Dolar 34,1231
%-0.04
Euro 38,1740
%0.68
Altın 2.921,760
%1.26
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Göstermelik projelerle Karşıyakalı’nın gözünü boyuyorlar”

“Göstermelik projelerle Karşıyakalı’nın gözünü boyuyorlar”

Muhalefet görevimizi yapıyoruz, çünkü Karşıyaka önemli bir yer diyen AK Parti Karşıyaka Başkan Yardımcısı Ömer Beydeş, ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı topa tuttu. Hazırladığı sunumla gazetecilere Karşıyaka Belediyesi’nin icraatlarını sert bir biçimde eleştirerek anlatan Beydeş, “9 yıldır vaat edilen ama hayata geçirilmeyen tüm projeleri tek tek açıklayacak ve hesap soracağız. Muhalefet olarak vaat edilen ancak yerine getirilmeyen icraatları sorgulamak görevimizdir” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 14:08

BURAK ÖZER / HABER SERVİSİ - AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Başkan Kerem Ali Sürekli ve teşkilat adına AK Parti Karşıyaka Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Beydeş, AK Parti Karşıyaka İlçe Başkan Yardımcısı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Abdullah Mertoğlu, Tanıtım ve Medya Başkanı Mehmet Özer ve Mali ve İdari İşler Başkanı Kamil Karadeniz tarafından düzenlenen basın toplantısında, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve Belediye’nin icraatları eleştirildi. Toplantıda Karşıyaka Belediyesi’nin 9 yıl içinde 550 milyon lira harcadığını belirterek yaptığı projeleri eleştiren AK Parti Karşıyaka Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Beydeş, “Göstermelik projeler 550 trilyon eder oldu. Sonra da bunları vatandaşa çok maliyetli projelermiş gibi gösterip gazete ilanları ile Karşıyakalı’nın gözünü boyuyorlar” dedi.

“Prestij projeleri halkı mağdur etti”

Yalı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili eleştirilerde bulunan Beydeş, “Yıllardır prestij proje olarak aktardığınız Yalı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi, 550 milyon lira olarak aktardığınız hizmet maliyetinin içerisinde yoktur. Savunduğunuz yerinde dönüşüm anlayışınızdan halk mağdur oldu. Sosyal belediyecilik anlayışınızı herkes gördü. Ayrıca Alaybey ve Tersane civarındaki 6 mahallede Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili ‘Kent Yenileme Dönüşüm Merkezi’nde halka korkular pompalanıyor. Halka en küçük bir sarsıntıda evlerin yıkılacağın söyleniyor. Bu beyanatlar Başkana yakışmıyor. Korku imparatorluğu mu kurmaya çalışıyorsunuz'” diye konuştu. 

“Projematik başkan”

Eleştirilerine devam eden Başkan Yardımcısı Beydeş, Karşıyaka’da bir hizmet karışıklığının olduğunu vurguladı. Beydeş, “Sayın Durak, Karşıyaka’da yarım kalmış yatırım kalmadı demişti. Bu bize bir hizmet garabeti, karışıklığı olarak geliyor. Çünkü bunun gerisinde 9 yıldır vaat edilen projeler var. Muhalefet olarak bizi kamçılayan şeyler var. Şu ana kadar Karşıyaka’da belediye başkanlığı yapıp ilçeye hizmet etmiş tüm başkanlara teşekkür ederiz. Ancak Sayın Durak, göreve gelmeden önce vaat ettiği projeleri hala yerine getirememişse biz bunun karşısında dururuz. Kimse kusura bakmasın” dedi. 

Bostanlı Açıkhava Arkeoloji Müzesi’nin yeni bir projeymiş gibi gösterildiğini belirten Beydeş, konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu: “Bu müze 1986 yılında dönemin belediye başkanı tarafından yapılıp ilçeye kazandırılmış bir projedir. Eğer Sayın Durak, burada yapılan düzenlemeden bahsetmiş olsaydı bu konuya hiç girmeyecektik. Ama sadece müze etrafındaki tel örgü ve zeminde bir takım değişikliklerin ardından yeni bir projeymiş gibi bu çalışmayı 550 milyonluk yatırımının içine almış. Bu bütçenin içinde bu projenin ne kadar payı olduğunu Karşıyakalıların takdirine bırakıyorum.” 

“Yetkisi yok, vaat ediyor”

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Beydeş, Belediye Başkanı Cevat Durak’ın Anıt ile Osman Bey Parkı arasında yapılacak alt geçit projesinin iptaline gerekçe gösterdiği anketin belediyenin yetkisizliğini ört bas etmeyi amaçlayan bir hayal ürünü olduğunu öne sürdü. Söz konusu alanın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu ve Karşıyaka Belediyesi’nin yetkisizliğini bilmesine rağmen Cevat Durak’ın göz göre göre Karşıyakalıları kandırdığını öne süren Beydeş, “9 yıldır vaat edilen ama hayata geçirilmeyen tüm projeleri tek tek açıklayacak ve hesap soracağız” dedi.

“Kültür merkezinin yerinde otlar bitiyor”

Beydeş, Karşıyaka Belediyesi’nin Mavişehir’de yapmak istediği Zübeyde Hanım Kültür ve Sanat Merkezi’ne yönelik de eleştirilerde bulundu. Beydeş şu ifadelerde bulundu; 

“Yaklaşık 17 dönümlük alan üzerine yapılacak 2000 kişilik kongre merkezinin 10 milyon liraya mal olacak, 1 buçuk yıl içinde yapılacaktı güya. Şu anda Mavişehir’deki o alanda otlar bitiyor. Belki de Karşıyaka’nın en kıymetli hazinesi orası. Durak, alanı Büyükşehir’e devretmek zorunda kaldı. Çünkü beceremediler. Kongre merkezi içerisine alışveriş merkezi, otel yapmaya çalıştılar. Büyükşehir buna karşı çıktı. Bize göre de iyi yaptı. Kongre merkezi amacına hizmet etmelidir. Ancak sayın başkan farklı düşündü, beceremeyince de Büyükşehir’e devretti. Biz de Büyükşehir başkanına buradan selam yolluyoruz ve yetkililere Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nin ne zaman biteceğini soruyoruz.” 
Beydeş ayrıca, Belediye Başkanı Cevat Durak’ın Anıt ile Osman Bey Parkı arasında yapılacak alt geçit projesinin iptaline gerekçe gösterdiği anketin belediyenin yetkisizliğini ört bas etmeyi amaçlayan bir hayal ürünü olduğunu öne sürdü. Beydeş, söz konusu alanın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğu ve Karşıyaka Belediyesi’nin yetkisizliğini bilmesine rağmen Cevat Durak’ın göz göre göre Karşıyakalıları kandırdığını öne sürdü. 

BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ

Beydeş "Sayın Başkan 2004’te Karşıyaka’yı turizm merkezi yapacağını söylemişti. Karşıda Alsancak limanına çok büyük Kruvaziyer gemiler yanaşıyor. Binlerce turist iniyor. O binlerce turistin kaçta kaçı acaba Karşıyaka’ya geliyo? Harcadığı paradan Karşıyaka esnafı kaçta kaç faydalanıyor. O insanları buraya getirmek için ne yaptı? Turistin tuvalet ihtiyacı gelse yer yok. Başkan diyor ki kafeler var kafelere girin yapın. Böyle bir şey olmaz." dedi.

VALLAHİ BEN DE GÖRMEDİM

Beydeş "30 ilçede olmayan parke makinesi Karşıyaka belediyesinde mevcut. Saate 1200 m2 parke döşeme kabiliyeti var. Bu aracın tanıtımın yapıldığı gün haricinde sokaklarda parke döşediğini gören yok. Ben geçen gün CHP’li bir meclis üyesi ile telefon konuşmamada bu konuyu açtım. Vallahi ben de görmedim dedi.  Bu makine için kaç para ödendi'2 diye sordu.

ATEŞ OLSAN CÜRMÜN KADAR YER YAKARSIN

Başkan 2023’ e kadar adayım diyor. Sandıktan ne çıkarsa herkes saygı duymak zorunda. Bir gazetedeki konuşmasında demiş ki; “Bizden herkes korksun”. Neden korkalı? Kim neden korksu? Ateş olsan cürmün kadar yer yakarsın. Aynı şeyleri biz söylemekten yorulduk sayın başkan proje üretmekten yorulmadı. Keşke onları hayata geçirseydi bir de. Karşıyaka çok daha güzel, çok daha yaşanılabilir bir kent olurdu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.