Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Taraftar operasyonu polis kamerasında

Taraftar operasyonu polis kamerasında

İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen taraftar gruplarına yönelik operasyon polis kamerasına yansıdı. Görüntülerde, polisin arama yaptığı adreslerde çok sayıda kesici, delici ve ateşli silah bulduğu görülüyor.İstanbul Organize Suçlarla...

  • Ege Postası
  • 30.09.2013 - 15:09
İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen taraftar gruplarına yönelik operasyon polis kamerasına yansıdı. Görüntülerde, polisin arama yaptığı adreslerde çok sayıda kesici, delici ve ateşli silah bulduğu görülüyor.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin taraftar gruplarına yönelik 4 ilde eş zamanlı gerçekleştirdiği operasyonun görüntüleri basınla paylaşıldı. Örgüt faaliyeti çerçevesinde ‘silahla adam öldürme’, ‘silahlı çatışma’, ‘silahla adam öldürmeye teşebbüs’, ‘silahla yaralama’, ‘kasten yaralama’, ‘uyuşturucu madde bulundurma’, ‘suç delillerinin yok edilmesine teşebbüs’ ve ‘silah kanununa muhalefet’ iddialarıyla gözaltına alınan zanlılardan 62’si sabah saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. 27 kişi ise emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmıştı. Operasyonda şüphelilerin adreslerinde ele geçirilen malzemeler de emniyette basına gösterildi.

Şahısların adreslerinde yapılan aramalarda 6 adet tabanca, 5 adet şarjör, 312 adet fişek, 2 adet kılıç, 3 adet cop, 1 adet sahte sürücü belgesi, bir miktar uyuşturucu maddesi ile çok sayıda delici ve kesici alet ele geçirildi. Adreslerde yapılan aramalar ve ele geçirilen malzemeler polis kamerası tarafından da kaydedildi.

Haksız menfaat elde etmek amacıyla taraftar grupları içerisinde hareket eden suç örgütü yapılanmalarının çok sayıdaki olayın da faili olduğu öne sürüldü. Şahısların, futbol kulübü yöneticilerine şantaj yaparak haksız menfaat elde etmeye çalıştığı, 2013 yılı içerisinde karşı futbol kulübüne UEFA tarafından ceza verilmesi, takımın Avrupa kupalarından men edilmesinin sağlanması amacıyla stada meşale atılmasının planlanması olayı, bir şahsın silahla öldürülmesi ve yaralama gibi olayların sorumluları olduğu ileri sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.