Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Türkmen: Demokratikleşme Paketi'nde içi doldurulur adımlar atılmalı

Türkmen: Demokratikleşme Paketi'nde içi doldurulur adımlar atılmalı

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Dinçer Türkmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'nin beklentileri karşılamadığını, daha içi doldurulur adımlar atılmasını beklediklerini...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 15:29
Hacı Bektaş-ı Veli Kültür ve Tanıtma Derneği Başkanı Dinçer Türkmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Demokratikleşme Paketi'nin beklentileri karşılamadığını, daha içi doldurulur adımlar atılmasını beklediklerini söyledi.

Dinçer Türkmen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı Demokratikleşme Paketi'nin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti. Büyük bir heyecan ve coşkuyla paketin açıklanmasını beklediklerini aktaran Türkmen, “Büyük bir hayal kırıklığına düştük. İnşallah ileriki günlerde her kesimi olduğu gibi Alevileri de sevindirecek, rahatlatacak bir paket çıkar ümidini taşıyoruz. Başbakan, inanç biçimiyle, insanların inandıklarıyla kimsenin birbirine müdahale etmeyeceğini söyledi. Bunun altı doldurulursa Alevilerle ilgili, cemevleriyle ilgili belki bir şeyler olabilir. Bunun dışında sadece Hacı Bektaş İlçesi'nde bulunan üniversitenin isminin değiştirilmesi Alevilere verilmiş iyileştirici bir şey değil.” ifadelerini kullandı.

Daha içi doldurulur adımlar atılmasını beklediklerini söyleyen Türkmen, “Cemevleriyle ilgili, seçmeli din dersleriyle ilgili, insan hak özgürlükleri ile ilgili kararları çok heyecanla bekledik. Başbakan ulusa sesleniş gibi yaptı ama onu ardından siyasi partilerle ilgili bir sürü iyi seçenekler sundu biz hangi tarafından müdahil olacağız. Bu paketin çok reklamı yapıldı. İnsanların beklentileri daha fazla büyüdü. Paketin içerisinden bu kadar az şey çıkınca beklentiler karşılanmadı.” diye konuştu.

Başbakan'ın bu ilk değil son da olmayacak dediğini hatırlatan Türkmen, şunları kaydetti: “ İnsanlar çok beklenti içerisindeydi. O kadar abartılarak anlatıldı ki paket böyle çıkınca her şey azımsandı. Bu kadar reklamı yapılmasaydı bu kadar büyük hayal kırıklığı da olmazdı. İnşallah Başbakan ileriki günlerde gereğini yapar diye düşünüyoruz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.