Dolar 34,2114
%0.09
Euro 37,9035
%-0.5
Altın 2.925,830
%1.03
Bist-100 9.360,00
%-3.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’de 2 genel başkan yardımcılı ‘Büyük’ zirve!

CHP İzmir’de 2 genel başkan yardımcılı ‘Büyük’ zirve!

CHP İzmir’de Genişletilmiş Örgüt Toplantısı, iki genel başkan yardımcısının katılımıyla Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Yaklaşık 3 saat süren zirve esnasında Konak ve Çiiğli’ye yönelik ‘özel’ görüşme gerçekleşti. Toplantıda Çiğli, Karabağlar ve Bayraklı ilçe başkanları farklı konularda adeta isyan etti. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, belediye çalışmalarının hem kent içinde hem de ülke genelinde iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaptı. CHP İzmir’de 2 genel başkan yardımcılı ‘Büyük’ zirve!

  • Ege Postası
  • 18.02.2016 - 19:41
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ile Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl,İzmir Örgütü’yle “Genişletilmiş Örgüt Toplantısı” gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılan toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Başkanı Alaattin Yüksel, vekiller, ilçe başkanları belediye başkanları, PM üyeleri ve il yöneticileri de hazır bulundu.

Toplantı, Ankara'da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle 1 dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunduktan sonra başladı.

"CHP'DE İKİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI İZMİR'E GELDİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

TORUN’DAN ‘REKLAM’ DİREKTİFİ
Basına kapalı gerçekleşen toplantıda üyelik sıfırlama, tüzük ve parti programı gibi konular gündeme geldi.

Toplantıda CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’u belediyelerin yaptığı çalışmaların hem diğer CHP’li belediyelere hem de vatandaşlara iyi anlatılması gerektiğine vurgu yaptığı öğrenildi. Torun’un, “ Yerel yönetimlerimizin çalışmalarını iyi anlatmalıyız. Belediyeler partinin programının hayata geçirildiği yerlerdir. Sosyal demokrasinin halka yansıtıldığı yerlerdir. Belediyelerimizin başarılı çalışmalarının reklamını iyi yapmalıyız. Sadece bulunduğu kentte değil Türkiye çapında reklamını yapmalıyız. Belediyelerimiz başarılı çalışmalarını birbirlerine aktarmalı ve uygulamalı.” dediği öğrenildi.

BİNGÖL: BİRBİRİNİZİ KIRMAYIN
Bingöl’ün de güçlü bir örgüt olduklarını, karanlıkla mücadele ettiklerini, kararlılıkla onurlu şekilde örgütler olarak mücadelelerini sürdürmeleri gerektiğini vurguladığı ifade edildi. Bingöl'ün "Birbirinizi kırmayın. Parti içi muhalefet yapmayın. Birbirinizi sevmiyor olabilirsiniz. ama düşmana karşı birbirinizi seviyormuş gibi yapmanız gerekir" dediği belirtildi. 


KONAK VE ÇİĞLİ’DEN ÖZEL GÖRÜŞME
Toplantı esnasında belediye-örgüt uyumsuzluğu yaşayan ilçelere ‘özel’ görüşme yapılabileceği belirtildi. Uzun süredir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile uyum sorunu yaşayan ve her fırsatta “Belediyelerin çalışmalarından haberimiz olmuyor” diye sitem eden Konak İlçe Başkanı Şakir Başak’ın Torun ile özel görüştüğü öğrenildi.
Çiğli’de dört meclis üyesinin disipline sevk edilmesinde etkin olan Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da Torun ile özel görüşen bir başka isim oldu Görüşmede Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu da hazır bulundu. Arslan’ın Torun’a disipline sevk edilmek istenen meclis üyeleriyle ilgili dosya verdiği öğrenildi.
Her iki görüşmenin de CHP Grup Başkanvekili Sırrı Aydoğan’ın odasında gerçekleştiği belirtildi.

BİNGÖL’DEN SELFİE TEPKİSİ
Öte yandan Bingöl’ün isim vermeden geçtiğimiz gün Ankara’da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’yla görüşen ve selfie yapıp sosyal medyadan paylaşan Çiğlili dört meclis üyesini kastederek “Genel Başkanımızla resim çekiyorlar, selfie yapıyorlar…İnternete koyuyorlar. Farklı anlaşılıyor. Bu partiyi kamuoyunda tartıştırır. Disiplin dosyaları belgeli geldiği sürece affetmeyeceğiz” dediği ifade edildi.

Mertoğlu'nun disipline sevk talebi aldıkları dört meclis üyesine yönelik de eleştiri getirdiği ve il başkanlığı ile ilçe başkanlığının by-pass edilerek Ankara'ya gitmelerinin, Kılıçdaroğlu'yla görüşmelerinin doğru olmadığına dikkat çektiği öğrenildi. 

MERTOĞLU BİN 100 ÜYEYİ SORDU
Toplantı esnasında Çiğli İlçe Başkanı Mertoğlu’nun bir önceki ilçe başkanı Utku Gümrükçü döneminde silindiği iddia edilen bin 100 üyenin durumunu dile getirdiği belirtildi. Mertoğlu’nun “ göreve geldiğimizde bin 100 üyenin silindiğini tespit ettik. 600’ü ölmüş ya da mükerrer üyelikten düşmüş. Kalan üyenin durumu ne oldu” dediği Bingöl’ün de “ Biz 9 bin kişinin üyeliğini parti görevi yapmadıkları gerekçesiyle düşürdük. Onların içindedir” karşılığını verdiği belirtildi.

MANİDAR TÜZÜK ÖNERİSİ!
Konak İlçe Başkanı Sakir Başak, toplantıda tüzük önerisi de getirdi.  “Genel Merkez bundan sonra ilçe başkanlarını da belediye başkanlarıyla birlikte belirlesin. Belediye başkanlarına ilçe başkanının kim olacağını sorsun. Belediye başkanlarıyla gelsinler belediye başkanlarıyla gitsinler”  dediği öğrenildi.


YILDIZ BASINI ŞİKAYET ETTİ
Karabağlar’da Meclis Üyesi Selvinaz Ömür’e hakaret ettiği iddiasıyla Ömür tarafından hakkında disiplin işlemi yapılması talep edilen Karabağlar İlçe Başkanı Ali ihsan Yıldız’ın toplantıda isyan ettiği öğrenildi. Yıldız’ın “ Bazı basın kuruluşları üstüme geliyor. Bunları hangi belediyeler finanse ediyor. İl kongresi sürecinde aktiftim. Bu nedenle üstüme geliniyor. Yanlış şeyler yazılıyor hakkımda. Belediye başkanımla örgütümle aramın açılması isteniyor” dediği öğrenildi.

SİZE ULAŞAMIYORUM
Yıldız toplantıda Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bingöl’e ulaşamamaktan dert yanınca toplantıdakiler şaşkınlık yaşadı. Yıldız’ın, “ Tekin Bey sizi arıyorum ama ulaşamıyorum” dediği Bingöl’ün ise “ Mesaj at o zaman” karşılığını vermesi üzerine Yıldız’ın “ Mesaj da attım ama dönmediniz” dediği öğrenildi.

ALPER’DEN İNTERNET ÇIKIŞI
Toplantıda Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper ise internetten yapılan üyeliklere tepki gösterdi. Alper’in “ İnternet üyeliklerini doğru bulmuyoruz. Yerel seçimde DSP’ye çalıştılar, partiden ayrıldılar. Biz bu isimleri üye yapmıyoruz ancak  gidiyorlar internetten üye oluyorlar” diye isyan ettiği Bingöl’ün ise, “Bu tarz durumlara artık önlem alıyoruz” dediği öğrenildi.

KOLTUK ESPRİSİ
Toplantıda Torun’dan espri de geldi. Konuşma yapmak için hareketlenen Torun’un “Aziz Başkan’ın koltuğuna oturmayayım.Sonra yanlış anlaşılır” dediği ve kürsüden konuştuğu belirtildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.