Dolar 34,1101
%0
Euro 38,1788
%0.03
Altın 2.915,370
%0.03
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Çelik: İzmir'de makas kapanmış durumda

Çelik: İzmir'de makas kapanmış durumda

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, İzmir'de yapılan son kamuoyu yoklamalarına göre oy oranları açısından AK Parti ile CHP arasındaki makasın kapandığını söyledi. AK Parti'nin yaptırdığı anketin en göze çarpan ayrıntısı Aziz Kocaoğlu'na oy veririm diyenlerin oranıyla, oy vermem diyenlerin oranı yüzde 42 olarak aynı olması. Kocaoğlu başarılı m? sorusuna yüzde 41 evet başarılı, yüzde 36 hayır başarısız derken, yüzde 23 fikrim yok cevabını verdi.

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 17:11
ANKARA- Ege bölgesi milletvekilleri ile bir toplantı gerçekleştiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın toplantıda paylaştığı son kamuoyu çalışmalarına ilişkin  konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Hüseyin Çelik, "İzmir'de il genelinde kafa kafaya bir durum var. Çok büyük bir fark söz konusu değil." dedi. AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında ilk olarak toplantıya ilişkin bilgi veren Hüseyin Çelik, Ege milletvekillerinin yanı sıra toplantıya Düzce, Bartın, Zonguldak ve Eskişehir'den 101 katılımcının iştirak ettiğini söyledi. Çelik, 20 katılımcının söz aldığı toplantının son yarım saatinde de Erdoğan'ın bütün illerdeki oy oranlarını heyetle paylaştığını aktardı.

2011'İN ALTINDA İL YOK

Çelik, "Her ilin kendine mahsus bir durumu var. Bu bütün illerle ilgili olarak genel manada bir şey söyleyebilirim. Bu illerin hepsinde AK Parti oyunu koruyor, 2011 seçimlerindeki oyunu koruyor. Birçok ilde de bunun üzerinde bir performans gösterildiğine şahit oluyoruz. En kötü olduğu ilde 2011'deki orandadır. Üzerinde olduğu il var, 2011'in altında olduğu il yok." dedi.

YENİ ANKET YOK

Çözüm süreci ile birlikte AK Parti'nin Doğu ve Güneydoğu illerindeki oy oranlarının artıp artmadığı sorulan Çelik, "Hassaten doğu ve güneydoğuda AK Partiye yönelik bir çalışma yapılmadı. Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de BDP öndeydi. Tunceli'de de CHP vardı. Onun dışında AK Parti bütün bölgedeki bütün illerde birinciydi. Yeni anket olursa paylaşırız." cevabını verdi.

İZMİR'DE MAKAS KAPANMIŞ DURUMDA

İzmir'deki rakamlar sorulan Çelik, "İzmir'de il genelinde kafa kafaya bir durum var. Şu anda İzmir'in 31 ilçesi var. 30'unda CHP'li belediyeler var, büyükşehirde de CHP'li belediye var. Ama İl Genel Meclisi oylarına göre biz CHP'ye çok yaklaşmıştık. Aramızda CHP şu anda birinci parti görülüyor. Ama aradaki makas kapanış durumda. İzmir'de çok büyük bir fark söz konusu değil" dedi.

ANKETİN DETAYLARI NETLEŞİYOR

AK Parti'nin yaptırdığı anketin en göze çarpan ayrıntısı Aziz Kocaoğlu'na oy veririm diyenlerin oranıyla, oy vermem diyenlerin oranı yüzde 42 olarak aynı olması. Kocaoğlu başarılı m? sorusuna yüzde 41 evet başarılı, yüzde 36 hayır başarısız derken, yüzde 23 fikrim yok cevabını verdi. Oy oranında İzmir'de CHP'ye yüzde 43,8, Ak Parti'ye yüzde 37,7, MHP yüzde 13 oy çıktı. Ege'de Muğla ve İzmir'de AK Parti oy oranını korunurken, diğer Ege illerinde 1-2 puanlık düşüş yaşandığı tespit edildi. Ege Bölgesi'nde sadece Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun oyu partisi CHP'den fazla çıkmış, diğer belediye başkanlarının oyu kendi partisinden daha aşağılarda seyrediyor.

ŞENGÜL’DEN SAİT’E GÖNDERME

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ege Bölgesi’nin milletvekilleri ile bir araya geldiği toplantıda bölgeye yönelik son yapılan anket çalışmaları hakkında bilgiler verdiği toplantıda sürpriz bir diyalog da yalandı.
Toplantıda söz alan Ak Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün “bazı milletvekili arkadaşlarımız, ‘İzmir büyükşehir belediye başkan adayımız balkan göçmeni olmalı’ şeklinde açıklama yapıyor. Bu durum rahatsızlık yaratıyor” diyerek Balkan kökenli İzmir Milletvekili Rıfat Sait’e gönderme yapması üzerine Sait’in “ İzmir’de nüfusun 3’te 1’i Balkan göçmeni” demesi üzerine, Başbakan Erdoğan’ın “diğer 3’te 2 ne olacak o zaman etnik ve milliyetçi söylemlerimize dikkat edin” dediği öğrenildi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.