Dolar 34,1114
%0.01
Euro 38,1974
%0.08
Altın 2.915,140
%0.02
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınları en iyi CHP anlar

Kadınları en iyi CHP anlar

CHP Konak İlçe Kadın Kolları’nın her hafta düzenlediği ve güncel siyasetin konuşulduğu toplantıya bu hafta konuk olan CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, son güncel konulardan İzmir’in gündemine kadar pek çok konuyu parti üyesi ve yönetici kadınlar ile tartıştı. CHP Konak Kadın Kolları Başkanı Nükhet Akyıldız ve İlçe Sekreteri Kayhan Günal’ın da katıldığı toplantıda Güven, “Kadınları en iyi CHP anlar” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 11:27
İZMİR - ‘Aziz Kocaoğlu adaylık müjdesini versin’ diyen bir partili kadına “Aziz Kocaoğlu zaten doğal adayımız” diye cevap veren Güven, “Belediye başkanını halkın tutması önemli. Bu yüzden genel merkezimiz sürekli olarak kamuoyu yoklamaları yapıyor. Örgütün ve kamuoyunun değerlendirmesiyle adaylar belirlenecek” dedi. CHP li Kadınların TBMM’ çalışmalarının nasıl gittiği sorusunu cevaplandıran Güven, Meclis’te, hiçbir madde tartışılmadan, tüm kanun tasarılarının AKP milletvekillerinin parmak sayısı ile geçirildiğini anlattı.

ŞİDDETİ GETİREN YOKSULLUK

17 Nisan’ın sağlık çalışanlarına şiddeti önleme günü kabul edilmesi için CHP grubu olarak bir kanun teklifi verdiklerini anlatan Güven, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durması ile ilgili Meclis’te geçen yıl bir komisyon kurulduğunu ancak 1 yılı geçmesine rağmen hala bir raporun hazırlanmadığını belirtti. Doktora şiddeti bile yoksulluğun getirdiğini söyleyen Güven, Gaziantep’te Ersin Arslan’ın öldürülmesinin temelinin yoksulluk olduğunu belirtti. Güven, “85 yaşındaki dedesi ölen genç, dedenin aylığı ile geçinen ailenin, dedenin ölümünden sonra, onun maaşını alamayacak diye doktora öldü raporu yazmamasını istiyor. Doktorda bunu yapamayacağını söyleyince bıçaklıyor. İşin temeli yoksulluk. AKP hükümeti yurttaşları yoksullaştırdıkça bu toplumun her aşamasında kendini şiddet olarak gösteriyor” dedi.

NEYE KATILACAĞIZ'

Sağlıkta dönüşümün de özelleşmeye dönüşüm olduğunu belirten Güven, şunları söyledi: “ Son kanunla artık hastaneleri kampus adı ile yapan şirketler işletecek. Hastane ile birlikte konutlar, alışveriş ve iş merkezleri olacak. Hastaneyi işletiyor diye bir de biz o işletmeciye para ödeyeceğiz. Seçimler yakın olduğu için bunları yavaş yavaş yapıyorlar seçim geçince hızlandıracaklar. Eğitimi de özelleştirecekler. Sağlıktaki gibi okul kampüsleri yapacaklar. Şehir içindeki okul ve hastaneler boşaltılacak. O yerler de o hastane ve okulları yapan firmalara verilecek. Rant uğruna insanı, tarihi düşünen yok. Ve bunlar yapılırken başka bir gündem ortaya atıyorlar. Terörü önlüyoruz diye bir şeyler yapıyorlar. Akil insanların yaptığı sadece hükümeti övmek. Çözüm süreci deniyor ve ne yapılacağı, neyin sözünün verileceğini bilmiyoruz. Bu süreçte de muhalefeti suçluyorlar. Genel başkanımız güzel bir şey söyledi ‘katılalım tamam da neye katılacağız'’ Kimse neye katılınacağını bilmiyor ki.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.