Dolar 34,1235
%-0.04
Euro 38,0974
%0.48
Altın 2.905,210
%0.69
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP’den şiddete karşı potaya davet

CHP’den şiddete karşı potaya davet

Kadına yönelik şiddete bir kez daha dikkat çekmek isteyen CHP İzmir il kadın kolları farklı bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. CHP’li kadınlar şiddete basketbolla dur diyecek.

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 20:01
 İZMİR -Daha önce kadına yönelik şiddetin durması ve şiddet uygulayanlardan kadınların korunması için birçok eyleme imza atan CHP’nin il kadın kolları şimdide Basketbolla dikkatleri çekmek istiyor. CHP il kadın kolu başkanı Özgün Utku, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin bir türlü sona erdirilemediğini ancak çok tehlikeli bir biçimde kanıksanmaya başladığını ifade ederek “Son olarak Karşıyaka da 19 yaşında gencecik bir kadın olan Pınar Yolver’e kocası ve kayınpederinin hunharca şiddet uygulayarak, hastanenin kapısına ölüme terk etmesi, şiddetin Türkiye’nin en batılı şehri dediğimiz İzmir’de bile nasıl sonuçlar doğurduğunu gösteriyor. Artık dur demek için herkesin bir şeyler yapması lazım” dedi.
Özgün Utku, CHP kadın kolları olarak şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ama savunmasız kadınlara ve çocuklara hunharca uygulanan şiddetin çok vahim olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi.
ANNELER GÜNÜ ÖNCESİ SALONDA BULUŞALIM
Şiddet karşıtı, şiddete uğrayan kadınlarımızın yanında olarak birçok farklı eylem içinde olduk ve şiddet sona erinceye kadarda sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Daha çok yeni olduğu için hatırlatmak istiyorum. Karşıyaka’da gencecik bir kızımızın eşi ve kayınpederi tarafından uygulanan şiddet sonrası hayatını kaybetmesi, kadına yönelik şiddetin önüne sadece yasaklarla geçilemeyeceğini açıkça gösteriyor. Bu şiddetle bugüne kadar karşılaşmamız kadınlarımızın yarın karşılaşmayacağının da maalesef garantisi yok. TÜİK verileri, evli kadınlara yönelik şiddeti 15 yaşından itibaren sınıflandırmaya başlamıştır. Yani daha çocuk denilebilecek yaştaki kızlarımız zorla evlendirilirken, bir anlamda şiddetinde kucağına atılmış oluyor. Yani şiddete bu yaşta çocuklarını evlendiren veya evlenmesine izin veren aileler tarafından davetiye çıkarılıyor. Ülkemizde Şiddetin vahşice ve insanoğluna yakışmayan, insanlık dışı ve hastalıklı bir davranış şekli olduğunu anlatmak için toplumsal bir bilinç oluşturulmalı. İşte bu bilincin oluşturulması ve kadına yönelik şiddete farklı bir yolla dikkat çekmek için, 40 yaş üstü kadınlarımızdan oluşan basket takımları arasında bir gösteri maçı düzenleyeceğiz. 11 Mayısta, Anneler gününden bir gün önce Fuar’da Celal Atik Spor salonunda düzenleyeceğimiz basketbol müsabakasında İzmir’imizi temsil edecek kadın takımızla bir başka ilimizin kırk yaş üstü kadın basketbol takımı karşılaşacak. Projemizi sunduğumuz herkes yer almak için büyük istek duyuyor. Şimdilik Bursa takımı ile görüşüyoruz, yüksek ihtimalle onlar konuğumuz olacaklar. Tüm İzmirlilerle anneler günü öncesi salonda bulaşalım istiyoruz.
Özgün Utku, Müsabakayı tüm dünya kadınları için en anlamlı günlerden biri olan Anneler günü öncesinde yaparak, kadına yönelik şiddete daha çok dikkat çekmek istediklerini belirterek “Yapılacak gösteri maçına şimdiden, Kadına yönelik şiddete dur diyecek, güzel İzmir’in tüm yiğit kadınları ve erkeklerini davet ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.