Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Meclisi bildiğiniz gibi...

Buca Meclisi bildiğiniz gibi...

Buca Meclisi Divan'daki CHP'li üyelerin çekilmesi yüzünden yarıda kaldı. Meclisi kilitleyen konuysa Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın bir parka 'Gezi Parkı' ismini vermek isteyen önergesiyle, Almanya'nın Bremen kentine düzenlenmek isteyen 4 kişilik 'gezi' oldu. Her iki konuda da kaybeden taraf Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ydı

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 10:17
BÜNYAMİN DOBRUCALI/ HABER SERVİSİ- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın katılmadığı Haziran ayı meclis toplantısı AK Partili Necati Bahçeci'nin başkanlığında başladı, Bağımsız üye Lokman Fazla'nın başkanlığında devam etti. Meclisin açılışı ise sıkıntılı oldu. Açılmasını geciktiren tartışmanın ne olduğu kısa süre sonra anlaşıldı. Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın Fırat mahallesindeki bir parka 'Gezi Parkı' ismi verilmesi için başkanlık önergesi vermek istediği ortaya çıktı. Ancak ilginç olan, bir gün önce Başkan Ercan Tatı'nın isteğiyle CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam ve AK Parti Başkanvekili Mustafa Arslan bir araya gelmiş ve Arslan'ın açıklamasına göre, 'ortamı germemek için Gezi Parkı'yla ilgili konuların gündeme getirilmemesi konusunda' ortak karar almışlardı. Arslan yapılan anlaşmaya rağmen Gezi Parkı'yla ilgili başkanlık önerisi getirilmesine anlam veremediğini vurguladı.



AK PARTİ TEPKİ GÖSTERDİ
Taraflar arasındaki uzlaşmaya dikkat çeken Mustafa Arslan'ın tepkisi dolayısıyla meclisin açılması uzun süre ertelendi. Açılışın ardından bu defa meclis bir türlü İdtare Mahkemesi'nden gelen plan iptal kararıyla ilgili ne yapacağına karar veremedi. Ard arda gelen konuşmalar, tekrara düşen açıklamalar, bürokratların da konuya dahil olmasına rağmen bir türlü istenen sonucu vermedi. Krize son noktayı koyan isim Bağımsız üye Rıza Zayıfoğlu'nun çıkışı oldu.

KENDİMİ SALAK GİBİ HİSSEDİYORUM!..
Tartışmanın uzamasına 'kendimi salak gibi hissediyorum' sözleriyle tepki gösteren Zayıfoğlu, 'artık yeter, aynı şeyleri tartışıp duruyoruz. Biz embesil değiliz' dedi. Zayıfoğlu'nun 'biz embesil değiliz' sözleri AK Parti grubunun isteğiyle oy birliğiyle tutanaklardan çıkarıldı.



ALMANYA GEZİSİ, SAĞLAM'IN İNADI
Buca meclisinin gergin atmosferi Almaya'nın Bremen kentine 9-12 haziran tarihlerinde düzenlenecek ve Başkan Ercan Tatı'yla birlikte 4 kişinin katılacağı gezi önergesine sıra geldiğinde iyice alevlendi. CHP Grup Başkanvekili Hasan Sağlam ilk sözü alarak 'CHP grubu olarak yazııl önergeyi geri çekiyoruz' dedi. Oturumu yöneten Lokman Fazla, 'konu hakkında söz almak isteyen meclis üyeleri var. Yasal olarak onları dinlemek zorundayım. Onlar konuşmadan önergenin geri çekilmesini oylamaya sunamam' dedi. Fazla'nın bu tutumu Hasan Sağlam'ın tepkisiyle karşılandı. Sağlam, ısrarla 'önergenin geri çekilmesini' istedi. Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, Lokman Fazla'ya 'neden geri çekmeyi oylamıyorsun' diye sert tepki gösterdi. Oylamaya 3 kez ara verildi. Her aranın ardından başta Hasan Sağlam olmak üzere CHP önerge üzerine konuşulmasını engellemeye çalıştı.



LOKMAN FAZLA GERİ ADIM ATMADI
Oturumu yöneten Lokman Fazla CHP grubunun ısrarlı baskısına rağmen geri adım atmadı. Önerge hakkında söz almak isteyen CHP grubundan Murat Işık ve Levent Köstem'le, Bağımsız Rıza Zayıfoğlu'na söz verdi. Murat Işık, 'CHP grubunda konunun gündeme geldiğini ve önerge hakkında red kararı olması yönünde karar alındığını ancak şimdi burada farklı bir tavır sergilenerek önergenin geri çekildiğini söyledi. Levent Köstem'in 'sahtekarlık' sözlerine kendi partisinin Grup Başkanvekili Hasan Sağlam tepki gösterdi. Söz alan Köstem, 'yurt dışı gezilerine karşı olmadığını, ancak bu geziyle ilgili seçilen kişilerin yanlış olduğunu vurguladı.
Rıza Zayıfoğlu ise önergede belirtilen 'Türk işadamlarıyla rüzgar ve güneş enerjisi geri kazanım projeleri konuşulacak ibaresine atıfta bulunarak, 'o geziye çıkacak olanların bu konuda nasıl bir bilgi birikime sahip olduğunu merak ettiğini söyledi.

KRİZ YARATAN ÖNERGE REDDEDİLDİ
Meclisi kititleyen Almanya gezisi önerisi AK Parti, CHP e bağımsızların oylarıyla reddedildi. Mecliste CHP ve AK Parti gruplarını karşı karşıya getiren ikinci konuysa 'gezi parkı' oldu. Başkanlık önergesi olarak Fırat Mahallesi'nde bir parka 'Gezi Parkı' ismi verilmesi istendi. AK Parti Grubu Başkanvekili Mustafa Arslan, 'bu yapılanın etik olmadığına vurgu yaparak, daha dün Başkan Tatı ve Hasan Sağlam'la bir araya geldik. Ortamı germemek için bu konuda herhangi bir açıklama ya da karar olmaması yönünde uzlaştık. Ama şimdi görüyorum ki CHP sözünde durmuyor' dedi. Başkan Tatı'nın 'Gezi Parkı' önerisinin gündeme alınıp alınmaması için yapılan oylamada 8 kabul, 1 çekimser oya rağmen oy çokluğuyla gündeme alınmaması yönünde karar çıktı.

CHP DİVAN'DAN ÇEKİLİNCE
CHP Grubu adına Divan'da yer alan Zekiye Seda Sönmez Divan'dan çekildi. Yerine gelen Hasan Kurt'la diğer CHP'li üye Ercan Geçgel'in de ayrılmasıyla Divan yasa gereği olması gereken sayının altına düştü. Bu arada Hasan Sağlam dışında CHP'li tüm meclis üyeleri de salonu terk etti. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan sert bir ses tonuyla 'işte CHP'nin durumu. Buca'yı bu insanlar yönetiyor' diye konuştu. Arslan meclis salonunda tek başına kalan Sağlam için 'ordusunu kaybetmiş general gibi dolaşıyor' ifadelerini kullandı. Divan'ın yeterli sayının altına düşmesi nedeniyle Buca Meclisi haziran toplantısı tamamlanmadan yarıda kaldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.