Dolar 34,2134
%0.09
Euro 37,8994
%-0.51
Altın 2.924,530
%0.99
Bist-100 9.341,00
%-3.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu, 2 genel başkan yardımcısını ağırladı

Kocaoğlu, 2 genel başkan yardımcısını ağırladı

İZMİR yatırımlarının takibi için Ankara’dan dönen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görüşmelerin olumlu geçtiğini ancak yavaş işleşen bürokrasi nedeniyle prosedür beklediklerini söyledi. Kocaoğlu, mezarlık yerinin tahsisi konusunda bile sorun yaşadığını ifade etti.Kocaoğlu, Ankara’da bakanlıklarda yaptığı görüşmeleri ve Körfez temizliği için gereken ÇED raporunun eksik evrak olduğu gerekçesiyle verilmediği iddiasını değerlendirdi. Kocaoğlu, 2 genel başkan yardımcısını ağırladı

  • Ege Postası
  • 18.02.2016 - 15:19
EGE POSTASI - CHP genel başkan yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nu makamında ziyaret etti. Tekin Bingöl, “Yerel yönetimlerle örgütleri biraraya getirip daha verimli nasıl bir çalışma sergileriz vatandaşa daha çok hizmeti nasıl götürürüz diye arayış içinde olacağız. Bu toplantıyı Ege’den başlattık. Bunu diğer bölgeler de yayacağız. Bu buluşmalar yaygın bir şekilde sürdürülecek. Temel amacımız yere yönetimlerle örgüt eliyle daha çok verimli çalışmalar yapmak. Amacımız bu” dedi.

Seyit Torun, “Ortak akıl oluşturmak, partiyi daha ileriye taşımak amacıyla buradayız. Bu tür çalışmalar çok verimli oluyor. Aziz Başkan zaten yerel yönetimlerin duayeni. İzmir’i marka kent yaptı. Devletten katkı almadan kenti lokal imkanlarıyla ulaşımdan altyapıya kadar her alanda geliştirdi. Her türlü dayatmaya baskıya rağmen İzmir halkı ile bütünleşerek hizmet verdi. Bütün ilçelere ağabeylik yaparak, onları kucaklayarak İzmir’e hizmet ediyorlar. Belediyecilikte farklı bir algı ortaya koydu. Kırsalda yerel kalkınmaya nasıl katkıda bulunabileceğini ortaya koydu. CHP belediyeciliğine katkıda bulunacak yeni düşünceleri olduğuna eminim. Amacımız yaşanılır bir Türkiye’yi ortaya koymak.”



“TERÖRÜ BESLEYEN BATAKLIK KURUTULMALI”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, belediye yatırımları için bakanlıklarla görüşme yapmak için dün (Çarşamba) Ankara’da olduğunu, patlamanın olduğu sokaktan gün içinde dört beş kez geçtiğini belirterek, terör saldırısını kınadı. Kocaoğlu, “Terör nereden gelirse gelsin karşısındayız. Onun acısı daha tazeyken Diyarbakır’dan yedi şehit haberi geldi. Bütün ülkemizin milletimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin. Mutlaka ve mutlaka terörle topyekün mücadele etmemiz gerektiği sadece ülkemiz içinde değil tüm dünyanın samimiyetle birlik beraberlik içinde terörle mücadele etmesi gerektiğini terörü kullanan bataklıkların kurutulmasını diliyorum” dedi.

“AYNI DESTEK AYNI HİZMET”
Kocaoğlu, basın mensuplarını sorusu üzerine İzmir’de AK Partili yedi belediyenin hizmette dışlandıkları gerekçesiyle AK Partili ilçe belediyelerle kardeş olmasını şöyle değerlendirdi:
“AKP’nin yerel yönetimler başkanını bir kardeş şehir projesi başlatması ve İzmir’den yedi AKP’li belediye başkanını kardeş belediye ilan etmesi benim açımdan memnuniyet verici. Şöyle bir intibaanın doğmaması gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçmişten bu yana üç dönemdir hangi siyasi görüşten, hangi siyasi partiden belediye var ise hepsi ile aynı mesafede aynı destek, aynı hizmet anlayışını sürdürmektedir. İzmirli’nin bu konuda en ufak bir kuşkusu yoktur. Geçen günlerde ilçe belediye başkanlarımızla toplandık gereken destekleri görüştük. Kapımız başkanlara, meclis üyelerine ve siyasi partilere açık.”

“HİÇBİR PARTİ ALT KİMLİK BÖLGE VE İNSAN AYRIMI YAPMADIK”
Kocaoğlu, İl Özel İdaresi’nin araç gereçlerinin İzmir Valiliği tarafından sadece AK Partili belediyelere ve kamu kurumlarına verilmesi nedeniyle dava açık kazandıklarını ancak araç ve gereçleri almayacaklarını, ilk mecliste da bu malları yeniden AK Partili belediyelere yasal olarak da vereceklerini anlattı. Kocaoğlu, “İzmir Valisi’nin yaptığı yanlış ve yanlı uygulama olmasına rağmen biz verilen araçları AKP’li belediyelerden almadık. Mahkeme kararı bizden yana çıkmasına rağmen biz böyle bir işe tevessül etmedik ve onlarda bıraktık. Şimdi mahkeme kararının yasal prosedürünü tamamlamak üzere onlardan evrak üzerinde iş makinelerini alıp önümüzdeki mecliste kararla bağışlamayı öngördük. Yapılan çalışmalar bu anlama gelmiyorsa, destek anlamına gelmiyorsa biz buna saygı duyarız. İzmir’e yapılan herhangi bir beldeye ilçeye yapılan yatırımı destekleriz. Bunun altını çiziyorum. Belediye olarak CHP’den seçilmiş bir belediye başkanı olarak sosyal demokrat düşünceye inanmış biri olarak bugüne kadar hiçbir parti, alt kimlik, bölge ve insan ayrımı yapmadık. Yapmayacağız. Bu bizim yaşam biçimimize felsefemize aykırıdır. Bunu İzmirliler en az bizim kadar biliyor. Aynı inançla hizmet etmeye devam edeceğiz. Aynı davranışı sadece izin sürecinde bizim yaptığımız gibi ayrımcılık yapmadan Ankara’daki il projelerimizin de bir an önce onaylanıp yatırım için önümüzdeki engellerin kalkmasını diliyoruz.”



“EKSİK EVRAK DEDİKLERİ BÖLGE VE İL MÜDÜRLÜKLERİNİN GÖNDERMEDİĞİ EVRAKLAR”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine Ankara’da bakanlıklarda yaptığı görüşmeleri ve Körfez temizliği için gereken ÇED raporunun eksik evrak olduğu gerekçesiyle verilmediği iddiasını değerlendirdi. Kocaoğlu, şunları söyledi:
“1 Kasım’da yeni hükümet kuruldu. 2015 yılını tüm Türkiye kaybetti. İki seçim geçti. Ankara’da muhattap bulmak mümkün değildi. Biz hızlı bir şekilde iyi niyet ve samimiyetimizle yeni kurulan hükümetle ve yeni bürokrasiyle ilişkilerimizi, projelerimizi sürdürmek istiyoruz. Gerekli izinleri raporları almak istiyoruz. Bunun için çaba sarf ediyoruz. Eksik evrak sözkonusu değil. ‘Eksik evrak’ denilen evraklar müdürlüklerin göndermediği, hiç alakası olmayan bölge ve il müdürlüklerinin göndermediği evraklar. Bunların kim tarafından neden gönderilmediğini, neden bekletildiğini bilmiyoruz. Körfez ÇED’inde böyle bir şey sözkonusu değil. Çevre ve Şehircilik Bakanı’na konuyu baştan sona izah ettim. ‘Ada için bilimsel çalışmalar gerekir’ bahane yapılmasın diye bu gerçektir biz bunu süreç içinde tamamlayacağız ama ÇED dosyasında kurumların kabul ettiği belediyenin 20 bin dönüm İZSU arazisinde rehabilitasyon yapılacak bir alan var. Bu alan da genel kabul gördü. ÇED raporunun bu alanda körfezden çıkan malzemenin orada rehabilite edilmesi ve doğaya geri kazandırılması sürerken diğer taraftan ada için gereken bilimsel çalışmaların tamamlanması konusunu geniş olarak anlattım. Eğer bugün siyasi irade, ‘rehabilitasyon çalışmaları başlasın’ diyerek ÇED raporunu onaylarsa engel sözkonusu değil. ‘Adada bilimsel çalışmalar devam edecektir’ ibaresi de konabilir.”

“HER GÜN BAKANIN ÖZEL KALEMİNİ ARIYORUM”
Başkan Kocaoğlu, Katı Atık Bertaraf Tesisi için bütün kurumlardan olumlu görüşler alındığını, sadece Orman Bölge Müdürlüğü’nün görüşünün kaldığını bu da 15 gün önce Ankara’ya gittiğinde Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na aktardığını, Eroğlu’nun da konunun halledilmesi gerektiğini söylediğini aktararak, “Buradan başka bir yerin olmadığını söyledim. Kendileri de ilgileneceğini söyledi. Her gün bakanın özel kalemini arıyorum. Buradan olumlu yazıyı alırsak ön izinler bitiyor ve ÇED Genel Müdürlüğü’ne dosyayı sunacağız” dedi.

“HİÇ DEĞİLSE MEZARLIK YERİ ACİL TAHSİS EDİLSİN”
Başkan Kocaoğlu, mezarlık yerinin tahsisi konusunda bile sorun yaşadığını belirterek, “Mili Emlak’tan mezarlık yeri talebimiz var. Bunların da evraklarının henüz İzmir Defterdarlığı’ndan Milli Emlak’a ulaşmadığı yönünde bilgi aldık. Defterdarla görüşüp bir an önce gönderilmesi istedik. Hepsinden vazgeçtik hiç değilse kabristan yerlerinin acil olarak tahsis edilmesi gerekir. Prosedürün hızlandırılmasını talep ettik. Görüşmeler olumlu geçti prosedür bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.