Dolar 34,1236
%-0.04
Euro 38,1594
%0.64
Altın 2.916,020
%1.06
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karabağlar'da CHP sofrası!

Karabağlar'da CHP sofrası!

CHP Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Gürsel Tekin, CHP Karabağlar İlçe örgütünün organize ettiği yemekte Dernekler ve Federasyonlar ile bir araya geldi. Karabağlar Uğur Mumcu Parkı’ndaki restoranda gerçekleşen yemeğe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Alaattin Yüksel, İlçe Başkanları İl ve İlçe yöneticileri katıldı.

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 09:59
BURAK ÖZER- HABER SERVİSİ- Düzenlenen yemekte CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu konuşmalarda bulundu. Engin, Kocaoğlu, Kürüm ve Manduz’un gündeminde yerel konular varken, Tanrıkulu’nun gündeminde Barış süreci, Tekin’in gündeminde ise yine barış süreci ve Kentsel Dönüşüm konusu vardı. Kentsel dönüşüm ile ilgili Tekin, İzmirlilere mesaj verdi, “Aziz Başkan’a, kendinize güvendiğiniz kadar güvenin”…

KÖRFEZ KOKUSU İLE MEŞHURDU, ŞİMDİ…

İzmir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye Başkanlarının önemli yatırımlara imza attığına değinen CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, “Yüzülebilir körfez” projesini övdü. Engin, “Kentimizde Belediye Başkanlarımız çok önemli yatırımlar yapıyor. Son 10 yılda kentimiz Dünya Kentleri arasına girmek için çok önemli adımlar atıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız’ın yapmış olduğu bir körfez çalışması var. İzmir Körfezi önceleri kokusu ile meşhurdu. Ama önümüzdeki aylarda, yıllarda göreceksiniz ki tertemiz bir körfez, yüzülebilir bir körfez haline gelecek. İzmir yeniden fuarlar, kongreler kenti haline gelecek. Hepimiz İzmir’de oturmaktan, İzmirli olmaktan gurur duyacağız.” Diye konuştu.

İŞSİZLİĞİN ÇÖZÜM YOLU HÜKÜMET

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz’un gündeminde ise işsizlik sorunu vardı. Manduz, işsizliğin sadece Karabağlar ve İzmir’in değil, tüm ülkenin sorunu olduğunu belirtti. Manduz konuşmasına şöyle devam etti, “Yerel’de sorunlar var. Bunların başında işsizlik geliyor. Bu sadece İzmir’in, Karabağlar’ın değil, ülkenin genel sorunu. Çözüm yolu ise hükümet. 4 yılda insanların çalıştığı, istihdam sağlanan bir çok yer kapatıldı. İşsizliği düzeltecek olan belediyeler değil. Hükümettir”

2 ODALI BELEDİYEDEN…
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise, yaptığı kısa konuşmada şunları kaydetti; “Hiçbir imar tadilatı yapmadan, Karabağlar’daki 350 bin m2’lik yeşil alanı, 400 bin m2’ye çıkardık. Biz buralara 2 odalı bir belediyeden geldik. Her şeyi yenileştirdik, güzelleştirdik. Vatandaşlarımıza hizmet için hiçbir şeyden kaçınmadık. Projelerimiz sürecek, tüm hızı ile devam edecek.”

KOCAOĞLU: HEDEFİMİZ…
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı konuşmada Belediye Başkanlarına sahip çıktı. Tüm belediye başkanlarının canla başla çalıştığına değindi. Ayrıca Kocaoğlu Yerel Seçimlerde ve Genel Seçimlerdeki hedeflerini ise şu şekilde açıkladı; “Bütün belediye başkanlarımız canla başla beldelerinde ilçelerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Bütün çabamız hep birlikte daha da yükseğe çıkmak. Yerel seçimlerde ve genel seçimlerde İzmir’de yerel yöneticiler ve siyasetçiler olarak partimizi, düşüncemizi daha da güçlendirmektir. İzmirli hemşerilerimize laik olmaya çalışıyoruz”

TANRIKULU’NDAN İZMİR ÖRNEĞİ


CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ise İzmir’i övdü. Tanrıkulu, “Eğer biz bütün Türkiye’yi İzmir yaparsak, Türkiye’de kardeşçe bir arada yaşayabiliriz” dedi. Tanrıkulu şöyle devam etti; “Türkiye ne olacak diyorlar. Herkesin kafasında düşündüğü ülke sorunları var. Bizim derdimiz İzmir’in çoğulcu yapısı. Etnik kimliklerin inançların çoğulcu yapısı. Eğer biz bütün Türkiye’yi İzmir yaparsak, Türkiye’de kardeşçe bir arada yaşayabiliriz. Bütün Türkiye’yi geziyoruz. Bizim tek derdimiz var. Ayrışmayı önlemek, kutuplaşmayı önlemek. Eşitlik, özgürlük içerisinde eksiksiz bir demokrasi ile Türkiye’yi tanıştırmak. O yüzden lütfen endişe etmeyin. Türkiye’de sol var, Türkiye’de CHP var. İnançlar ne olursa olsun, kimliğiniz ne olursa olsun herkesin ortak bütünlüğüne saygı duyarak kendi inancı ve kimliği ile yaşamasını sağlayarak Türkiye’yi yeniden bütünleştireceğiz. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Türkiye’nin barışını beraber inşa edeceğiz. Her şeye ve herkese rağmen”

SORUN SİYASET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ise, Barış Sürecindeki sorunun Ankara, yani siyaset olduğunu söyledi. Siyasetin kendi içerisinde barışık olması gerektiğini söyleyen Tekin, “Siyaset kendi içerisinde barışık olsa, toplumun buna hiçbir engeli olmayacak. Tam tersine daha çok mutlu olacak” diye konuştu. Tekin şöyle devam etti, “Belediye Başkanlarım çok şanslı. İzmir gerçekten farklı bir kent. Sosyal yaşamın en rahat olduğu illerin bir tanesi. Herkes kendisini rahatlıkla ifade edebiliyor. Rahatlıkla her yurttaşın taleplerini yüksek sesle söyleyebildiği bir kent. Hiç tereddütsüz, çekinmeden ve özgüven içerisinde. Bu büyük bir başarı”

AZİZ BAŞKAN’A GÜVENİN


Ayrıca Gürsel Tekin konuşmasında kentsel dönüşüm konusuna da değindi. İzmirlilerin yerinde kentsel dönüşüm konusundaki sıkıntılarına değinerek “Aziz Başkan’a güvenin” diye konuşan Tekin,Yerinde dönüşüm ile ilgili yapılması gereken bir şey varsa, kendiniz kadar emin olabilirsiniz ki Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Aziz Başkan sizin malınızı sizin kadar koruyacaktır ve savunacaktır. Buna hiç tereddütünüz olmasın. 100 yurttaşımızın 32 tanesinin mülkiyet sorunu var. İnsanlarımızın çoğu keyfinden gelmedi. Hepimiz anadoludan geldik. Gelip tutunmaya çalıştık. Aslında dünyanın her yerinde insanların barınmasını devlet sağlar. Mülkiyet sorununu devlet çözer. Ama ne yazık ki bizde sosyal devlet oluşmadığı için yurttaşların bu sorunları hep hava kalıyor. Aziz Başkan’a da güvenin, Sıtkı Başkan’a da güvenin, bizlere de güvenin, inanın. Hiç merak etmeyin yerinde dönüşümle ilgili kimsenin mülkiyet sorunu ortada kalmayacaktır. Bazı yerlerde ufak tefek sorunlar olabilir. Onları da hep beraber aşacağız” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.