Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'de Lider'e tam destek, hedefte Balbay!

CHP İzmir'de Lider'e tam destek, hedefte Balbay!

CHP İzmir İl Yönetim Kurulu, 1 Kasım genel seçimleri sonrası ilk kez toplandı.Toplantının ana gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik gelen eleştiriler, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın kurultay çıkışları ile yeniden start alacak olan kongre takvimi yer aldı. CHP İzmir İl Yönetimi 1 Kasım sonrası ilk kez toplandı

  • Ege Postası
  • 05.11.2015 - 19:32
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - 1 Kasım seçimleri sonrası CHP İzmir İl Yönetim Kurulu ilk kez toplandı.

Toplantının gündeminde 1 Kasım sonuçları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştiriler, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın kurultay çıkışları ile yeniden start alacak olan kongre takvimi yer aldı.

YÖNETİMDEN LİDERE TAM DESTEK
İl yöneticilerinin tamamına yakını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verdi. Kılıçdaroğlu'nun başarılı bir seçim çalışması yürüttüğü, çok çalıştığı, sonuçlar çerçevesinde parti içi yapılan çıkışların, eleştirilerin yanlış olduğu vurgulandı. Yöneticiler saha çalışmalarında yer almayan isimlerin  sosyal medya üzerinden partiyi ve Kılıçdaroğlu'nu hedef alan yorumlar yapmasına tepki gösterdi ve gerekirse disiplin mekanizmasının çalıştırılması gündeme geldi.

AKINCI: BALBAY'I GENEL BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ
Yöneticilerinin tamamına yakını, 1 Kasım sonuçları çerçevesinde Kılıçdaroğlu'nun istifa etmesi gerektiği yönünde mesaj veren ve kurultayda CHP Genel Başkan adaylığı için yeşil ışık yakan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ı eleştirdi. Bu doğrultuda toplantıda en önemli çıkışı Örgütlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Savaş Akıncı gerçekleştirdi. Akıncı'nın " İnsanda ahde vefa olur. Genel Başkanımız Balbay'a el uzattı, zor zamanında vekil yaptı. Biz Balbay'ı Genel Başkan yaptırmayacağız" dediği öğrenildi. Akıncı'nın bu sözleri yöneticilerden alkış aldı.

EN KISA SÜREDE TAMAMLANSIN
Yeniden start alan kongre takvimiyle ilgilide yöneticiler 14 Kasım'a kadar tüm mahallelerde delege seçimlerinin bitirilmesi gerektiği noktasında fikir birliğine vardı. Kritik mahalallelere ise il yöneticilerinin gönderilmesi kararlaştırıldı.

TİRE'DE 6 MAHALLEDE SEÇİM İPTAL
Öte yandan bazı partililerin delege seçimlerinde uzulsüzlük yapıldığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunduğu Tire'de 6 mahallede seçim il yönetimi tarafından iptal edildi. İl yönetimi 6 mahallede çoğunluk sağlanmadan seçim yapıldığı gerekçesiyle iptal kararı aldı.

NARLIDERE GÜNDEME GELDİ
Öte yandan İl Başkan Yarıdımcısı Banu Özdemir'in, delege seçimlerinde evrakta sahtecilik iddiasıyla kriz yaşanan Narlıdere'de il yönetiminin ve Genel Merkez'in herhangi bir adım atmaması nedeniyle siyasi ve hukuki töhmet altında kaldığını gündeme getirdiği öğrenildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.