Dolar 34,1231
%-0.04
Euro 38,1740
%0.68
Altın 2.921,760
%1.26
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül: 'Kaynak aktarımında İzmir birinci, İstanbul ikinci, Adana ve Mersin üçüncü sırada yer aldı'

Şengül: "Kaynak aktarımında İzmir birinci, İstanbul ikinci, Adana ve Mersin üçüncü sırada yer aldı"

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Kalkınma Ajansları arasında, 2008-2012 yılları kapsayan dönemde en fazla yardımın İzmir’e yapıldığını açıkladı. Şengül, 2008-2012 yılları arasında merkezi bütçeden yapılan yardımlarda 64 milyon 393 bin lira ile İzmir’in birinci olduğunu, İzmir’i 61 milyon 790 bin lira ile İstanbul’un takip ettiğini kaydetti.

  • Ege Postası
  • 20.04.2013 - 09:30
İZMİR- İzmir’e hükümetin yatırım yapmadığı yönündeki eleştirilere katılmadığını ifade eden Şengül, şunları söyledi: “Hükümetimiz tarafından Kalkınma Ajasları kurulurken bir çok eleştiriler yapılmış, hatta ajansların bölünmeye yol açacağı dahi konuşulmuştu.  Kalkınma Ajansları’nın kuruluş amacı kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma planı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmaktır. Bu amaçla 2008 ile 2012 yılları arasında merkezi bütçeden kalkınma ajanslarına toplam 1 milyar 167 milyon lira kaynak aktarıldı. Kaynak aktarımında İzmir birinci, İstanbul ikinci, Adana ve Mersin üçüncü sırada yer aldı. Hükümetimizin İzmir’e yeteri kadar yardım yapmadığı yönündeki eleştirlere en güzel cevap sanırım bu rakamlar olacaktır.”

“Başbakan İzmir’e büyük önem veriyor”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta İzmir’den övgüyle bahsettiğini ve İzmir’e olan sevgisini belirttiğini hatırlatan Aydın Şengül, “Başbakanımız İzmir’e büük önem veriyor. En son Ege illerinin milletvekilleriyle yaptığı toplantıda İzmir’den övgüyle söz etti. Sayın Başbakanımızın tabiriyle, AK Parti, İzmir’de diğer partilerin ürettiği korku siyasetini, korkunun istismarıyla üretilen siyaseti boşa çıkarıyor. İzmir’de hizmet ve eser siyasetinin, millete efendilik değil, hizmetkarlık siyasetinin meyvelerini topluyor, her geçen gün güven katsayısını daha da arttırıyor. İnşallah bundan sonraki süreçte İzmir’e daha çok hizmet edeceğiz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.