için çalışmalıyız. Eğer bir değişim yaşayacaksak bunun kadın gücüyle olacağını düşünüyorum. Erkeklerden umudumu kaybetmedim ama kadınlar yola çıkarsa değişim yaşanır” ifadelerini kullandı.

ENGİN: ÇOĞU AK PARTİ’YE OY VERMİŞ
Konuşmasına Gezi Parkı eylemleri kapsamında başlayan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin kritik bir dönemden geçtiklerini belirterek, “ Suçladığımız gençler, geri kaldı dediğimiz kadınlar meydanlarda… Gençlerin ve kadınların tamamı CHP’li değil. Çoğunun eşi ve ailesi AK Parti’ye oy vermiş bu açıkça görülüyor. Yapılan itirazın en önemli nedeni baskıcı yönetim anlayışı... Gezi Parkı’ndaki 5 ağaç değil sadece… Gençler ve kadınlar baskı istemiyor.Herkesin pay çıkarması lazım. Siyaset yapıcıların dersler çıkarması gerek. 50 yılda bir olan olaylar bunlar. Bunu küçümsemek tarihi bir yanılgı olur. Parti olarak süreci doğru algılayıp iyi yönetmeliyiz. Yoksa sınıfta kalırız. Türkiye’de demokrasi isteyen gençler ve kadınlar 500 bin değil. 1 milyon değil…Nüfusumuzun büyük çoğunluğu genç ve kadın…Günümü meydanda geçiriyorum. Meydanda her yaştan başını örten kadında örtmeyen kadında var. Meydandakiler birbirlerinin etnik kökenleri inançlarını sorgulamıyor. Talep ettikleri özgür demokratik bir ülke…” dedi.

DAHA NE KADAR BİRBİRİMİZLE KAVGA EDECEĞİZ
Parti olarak yaşananları fırsat olarak görmediklerini ifade eden Engin örgüte önemli mesajlar verdi. Demokratik bilinci en yüksek ve Türkiye’nin en güçlü partisi olduklarını söyleyen Engin, “ En zayıf yönümüz birlikte iş yapmama…Yan yana ama birlikte olmamış üyelerimiz var. Bu zayıf yönümüz. Birbirimizle uğraşmayı bırakalım. Büyük resme bakalım. Daha ne kadar birbirimizle kavga edeceğiz” dedi.

ARA KAPANDI DEMEK SAHTEKARLIK
Partililerden, İzmir eksenli açıklanan anket sonuçlarına inanmamalarını isteyen Engin, şunları söyledi; “Sahte anketçilere inanmayın. En doğru anket sokak... Doğru çalışırsak köye esnafa engelliye gidersek bizim anketçiyle işimiz olmaz. İzmir’de yüzde 60 alacağız. ‘Ara kapandı. AK Parti CHP arasında 5 puan kaldı’ demek sahtekarlık.... Bu gençler bir günde çıkmadı. Sokaklara bu insanlar bir günde inmedi. 5 yıl önce Büyükşehir’de yüzde 57 aldık. AKP yüzde 30 aldı. İl genel de yüzde 49 aldık onlar 29... Şimdi AK Parti nasıl oylarını yükseltecek. İşsizlik arttı. Kadına şiddet arttı. İzmir’de icra dosyaları arttı. Siyaset mühendisleri çıkıp ara kapandı diyor. Buna inanacak mıyız. Hayır. Rehavet yok çalışmak var. Yağma yok. İzmir’in Atatürkçüleri, cumhuriyetçileri var”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.