Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Günay'dan 'olay yeri' incelemesi!

Günay'dan 'olay yeri' incelemesi!

Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay İzmir’de göstericiler tarafından saldırıya uğrayan ve çıkan yangında büyük hasar gören AK Parti Karşıyaka ve Çiğli ilçe binalarında inceleme yaptı teşkilat mensuplarına ‘geçmiş olsun’ dedi. Günay, Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmemesi için masum taleple yola çıkanların eylemlerinin arkasına gizlenip haksızlık yapanlara ve yangın çıkaranlara Sokullu Mehmet Paşa’nın sözleriyle seslendi şunları söyledi; “ Onlar sadece sakalımız kesebilirler. Kesilen sakal daha gür çıkar. Onlar uzattıkları kolu kendileri kestiler. O kol bir daha yerine gelmez” ifadelerini kullandı. Yapılanları milletin vicdanına havale etmeleri gerektiğini belirten Günay, “Herkes aklını başına alsın. İktidar sandıkta değiştirilir. Sokakta meydanda değiştirilmez. Önümüzde seçimler var. Milli irade herkese hak ettiği faturayı keser” dedi

  • Ege Postası
  • 08.06.2013 - 14:07
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Kültür ve Turizm Eski Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay İzmir’de Taksim Gezi Parkı direnişine destek eylemlerinde bir grup gösterici tarafından saldırıya uğrayan ve yangın nedeniyle zarar gören partisinin Karşıyaka ve Çiğli ilçe binalarında incelemelerde bulundu. Günay’a İzmir Milletvekili Erdal Kalkan ve İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya eşlik etti. Günay teşkilat mensuplarına ise ‘geçmiş olsun’ derken önemli mesajlar verdi. Karşıyaka’da ve Çiğli’de teşkilatın karamsarlığa kapılmamasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Günay, “ Acılara haksızlıklara bu kadar metanetli durduğunuz sürece hiçbir haksızlık bizi yenemez” dedi.

"GÜNAY, EYLEMLERDEKİ ŞİDDETE 'ŞİDDETLE' KARŞI ÇIKTI'' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...



GÜNAY: KABUL EDİLEMEZ BİR DURUM
Demokrasi açısından insanlık açısından kabul edilmez bir görüntüyle karşı karşıya olduğunu belirten Günay, “ Halktan yıllardır güven almış bir partinin binasının Karşıyaka’nın merkezinde fiili saldırıya uğraması ve bunun yakma boyutuna ulaşması ayrıca binlerce insanın önünde olması kabul edilemez bir durum. Karşıyakalılar için çok üzgünüm. Hükümeti protesto etmek herkesin hakkıdır. Bir meydanda toplanırsınız şiddet kullanmaksızın yasaların suç saydığı kötü sözcükleri kullanmaksızın protesto edebilirsiniz ama bir başka insanın canına malına işyerine mekanına fiilli saldırıda bulunmak insanlık dışıdır. ‘10 kişi yaptı bin kişi seyretti’ diyor ilçe başkanımız. Seyredenler alkışlayarak iştirak etti izledi. Biz baştan itibaren doğruyla yanlışı birbirinden ayırmaya çalışıyoruz. Hala bugün İstanbul’da ya da Gündoğdu’da yeşili korumak için direnenlere ben dahil olmak üzere empati yapmaya çalışanlar var. Haklı bir itirazı böyle bir saldırıya dönüştürmek çevre duyarlılığının arkasına saklanıp sokak aralarında insanların canına malına kastetmek vahşi bir davranıştır. İlçe binamızı daha önceden ziyaret etmiştim. Karşıyaka’ya yakışan bir binaydı. Şimdiki halini herkesin gelip görmesi gerek” dedi.

“CAHİLİYE DÖNEMİ KALINTISI”
İlçe binasının yakılmasından sonraki günlerde yaşananlarında üzücü ve kabul edilemez olduğunu ifade eden Günay, “İlçe Başkanı’nın anlattığı başka bir boyutu var yaşananların. Bu beni daha da üzdü. İnsanların buradan marifetmiş gibi göğüslerini gererek geçmesi hatta bazılarının sözlü saldırıda bulunması üzücü... Biz çevreyi ağacı insanı korumak konusunda nice şeyler yaptık. Yaptığımız yanlışlar varsa düzeltmeye her zaman hazırız. Bunu söylüyoruz. Projeler gözden geçirilebilir ama insanın canına malına saldırı yapılır m? Bu yapılanlar Vahşet kalıntısı cahiliye dönemi kalıntısı…”ifadelerini kullandı.

“HANGİ KÖR İNAT ADINA…”
Herkesin yaşam tarzına saygılı olduklarını ifade eden Günay, “ ancak bu manzara kabul edilir bir manzara değil. Herkes için siyasetin olmaması gereken boyutlarını içiren çarpıcı bir örnektir. Karşıyaka’da insanların emeğiyle yaptıkları düşüncelerini çevreye anlatmaya çalıştıkları mekanı yakacaksınız bunu hangi kör inat adına yapıyorsunuz ve sonrada saklanıp buradan gideceksiniz. Demokratik haklarını talep edenlere söyleyeceğimiz sözümüz yok. Onların güvenliğini sağlamakta hükümetin görevidir. Bize yapılan saldırıyı ortaya çıkarmakta hükümetin görevidir” diye konuştu.

SOKOLU’DAN ALINTI YAPTI
Günay, Taksim Gezi Parkı’nda ağaçların kesilmemesi için masum taleple yola çıkanların eylemlerinin arkasına gizlenip haksızlık yapanlara ve yangın çıkaranlara Sokullu Mehmet Paşa’nın sözleriyle seslendi şunları söyledi; “ Onlar sadece sakalımız kesebilirler. Kesilen sakal daha gür çıkar. Onlar uzattıkları kolu kendileri kestiler. O kol bir daha yerine gelmez” 

İKTİDAR SANDIKTA DEĞİŞTİRİLİR
“Madımak’ı kebapçı olmaktan çıkartıp müze yapan bu kardeşiniz ve hükümettir” diyen Günay şöyle devam etti, “ Herkes otursun aynaya baksın. Biz de bakıyoruz. Birini incittiysek düzeltmeye çalışırız. Bize oy verenlerin değil oy vermeyenlerinde hakkını hukukunu koruyoruz. Sadece oy aldıklarımızla yetinmek değil desteği çoğaltmak birlik ve beraberliği arttırmak için çalışıyoruz. Yapılanları milletin vicdanına havale ediyoruz. Herkes aklını başına alsın. İktidar sandıkta değiştirilir. Sokakta meydanda değiştirilmez. Önümüzde seçimler var. Milli irade herkese hak ettiği faturayı keser. Önümüzde bir sınav var. Biz o sınava kadar bize yapılan haksızlığı millete göstereceğiz. Cevap vermeyeceğiz. Bu tuzaktır. Bu tuzağın içine düşmeyeceğiz”

“HİÇBİR HAKSIZLIK BİZİ YENEMEZ”
Karşıyaka’da ve Çiğli’de teşkilatın karamsarlığa kapılmamasının kendisini mutlu ettiğini ifade eden Günay, “ Acılara haksızlıklara bu kadar metanetli durduğunuz sürece hiçbir haksızlık bizi yenemez” dedi.

KALKAN:DİKKATLİ VE SABIRLI OLUN
Çiğli ve Karşıyaka’da teşkilat mensuplarına ‘Büyük geçmiş olsun’ diyerek konuşmasına başlayan AK Parti İzmir Milletvekili Erdal Kalkan, “ Bu kadar hasar beklemiyordum. İnanıyorum ki Başkan ve teşkilat eskisinden daha güzel bir ilçe binasını dosta düşmana inat yapacak. Bizim de doğru yönetemediğimiz olaylar buraya kadar sıçradı. Sağduyulu olmamız gerek. Masumca başlayan toplumsal hareket daha sonra bir kısım olumsuz gruplarca farklı yönlere çekildi. Teşkilatın dikkatli ve sabırlı olması gerek. Bize bu yakışır” dedi.



SÜREKLİ: SEVİNÇ ÇIĞLIKLARI ATANLARI ANLAYAMIYORUM
Yaşadıkları olayın üzücü ve düşündürücü bir durum olduğunu belirten İlçe Başkanı Kerem Ali Sürekli, “Eylemleri yapan masum halk ile burayı yakanları birbirinden ayırt ediyoruz. Provokatörleri kınıyoruz ancak önemli bir şey var. Olay gecesi Pazar akşamı 5 bin kişi burada vardı. 5 bin kişi içinde 10 kişi yakıyor. 2 kişi tutuklandı. Yanarken sevinç çığlıkları atanları anlayamıyorum. Yandıktan sonrada buraya gelinip alkış tutulması kabul edilir gibi değil. Karşıyaka’da iki tane meydan var. Vatandaşlar orada toplanabilirdi. Yangından sonra her akşam buraya gelen halkı da anlayamıyorum. Provokatörlere imkan tanıdılar. Teşkilat olarak büyük bir travmayla karşı karşıya kaldık. Ancak sabır sükunet ile göğüsledik. Teşkilatımızın bütün mensuplarına teşekkür ediyorum. Sabrettiler sabredecekler. Bu bir imtihandı. Biz başarıyla çıktık. Sükunetimizi ne olursa olsun sürdürmeye devam edeceğiz. Saat 21:00’den sonra bile ilçemize gelmeyi yasakladık. Karşı reaksiyon oluşmaması için böyle bir karar aldık. Bundan sonra bizim kimse sabrımızı test etmeye kalkmasın” diye konuştu.



YILMAZ: EVİMİZ YANIYORDU
Çiğli AK Parti İlçe Başkanı Adnan Yılmaz ise, “İlçe binamızın kundaklandığını duyduktan sonra geldiğimde burada mahalle temsilcilerimi meclis üyelerimi delege arkadaşlarımı gördüm. Arayıp da bulamadığımız insanları burada gördüğümde tüylerim diken diken oldu. İtfaiyecilere yardım etmeye çalıştık. Çünkü evimiz yanıyordu. Biz burayı yaparken arkadaşlarımızla mücadele verdik. Şimdiki tablo bizi karamsarlığa itmiyor. Teşkilatımızla yeniden ilçe binamızı ayağa kaldıracağız” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.