Dolar 34,1157
%0.29
Euro 38,1314
%0.2
Altın 2.875,580
%1.64
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Milletvekilleri Cihaner ve Aksünger, Yanardağ'ı ziyaret etti

CHP Milletvekilleri Cihaner ve Aksünger, Yanardağ'ı ziyaret etti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Ergenekon davası kapsamında Bodrum'da gözaltına alınarak tutuklanan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı ziyaret etti. Muğla...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 15:31
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili İlhan Cihaner ve İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, Ergenekon davası kapsamında Bodrum'da gözaltına alınarak tutuklanan Yurt Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı ziyaret etti. Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi'ne saat 11.45'te gelen Cihaner ve Aksünger, yaklaşık 30 dakika Yanardağ ile görüştü.

Ziyaret çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan CHP Milletvekili Cihaner, yaklaşık iki aydır hükmen tutuklu statüsünde tutulan gazeteci-yazar Merdan Yanardağ'ı ziyarete geldiklerini hatırlattı. Cihaner, "Kendisinin morali yerinde. Kendisini buraya getirenlere yönelik boyun eğmeyeceğini kendisi çok cesurca, yüreklice ifade etti. Niçin orada olduğunu biliyor, nasıl hukuksuz adaletsiz bir süreçten geçtiğini de biliyor. Dışarıdaki herkese selamları saygıları var. Sağlığı yerinde, morali yerinde." dedi.

Merdan'ın bir an önce özgürlüğüne kavuşmasını istediklerini dile getiren Cihaner, "Onun için elimizden geleni yapacağız. Umarım bu hukuksuzluk bir an önce biter. İçeride olduğumuz için detaylı olarak takip edemedik. Ama içeriği ne olursa olsun Merdan Yanardağ’ın bu gerekçelerle, onun gibi bir çok yurtseverin benzer gerekçelerle, komplolarla cezaevinde tutulduğu bir ülkede demokrasiden söz edilemez." ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger ise "Üç gün içeri atılamaz dediğimiz Merdan'ı 10 yılın üzerinde ceza verdi. Üzüntü verici. Türkiye'de özel mahkemeler olduğu sürece ben demokrasiden ve yargının bağımsızlığından bahsedilmesinin mümkün olmadığını düşünüyorum." diye konuştu.

Cihaner ve Aksünger, cezaevinden ayrılacakları sırada Yanardağ'ı ziyarete gelen televizyon programcısı Tayfun Talipoğlu ile bir süre görüştü. Talipoğlu ve CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel de Yanardağ'ı ziyaret etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.