Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yüksekovalılar Demokratikleşme paketini heyecanla izledi

Yüksekovalılar Demokratikleşme paketini heyecanla izledi

Yüksekovalı vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın kamuoyunda merakla beklenen 'Demokratikleşme Paketi' açıklamasını heyecanla izledi. Sürekli toplumsal olaylarla gündeme gelen Yüksekovalı vatandaşlar, Başbakan’´ın açıklamasına...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 15:26
Yüksekovalı vatandaşlar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’nın kamuoyunda merakla beklenen 'Demokratikleşme Paketi' açıklamasını heyecanla izledi. Sürekli toplumsal olaylarla gündeme gelen Yüksekovalı vatandaşlar, Başbakan’´ın açıklamasına kilitlendi. Bazı vatandaşlar kahvehanelerde, bazılar taksi duraklarında ve lokantalarda açıklamayı izledi.

Vatandaşlar, açıklanan paketi heyecanla izlerken, paketteki maddelerin getireceği menfaatleri tartışmaya başladı. Vatandaşlar, özellikle başörtüsü yasağının kaldırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Yüksekova Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Yıldırım Esener, paketin insanların annesinin ak sütü gibi helal ve onların en doğal haklarından bir tanesi olduğunu belirtti. Esener, şöyle dedi: "Maddelere bakıldığında aslında çok büyük bir şey yok ama Türkiye’´de basamak basamak aşılması gereken bir demokrasi süreci yaşanıyor, bu, dünyanın her yerinde böyledir. Bir anda kimse sihirli bir değnek değdirip halledilecek meseleler değil. Çünkü yılların ihmalkarlığı, yılların sıkıntısı var bu ülkede, her şey yavaş yavaş olgunlaşıyor, pişiyor ve bir yerlere geliyor, bu eşiğin aşılması ile ilgili demokraside 10 basmak varsa, bu 3., 4. basamaktır. Bundan sonraki, bunlara ön ayak olacaktır Allahın izni ile.

Kesinlikle bugün baktığımızda bir kaç tane harften dolayı dışarıda Kürtçe konuştu diye veya Kürtçe basın deklare ettiğinden dolayı cezaevlerinde olan insanlarımız var ve bugün bunların ne kadar yanlış olduğunu, ne kadar komik olduğunu görüyoruz. Bu da ülkenin içerisinde kaynaşmasını sağlayacak değerlerdir. Gayet umutlu ve güzel maddelerdir. Allah'ın izni ile bundan sonra maddeler de akabinde gelecek ve tamamlayacaktır."

Bazı vatandaşlar ise paketin eksik yanlarının olduğunu ifade etti. Solet Ölmez isimli vatandaş, "Günlerdir bir çözüm paketi tartışılıyordu, sabırsızlıkla bekledik, açıklandı ama maalesef bizim taleplerimizi yeteri derecede karşılamıyor. Çünkü biz anadilde eğitim beklerken, eğitime giden öğrencilerin andımızı okumaması çıktı, bu da o kadar önemli değil. Önemli olan anadilde eğitim olmalıydı, bir çok daha siyasi gelişmelere önayak olacak gelişmeler olması lazımdı, bunların hiç biri gözükmüyor, doğrusu biz pek anlamadık bu paketten." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.