Dolar 32,5549
%0.12
Euro 35,2060
%0.3
Altın 2.464,910
%0.06
Bist-100 10.682,00
%2.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP İzmir’in patronu Engin ‘Farklı Kutuplar’da konuştu

CHP İzmir’in patronu Engin ‘Farklı Kutuplar’da konuştu

Göreve geldiği günden itibaren taraflı tarafsız bir çok kesimin takdirini alan CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin partisi, gündem ve Büyükşehir ekseninde önemli açıklamalar yaptı.

  • Ege Postası
  • 13.12.2012 - 14:39
 EGE POSTASI - Ege Postası TV’nin sevilen programı Farklı Kutuplar’ın bu haftaki konuğu CHP İzmir İL Başkanı Ali Engin oldu. Göreve geldiği günden itibaren taraflı tarafsız bir çok kesimin takdirini alan Engin Büyükşehir CHP Meclis Üyesi Necat Yılmaz ve AK Parti Büyükşehir Meclis Üyesi Sıddık Soysal'ın sorularına yanıt verdi partisi, gündem ve Büyükşehir ekseninde önemli açıklamalar yaptı. Engin, “ İzmirli Aziz Kocaoğlu’na 2 kere oy verdi ve yine verecek” derken gönlündeki Büyükşehir Belediye Başkan adayını açık bir şekilde ortaya koyarken ideolojik bir hesaplaşma içinde olmadığını amacının partisine ve ülkesine hizmet etmek olduğunu söyledi. Gençlerin siyaset yapmadıklarının altını çizen Engin, İzmir’de yerel seçimlerde yüzde 60’ı hedeflediklerini belirtti.

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin’in Farklı Kutuplar’daki konuşması….


HİÇBİR OLUMSUZ OLAY YOK

CHP Büyük bir camia. Parti içi demokrasiyi işletebilen yegane parti. Bu kurultaylarımızda da görüldü. AKP ve MHP Kurultaylarında kaç kişinin konuşma yaptığı ve aday olabildiği malum. Ama bizde 500e yakın aday oldu. Eksiklerimiz tabii ki vardır ama parti içi demokrasiyi bu 3 yıldan beri işletebiliyoruz. İlk defa 8 10 yıl sonra kadınlarımız seçimle geldiler. Gençlerimiz seçimle kongre yaptılar. Ufak tefek aksaklıklar olabilir. Görev değişimleri, nöbet değişimleri olabilir. İl başkanı olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki partimizin işleyişine zarar verebilecek hiçbir olay yaşanmıyor.

GENÇLER SİYASET YAPAMIYOR

Maalesef genç varlığımız yok. Gençler siyaset yapmıyor. Bize oy veriyorlar ama siyaset yapamıyorlar. Kadınlarda daha güçlüyüz. Onlarda bir sorun yok. Ben açık ve samimi bir siyasetçiyim. Bizde sorun olsa söylerim. Siyasetin rekabetin olduğu yerlerde yaşanabilecek sorunlarımız var sadece. Ben olursa müdahale ediyorum hemen. Parti bizim için önceliklidir.

KOCAOĞLU HEP YANIMDA OLDU

İl kongresini şöyle değerlendirebiliriz. Karşıyaka’nın 73 delegesi vardı. Ben oradan fazlasını aldım. 40 a yakın oy aldım. Şimdi Karşıyaka sonuçlarını ortaya koyarsak kongrede hangi dinamiklerin etkili olduğunu daha rahat anlarız. Büyükşehir belediye başkanı da sağolsun bu süreçte hep yanımda oldu. Ama onlar olmasa sen göreve gelemezdin demeyi, bana ve benim yanımdaki insanlara haksızlık olarak görürüm. Bana Aziz Kocaoğlu da destek oldu, ama Necat Yılmaz da oldu. Tahir Şahin de oldu, Rıfat Özer de oldu, Abdul Batur da oldu. Herkes oldu. Benim Karşıyaka’daki ismini bilmediğim 40 delege bana oyluyor. Bunların hiç biri onun bunun demesi ile oy kullanmaz.

İDEOLOJİK HESAPLAŞMA DEĞİL HİZMET İŞİ

Ben siyaseti ideolojik bir hesaplaşma değil, bir hizmet işi olarak görüyorum. Ayrıca bir iş adamı olarak kentin yıllardır bütün ihtiyaçlarını izleyen bir insanım. Biz burada iktidarız. İlk geldiğim günden beri biz CHP’li belediyeler çok doğru işler yapıyor ama vatandaşa aktarılamıyor. İlk günden beri bu sorunu çözmeye çalışıyorum. Örgütlerimize ve vatandaşa bunu anlatıyorum.

BUCA’DA TARTIŞMALAR AZALDI

Bütün ilçe başkanları ile uyumlu çalışıyoruz. Belediye başkanlarımızla da hiçbir şekilde kişisel çekişmeye girmiyoruz. Bana oy vermeyenlerle daha çok konuşuyoruz. İlçelerdeki sorunlara hep müdahale ediyorum. Mesela Buca’da tartışmalar azaldı. Diğer ilçelerde de öyle. İl genel meclisine, meclislere katılıyorum. Parti bir bütün. Her kolu ile bir bütün. Bu bütünün birini bile dışarıda bırakma şansımız yok. Herkesi çalışmalara katmaya çalışıyoruz. BU benim biraz barışçıl kişiliğim ile, biraz iş adamı olmam ile alakalı olabilir.

YASAK TANIMIYORUZ

Partimiz Dikili’de bir sorun yaşadı. İki partinin il başkanları olarak bir araya geldik ve belli etik kararlar aldık. Ona da teşekkür ediyorum. Yine EXPO konusunda zaman zaman bir araya geliyoruz. O konuda bütün kent seferber oldu. Bu bize değer katacak ve sınıf atlatacak bir proje. Kentin bürokratik işleri konusunda zaman zaman görüş alışverişi yapıyoruz. Her parti kendi görüşlerini açıklayarak, siyasetin bir kavga mecra olmadığını, bunun bir meslek olmadığı düşünüyor. Ben bu dönemi bir şans olarak görüyorum. Cihat Bey’in ikinci seçilişine de denk geldik. Artık ortak akıl dediğimiz şeyin işlemesi lazım. Bununla beraber 29 Ekim, 10 Kasım da AKP’nin kutlayamayacaksınız dediği şeyleri tanımıyoruz. Yasak tanımıyoruz. Bu tepkimizi gösterdik. Yarın olsa yine yaparız. Bu değerler konusunda asla taviz vermeyiz. Bayramların resmiyeti yoktur. Dünyanın her yerinde vatandaş bayramlarını kutlar.

YÜZDE 60’I HEDEFLİYORUZ

Geçen hafta danışma kurulumuzu yaptık. Seçimlerde İzmir’de %60 oy hedefliyoruz bugünkü parametrelerde. İlçelerin tamamı ve Büyükşehir’i alıyoruz. Cihat Başkan kusura bakmasın ona da bir şey kalmıyor. Son il genel meclisi seçimlerinde %50 oy almışız. Bunu %20 arttırmayı hedefliyoruz. Elimizde yaptığımız anketler var. Bu anketlerde de belli. Siyaset hedef işidir. Tabi ki AK Parti de hedef koyacaktır ama AK Parti’nin müthiş bir işsizlik, tarımda çöküntü gibi sorunların olduğu bir hükümeti var. Büyükşehir’in çiftçiye vs. yaptığı yatırımlara bir bakın. Her yerde işsiz var. Küçük esnaf yok edildi. Ekonomi 3 misli büyüdü deniyor. Bana 3 misli büyüyen bir insan gösterin.

KINIK’TAN MAVİŞEHİR’E KADAR OY ALACAĞIZ

İzmirli Aziz Kocaoğlu’na 2 kere oy verdi ve yine verecek. İzmirli demokrasi istiyor. Özgürlük istiyor. Prangaya vurulmak istemiyor. Bu topraklar bin yıllardır yaşadığı insanlara bolluk bereketlik dağıtmış. Böyle bereketli topraklarda bu yoksulluğa karşı çıkıyor. Egede hiçbir zaman bu kadar yoksulluk olmamıştır. İzmir sanıldığının aksine tarım kenti aynı zamanda. Tarımı yok ederseniz İzmirli size oy vermez. Kınık’tan da Mavişehir’a kadar oy alacağız. Tarımda çalışanlarda büyük bir sorun var. Büyükşehir’in yaptığı projeler oralarda yankı buldu. Biz artık oralara da asfalt atacağız. Ne zaman derseniz hemen Bu pazartesi günü başlıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile beraber Kınık’a gidiyoruz oralara da yatırım gidecek. Çünkü Cumhurbaşkanı onayladı Büyükşehir yasasını. Büyükşehir artık oralara da hizmet götürebilecek.

ÇÖPÜ YAYGARA YAPANLAR VAR

Çöp sorunları ve kentin bu gibi diğer sorunları kesinlikle bir siyasi malzeme olarak kullanılamaz. Ne parti içinde ne parti dışında. Ama maalesef görüyoruz ki yaygara yapanlar var. BU kentin bir sorunu. Bunu ortak akılla çözeceğiz Aziz Bey de Karşıyaka’ya tamamen yapılacak karar verildi demedi. Diyelim ki AK Partili orman bakanı bir yere karşı çıktı bir neden öne sürdü. Biz buna inanmayacak mıyı? Bu konuda biraz bilgi eksikliği var. Bu bilgi işini sağlamalıydı. Bu yağmurla ilgili söyleyelim. Biliyorsunuz ki 15 yıl önce bu şehirde selde insan öldü. Eskiden 10 dakika yağardı sel olurdu. Şimdi 5 saat yağsın olmaz. Ama dere yataklarından dolayı ufak tefek şeyler oluyor. İnsan öldü yıllar önce. Bundan daha büyük bir şey olur m? Bostanlı Barajı 10 yıldır gündemde. 70 milyon TL ye mal olacak. Geçen gün İZSU Genel Müdürü ile de görüştüm. Orman bakanlığı ile de ortaklaşa olarak gelin bu barajı yapalım. Bu kentin içme suyunu da karşılayacak. 100 yıl ömrü var bu barajın. Taşkınları da önleyecek. İZSU Genel Müdürü geciktiriyorlar diyor. Bir an önce izin versinler diyor. Ankara’nın imar planları kent yenileme ile ilgili 1 günde geçiyor. Ama İzmir 3 yıl bekliyor.

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN




farklı kutuplar ile mithatumut

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.