Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir'in dileği: 'Balbay'a özgürlük'

CHP İzmir'in dileği: 'Balbay'a özgürlük'

Ergenekon davasının tutukluğu sanığı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın 52. yaşı, CHP İzmir İl Kadın Kolları'nca da kutlandı. Doğum günü pastasının kesilmesinin ardından partili kadınlar postaneye gidilerek topluca Balbay'a kutlama telgrafları çektiler.

  • Ege Postası
  • 04.09.2012 - 14:40
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -Ergenekon davasının tutukluğu sanığı, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay'ın 52. yaşı, CHP İzmir İl Kadın Kolları'nca da kutlandı.İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, yöneticiler ve partili kadınların yanı sıra İzmir Milletvekilleri Alaattin Yüksel, Mustafa Moroğlu ve İl Başkanı Ali Engin’de kutlama töreninde  yer aldı.  Üzerlerinde Balbay’ın fotoğrafı ve ‘Balbay’a özgürlük’ yazan tişörtleri giyen partili kadınlar hep birlikte ‘iyiki doğdun Balbay’ diye tempo tuttular. Doğum günü pastasının üzerindeki mumların üflenmesinin ardından partili kadınlar  postaneye gidilerek topluca Balbay'a kutlama telgrafları çektiler.

“ONU HELAL OYLARIMIZLA SEÇTİK”

Ergenekon davası kapsamında bin 249 günden bu yana tutuklu olan CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay  yaş gününü İzmir İl Kadın Kolları  il binasında gerçekleşen organizasyon ile  kutladı. Doğum günü pastasının üflenip kesildiği törende konuşan İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, “ Bizler analarımızdan emdiğimiz ak süt kadar helal oylarımızla onu vekilimiz seçtik. İzmirliler ona yüzbinlerce oy verdi. Onu artık yanımızda görmek istiyoruz. Düşünmekten yazmaktan başka suçu olmayan yurdunu ve yurdunun insanlarını ölesiye seven Balbayımızı çok seviyoruz. İyi ki doğdun Mustafa Balbay” diye konuştu.

“ÇELİK DUVARLARIN ARKASINADA KOYSALAR ONU TUTAMAZLAR”

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel ise Silivri’de sadece Balbay’ın tutuklu bulunmadığını İzmirlilerin de oylarının tutuklu olduğunu belirtti ve, “ Mustafa’nın enerjisi öyle büyük ki onu 10 kat çelikten yapılmış duvarların arkasına da koysalar tutamazlar. Onun enerjisi her zaman Türkiye’ye yer yayılır” dedi. Bir çok aydın ve gazetecinin tutuklu bulunduğunu belirten ve hükümete karşı muhalif seslerin susturulmaya çalıştırıldığının altını çizen  Yüksel, “Bizde hükümeti devirmek istiyoruz. Bizi de tutuklayın” dedi. Bir diğer İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu ise, “ Türkiye’de zulme karşı isyan edenler arasında bedel ödeyenler olduğunun altını çizen Moroğlu, “ Balbay bir kahramandır. Balbay özgürlük meşalesidir. İyi ki doğdun Balbay” dedi. İl Başkanı Ali Engin ise Balbay’ın kararlı ve inançlı yapısı olduğunu ailesinin ve kendilerinin  ise sabretmek zorunda olduklarını belirtti . 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.