Dolar 34,2047
%0.07
Euro 38,1481
%0.14
Altın 2.898,180
%0.08
Bist-100 9.666,00
%-1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'den kadına şiddete tepki!

CHP İzmir'den kadına şiddete tepki!

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, İzmir’deki ilçe kadın kolları başkanları ve üyeleriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında, Türkiye’de tüm parti örgütleriyle birlikte eş zamanlı açıklama yaptı. CHP İzmir Kadın Kolları üyesi bir kadın, şiddete maruz kalan ve hayatını kaybeden bir kadını kürsünün yanında uzanarak canlandırdı.

  • Ege Postası
  • 25.11.2013 - 11:16
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir İl Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. Türkiye’deki tüm parti örgütleriyle birlikte eş zamanlı yaptığı açıklamada, kadına şiddetin önlenmesi için kamu politikası oluşturulması ve ortak mücadele çağrısı yapıldı. CHP İzmir Kadın Kolları üyesi bir kadın, şiddete maruz kalan ve hayatını kaybeden bir kadını kürsünün yanında uzanarak canlandırdı. CHP’li kadınlar, ellerindeki dövizleri kaldırarak şiddetin önlenmesi ve şiddete karşı kadın dayanışmasının önemini dile getirdiler.

AK PARTİ’Yİ ELEŞTİRDİ ÇÖZÜM’ İÇİN’ CHP DEDİ
2012’de 165 kadının, 2013 yılının 10 ayında ise 168 kadının öldürüldüğünü hatırlatan İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, “Rakamlar, kadına yönelik şiddete ‘sıfır tolerans gösterildiği’ söylemlerini yalanmaya yetiyor. Kadınlar, kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyorlar” dedi.Kadınların AK Parti iktidarında sosyal yaşamın dışına itilmeye çalışıldığını ifade eden Utku, tüm kadınların da şiddete ve cinsiyetçi politikalara karşı ortak mücadele etmesi gerektiğini vurguladı.Utku, partisinin taleplerini ve ortak mücadele çağrısı şöyle dile getirdi, “Kadınların maruz kaldığı şiddet ve her türlü ayrımcılık 11 yıllık otoriter devlet anlayışının bir sonucudur. ‘Kutsal aile tezi’ her gün 5 kadının eşi, sevgilisi ya da yakını tarafından öldürüldüğü ülkemizde tamamen çökmüştür. Bireylerin bedenleri ve hayatları üzerinde en yüksek düzeyde denetim kurarak rejim inşa etmeye çalışan bu düzeni reddediyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadeleyi kamu politikası olarak benimsiyor ve sosyal politikalarımızı bu doğrultuda ele alıyoruz. Kelebekler özgürdür. Kadınlar için özgürlük ve adalet CHP ile gelecek.”


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.