Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu ziyaretinde  soğuk rüzgarlar esti

Kılıçdaroğlu ziyaretinde soğuk rüzgarlar esti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün süren İzmir ziyaretinden memnun ayrılırken CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ve CHP İzmir İl Başkanı arasında soğuk rüzgarlar esti.

  • Ege Postası
  • 10.06.2013 - 12:16
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki gün kaldığı İzmir’de esnaf ziyaretinde bulunup açılışlar yaptı. Kılıçdaroğlu’nun programında İzmir’deki parti yöneticilerinin arasındaki soğuk savaş gün yüzüne çıktı. İzmir İl kongresinde ve kurultayda ayrı saflarda yer alan Susam, Kocaoğlu ve Yüksel’in bu ayrışması Kılıçdaroğlu’nun yaptığı esnaf ziyaretlerinde de görüldü. Kocaoğlu ve Yüksel’in geride durması dikkatlerden kaçmadı.

MUTLU’NUN SÖZLERİ KRİZ ÇIKARDI

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun kendisini ziyaret eden Kılıçdaroğlu’na, “Meclis’te tek temsilcimiz Mehmet Ali Susam’dır. Kendisi onursal başkanımızdır. Bizim en önemli unsurumuz ahde vefadır. Sizin parti içi sorunlarına karışmaktan imtina ederim. Ama son kurultayınızda ne PM’de ne de MYK’da Susam’ı göremedik. İncindik. Kırıldık. Dolayısıyla önemsenmemizi, hak ettiğimiz yerde olmamızı bekliyoruz. Fazla da bir şey beklemiyoruz” sözleri parti içinde kriz yarattı. Kocaoğlu, Yüksel, Engin ekibinin bu sözleri, “Oda başkanlığı yapmakla siyasette yer almak başka. İl kongresinde Susam’ın hangi tarafta yer aldığı belli. Ayrıca daha önce defalarca PM’de ve MYK’da görev aldı. Bir oda başkanın herkesin içinde yapması yakışık almadı. Bu talebi bir şey ifade etmez” şeklinde yorumlandığı öğrenildi.

SUSAM TARAFI MEMNUN

Susam’a yakın olan partililer ise esnaf teşkilatının Susam’a verdiği desteğin Kılıçdaroğlu tarafından görüldüğünü savundu. Partililer, “İki dönemdir milletvekilliği yapan birine Kocaoğlu’nun genel seçimlere iki gün kala Havagazı Fabrikası’nda yaptığı haksızlığa esnaf gerekli cevabı verdi. Susam’a yapılanlar başta kendisi olmak üzere birçok kişinin onurunu kırdı. Susam’a haksızlık yapıldı. Genel başkanın esnaf ve iş dünyası temsilcilerini ile buluştuğu akşam yemeğinde Susam’ın aldığı alkış birçok şeye cevap oldu. Umarız parti içinde hakimiyet kurmaya çalışan kişiler ders almıştır” yorumunda bulundu.

YEMEĞİN ENGELLENMEYE ÇALIŞTIĞI İDDİASI

Öte yandan Kılıçdaroğlu’nun Hilton Oteli’nde iş dünyası ve esnafla biraraya gelmesinin engellenmeye çalıştığı öne sürüldü. CHP’li Yüksel’in Kılıçdaroğlu’na, “Gezi Parkı tepkileri İzmir’de devam ediyor. Eylemciler toplantıdan haberdar olursa buraya girmeye çalışır” dediği ancak bunun karşılık bulmadığı iddia edildi. Susam’ın Yüksel’in bu çıkışına tepki gösterdiği öne sürüldü.

KOCAOĞLU HESAP VERDİ!

Kılıçdaroğlu, Başkan Kocaoğlu’nun, ‘greve katılan bazı şoförlere ceza vereceği’ açıklamasının sorulması üzerine, “Eylem herkesin hakkı. Hiçbir yerde cezalandırılmamalı. Bu konuyu kendisi ile henüz konuşmadım” demişti. Kocaoğlu’nun bu konudan CHP liderine açıklama yaptığı öğrenildi. Yaptığı açıklamanın deşifresini alan Kocaoğlu’nun Seferihisar programından sonra Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu VIP arabaya bindiği ve İzmir’e kadar neden böyle bir açıklama yaptığını anlattığı öğrenildi. Kocaoğlu’nun sendikadan dert yandığını ve kendisinin yanıltıldığı belirttiği öne sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun Kocaoğlu’na, “Bana bu konuyu sorduklarında senin eyleme karşı olduğun anlamını çıkardım. Ama senin eyleme katılan otobüs şoförlerden bahsettiğini şimdi öğrendim” diyerek Kocaoğlu’na destek verdiği belirtildi.

BAZI ADAY ADAYLARI SEFERİHİSAR’A BİLE GİTTİ!


2014 yerel seçimlerinde gönlünden belediye başkan adaylığı geçiren bazı isimlerin geceyi Seferihisar’da geçiren Kılıçdaroğlu’nu otelin girişinde karşılayıp kendisini tanıtma fırsatı bulduğu belirtildi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.