Dolar 34,1907
%0.16
Euro 38,1120
%-0.35
Altın 2.927,870
%-0.19
Bist-100 9.774,00
%-0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Tiyatroculara Kutlama

CHP'den Tiyatroculara Kutlama

Dünya Tiyatrolar Günü sebebi ile , Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri,Devlet Tiyatroları İzmir Bölge Müdür Vekili Yusuf Köksal'ı ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 27.03.2013 - 13:11
İZMİR-  Ziyareti Tiyatrolar günü sebebi ile gerçekleştirdiklerini belirten CHP il başkan yardımcısı Ülkümen Rodoplu, Günümüzde sanatçı olmanın çok daha zor bir hakle geldiğini belirterek "Devletin sanata ve sanatçıya desteğinin her geçen gün azaldığını, özel tiyatrroların yaşamkta güçlük çektiğini görüyoruz, CHP'nin her zaman tiyatro sanatçılarının destekçisi olduğunu göstermiştir. Bu bağlamda tüm tiyatrocuların ve sanat emekçilerinin gününü kutluyoruz"dedi.

Görüşmede, bu gün aramızda olmayan ama tiyatro tarihimizin sayfalarında adı altın harflerle yazılı çok değerli tiyatro sanatçılarımızın anılmasıyla başladı. Cahide Sonku, Bedia Muvahhit, Avni Dilligil, Yıldırım Önal, Muammer Karaca, Kamuran Usluer, Ulvi Uraz, Ahmet Evintan, Gürdal Tosun, Altan Erbulak, Kerim Afşar, Soner Ağın, Kerem Yılmazer, Erol Günaydın, Hulusi Kentmen, Adile Naşit, Şükran Güngör, Zekai Müftüoğlu, Baykal Saran, Mustafa Arslan, Mehmet Ulusoy ve diğerlerinin yanında son dönemde kaybettiğimiz Macide Tanır, İsmet Hürmüzlü, Savaş Akova, Müşvik Kenter, Metin Serezli anıldı.

Yaşamın her alanında olduğu gibi, kültür ve sanat dünyamızın da çölleştirilmeye, “muhafazakar sanat” gibi asla karşılığı olmayan kavramlara sığınılarak, sanatın muhalif ve yaşama müdahale etme gücü örselenmeye, engellenmeye çalışıldığı vurgulandı.

Devlet Tiyatroları İzmir Bölge Müdürü vekili Yusuf Küksal'da ziyaretiçin teşekkür ederken, Devlet tiyatrolarının 1949 yılından beri sanat alanında ülkemizde çok önemli bir işlevi yerine getirdiği ve bugün de tüm olumsuz koşullara rağmen 600 civarında oyuncuyla yılda 6000'i aşkın temsili sahnelediğini, söyledi.

Ziyarete, CHP İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Dr. Ülkümen Rodoplu, Hüseyin Mutlu Akpınar, BYKP Emek ve Emekliler Çalışma Grubu Sorumlusu Sevim Kipriksiz katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.