Dolar 34,1227
%-0.04
Euro 38,1073
%0.51
Altın 2.906,910
%0.75
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den 'alternatif kutlama'

CHP İzmir'den 'alternatif kutlama'

İZMİR’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ndaki yeni düzenleme nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk koyamayan CHP’liler, kutlamalar tamamlandıktan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda buluştu, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudu. CHP Kadın Kolları İl Başkanı Özgün Utku da topladıkları papatyaları anıta koydu. Atatürk posterleri taşıyan CHP’liler, iktidarın milli bayramları değersizleştirmeye çalıştığını öne sürdü.

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 14:56
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen alternatif kutlamaya, CHP İzmir Milletvekilleri, CHP İl ve İlçe örgütleri ve çok sayıda partili katıldı. Düzenlenen törende CHP İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Mehmet Ali Susam ve CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin konuşmalarda bulundu.



ENGİN:AKP GERİ ADIM ATACAK

Törende konuşan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin şunları söyledi; “Geçen 23 Nisan’da bir arbede ile bayramı kutlamıştık. AKP bir önceki yıl bütün bayramlar için aynı uygulamayı yaptı. İzmirlilerin kadınların gençlerin Atatürkçülerin tepkileri sonucu geri adım atmak zorunda kaldı. Direnmeye devam edeceğiz. Her konuda geri adım atacaklar. Türkiye’yi böldürmeyeceğiz. Parlementer demokrasi devam edecek. Kadınlar özgürce yaşayacak. Emekçiler emeğinin karşılığını alacak. Hükümet bizim ülkemizin çocuklarına 4+4+4 rezaletini yaşattı. Daha bir çok alanda çocuklarımızın geleceğini yok etmeye çalışıyorlar. Gelecekte yalnızca bir parti var o da CHP. Türkiye büyüyerek gelişerek barışını koruyarak yoluna devam edecek. Çünkü CHP var. Bu bayramı bugünde coşkuyla kutluyoruz”



YÜKSEL’DEN HÜKÜMETE SALVO

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise hükümeti adeta top atışına tuttu. Hükümetin, uyguladığı politikalarla ulusal bayramları değersizleştirmeye çalıştığını belirten Yüksel,”Biz bugün burada alternatif bir tören düzenliyoruz. Sabah buraya geldik. 9:30’da çelenk koyma töreni vardı. Sadece milli eğitim müdürü çelenk koydu. Bundan önce ulusal bayramlar böyle kutlanmıyordu. Bu iktidar bugün Türkiye’de ulusal bayramlarımızı değersizleştirmeye çalışmaktadır. Ve böylece milli duyguları yok edeceğini sanmaktadır. Bugün TBMM’de egemenlik bir biçimde paylaşılmaya çalışılmaktadır. Bugün biz burada CHP olarak o nedenledir ki alternatif bayram kutlamak zorunda kalıyoruz. Oysa siyasi partiler ulusal egemenliğin olmazsa olmazı olan siyasi partilerde sabah çelenklerini koyuyorlardı burada, sivil toplum örgütleri de koyuyordu meslek odaları da koyuyorlardı. Hep birlikte bayram kutlanıyordu. Ama bu sabah burada bir dram yaşandı. Hiçbir düzen yoktu. Şehri temsil edenler yoktu. Bugün hala burada bayram kutlanan meydanda gönderde Türk bayrağı yok. Çekilmemiş. Ancak kamu kuruluşları ve yurttaşlarımız çevrede daha da çok bayrak asar hale gelmişler.Biz CHP olarak bayramların yok edilmeye çalışılmasına karşı çıkıyoruz ve çıkmaya devam edeceğiz” diye konuştu.



SUSAM:ALTERNATİF BİR TÖRENİ ARZU ETMİYORUZ
CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam da düzenlenen bu alternatif töreni aslında arzu etmediklerini ancak buna zorunlu kılındıklarını belirterek şu sözleri kaydetti; “Alternatif bir tören ihtiyacın doğmasını hiç arzu etmediğimizi söylemek istiyorum. Ancak bugün 23 Nisan. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk tüm dünyaya örnek olabilecek bir bayramı çocuklara emanet etmiş. Bugün ulusal egemenliğin ciddi şekilde tartışıldığı bir süreci yaşıyoruz. Türkiye’nin en önemli konuları; anayasa ve açılım süreci konuşulurken, ulusal egemenlik dışlanarak sadece iktidardaki parti ile bir süreç götürülmeye çalışılıyor. Ulusal egemenl,ik ve çocuk bayramını kitlelerden uzak, sadece adar kalıplarda kutlamaya yönelik anlayışların Türkiye’nin bugünkü durumunu yansıtmadığını göstermek için bu tören yapılıyor. Ben bugün buradaki töreni de izledim. Dünyanın bir çok ülkesinden gelmiş çocuklarla İzmirli gençler omuz omuza beraberdiler ve Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Atatürk’e bağlılıklarını gösterdiler. Gençlerimiz ilelebet Atatürk’e ve Türkiye’ye sahip çıkacaktır”



MOROĞLU’NUN GÜNDEMİ ÇOCUK İŞÇİLER

Son olarak konuşmalarda bulunan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, çocuk işçiler ve çocuk gelinler üzerinden hükümete yüklendi. Bu sorunların çözülmeden Cumhuriyet’in korunmasının mümkün olmadığına değinen Moroğlu; “ Bugün AKP iktidarının yarattığı tablo şudur, Türkiye’de artık 7 milyonun üzerinde çocuk işçi çalışmaktadır. Her gün onlarca çocuk işçi 10 yaşında 11 yaşında 12 yaşında çalışmak zorunda kalmaktadır. Bunlar çözülmeden Cumhuriyetin korunması mümkün değildir. Yıllardır bu ülke çocuk gelinler gerçeği ile karşı karşıyadır. Ve ülke bugün artık bunu tartışmıyor. Hükümet artık buna çözüm aramıyor. Her çıktığımız meydanda, bu çocukların karşılaştığı sorunlarını dile getirmeliyiz. Bunu özellikle bugün, çocuk bayramında yapmalıyız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.