Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Parti Okulu'nun startı verildi

CHP Parti Okulu'nun startı verildi

CHP tarafından Parti içi kültür ve kimlik birliği yaratmak, partilileri ortak dil, ortak söylem ve ortak paydada buluşturmak ve parti içi örgüt yapısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Parti Okulu, İzmir’de üçüncü kez start aldı.Balçova Termal Otel’de 3 gün sürecek olan eğitimlerde her beş kişiye bir eğitmen eğitim verecek. Saat 09:00 -19:00 arasında gerçekleşecek eğitimlere İzmir’in dışında Aydın ve Muğla’dan da katılımcılar katıldı.

  • Ege Postası
  • 01.03.2013 - 13:21
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Parti içi kültür ve kimlik birliği yaratmak, partilileri ortak dil, ortak söylem ve ortak paydada buluşturmak ve parti içi örgüt yapısını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen Parti Okulu Projesi İzmir’de üçüncü kez start aldı.Parti Okulu’nun açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, İzmir Milletvekilleri Mustafa Moroğlu, Hülya Güven ve Musa Çam, İzmir İl Başkanı Ali Engin, Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk ve eğitmenler ile üyeler katıldı.



3 GÜN SÜRECEK YOL HARİTASI ÇİZİLECEK

Balçova Termal Otel’de 3 gün sürecek olan eğitimlerde her beş kişiye bir eğitmen eğitim verecek. Saat 09:00 -19:00 arasında gerçekleşecek eğitimlere İzmir’in dışında Aydın ve Muğla’dan da katılımcılar katıldı. Yerel seçimlere dönük sandık örgütlenmesinin başlıca gündem maddesini oluşturduğu eğitimlerde ilk etapta 107 katılımcıya ulaşılması hedeflenirken, Parti Genel Merkez’inin direktifleri doğrultusunda toplamda 500 partiliye eğitim vermek hedefleniyor. Eğitimlerde yerel seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak amacıyla İzmir genelinde oluşturulacak 24 bin sandık için örgütlenme katılımcılara anlatılacak ve iyi bir hazırlık evresi için yol haritası oluşturulacak. Koordinasyonunu Okul Sorumlusu Cahit Kişoğlu’nun üstleneceği Parti Okulu’nun, ayrıca partiye katılım ve üye kaydını arttırması hedeflenirken, partiye olan desteği de yüzde 5-6 oranında yükselteceği düşünülüyor. Diğer yandan CHP tarafından ülke genelinde düzenlenen Parti Okulu “Proje fabrikası” olarak hizmet üretirken, bugüne dek eğitime katılan üyeler tarafından Parti Genel Merkezi’ne çeşitli alanlarda toplam 270 proje sunuldu.



SARI: KURUMSALLAŞMA YOLUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATIYORUZ

İzmir’de olmaktan ve organizasyona katılmaktan ötürü duyduğu memnuniyetini dile getirerek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, 3’üncüsü düzenlenen Parti Okulu’nun örgütü güçlendirecek bir çalışma olduğunu vurguladı ve şunları dile getirdi; “Parti okulları örgütlerin kurumsallaşma yolunda attığı önemli bir adımdır. Henüz her şey tam demek için erken. Ancak buna gösterdiğiniz katkı çok önemli. Siyasi çalışma kolektif çaba, üretimin ürünüdür. Bunu da gerçekleştirdiğimiz parti içi çalışmalarımızla gerçekleştirme iddiamızı sürdürüyoruz. Bugüne kadar 2200’ü aşan parti eğitmeni yetiştirdik. Birlikte öğrenme olarak adlandırdığımız bu programda, artık üyelerimizi eğitecek 2200 eğitmenimiz var. Bu çalışmanın bir anlamı da var. Daha önce örgütlerdeki temel üye eğitimine katıldınız ve bunu yaşayarak öğrendiniz. Önümüzdeki bir diğer hedefiniz de, şimdiden sonra parti eğitmeni olarak görev alarak, sizden sonra gelen üyelere eğitim vermektir. Bunu sizi yönlendiren bir yaklaşım olarak değil, size yardımı olan bir eğitim olarak görün. Sizler daha verimli çalışma yürütecek olan kadrolarımızı oluşturacaksınız” diyerek eğitime katılan partililere seslendi.



”İKTİDAR, DEMOKRASİYİ KULLANARAK DEMOKRASİYİ ÇİĞNİYOR”

Parti Okulu çerçevesinde 77 ilde eğitimlerin devam ettiğini söyleyen Sarı konuşmasına şöyle devam etti; “İzmir bizim için ayrıcalıklı bir konuma sahip. Burada çevre illerden gelen üyelerimizi de aramıza kattık. Nihai hedefimiz eğitimler aracılığı ile örgütümüzü güçlendirmek ve parti politikalarımız halka daha iyi anlatabilmek ve iletişim ağlarını oluşturmak. Bugün halkımızın CHP iktidarına en çok ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz. AK Parti iktidarının 10’uncu yılında artık bu somut şekilde ortaya çıkmıştır. Halkımız ve kardeşlik olgusu, barış ortamı çok ciddi tehdit altında. AK Parti cumhuriyeti kullanarak, temel değerlerimizi çiğneyerek iktidar olmaya devam ediyor. Bugün hoyratça bu değerleri yok sayarak, halkın iradesini ve demokrasiyi kullanarak ülkeyi daha da kötüye götürüyorlar. CHP’nin ortaya koyduğu irade ile bu noktaya gelmelerine izin vermeyeceğiz. Hak ve özgürlüklerimizi amaçları uğruna kullanmayacaklar. AK Parti iktidarı bugüne kadar AB hedeflerini de emellerine alet ederek tüm değerler sistemimizi kötüye kullandı. Bugün iktidarda olanlar yıllardır çözülmesi gereken Kürt sorununu dahi kullanarak, kendi amaçlarının bir parçası yaptı. AK Parti bugün bir yandan özgürlük beklentilerini yükselterek, İmralı’da görüşmeler yaparken, diğer yanda Kandil’e bomba yağdırıyor. Biz kardeşlik ve barış istiyoruz. Biz demokratik bir düzen içinde, cumhuriyetin demokrasi ile taçlandırıldığı bir ortam istiyoruz. Demokrasinin kurum ve kurallarıyla gerçekleştiği hak ve özgürlüklerin egemen olduğu bir ortam yaratmak istiyoruz. Bunu da gösterdiğimiz çabalar ile gerçekleştireceğiz.”



ENGİN: YEREL SEÇİMLERE KADAR BİN PROJE HEDEFLİYORUZ

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise, “Birlikte iş başaramama, enerjimizi işte tüketme gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. İzmir’de birlikte 250 proje yaptık. Yerel seçime kadar bunu bine çıkarmayı hedefliyoruz. Yerel seçime giderken meclis üyesi, belediye başkan adayı arkadaşlarımızın formasyonlarını tamamlamasını istiyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.