Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'na ziyaret

CHP'den Zübeyde Hanım Anıt Mezarı'na ziyaret

Atatürk'ün 78. ölüm yıldönümünde CHP İzmir İl örgütü Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın mezarını ziyaret etti. CHP Konak ise vatandaşlara ücretsiz Nutuk kitabı dağıttı. CHP İzmir'den 10 Kasım anması

  • Ege Postası
  • 10.11.2016 - 12:12

Karşıyaka'da 10 Kasın Atatürk'ü Anma Günü kapsamında tören saat 09.04'te Karşıyaka Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koyma töreniyle başladı. Törene katılan CHP İl örgütü, ardından Zübeyde Hanım'ın anıt mezarını ziyaret etti.

CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ile birlikte anıt mezara gelen partililer, ellerindeki karanfilleri bıraktı. Burada konuşan Asuman Ali Güven, "Bugün cumhuriyetimizin kurucusu, Yüce önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü. Buradaki törenler dolayısıyla biz Ankara'ya gidemedik. Ancak Karşıyaka Belediye Başkanı ve Karşıyaka ilçe örgütümüz, Zübeyde Hanım'ın mezarında yetiştirilen çiçekleri Anıtkaber'e götürdük. biz Ankara'ya gidemedik il örgütü olarak Karşıyaka'daki törenlere katıldık. Atatürk Anıtı'na çelenk koyduktan sonra atamızın anası Zübeyde Hanım'ı ziyaret ettik. Bu anlamlı günde, Türkiye'nin şuan ki koşullarında daha da anlam kazanan böyle bir günde, burada olmayı tercih ettik. Türk halkı artık bu siyasi iktidarın cumhuriyete, demokrasimize, laiklik anlayışına karşı yaptıklarına artık 'dur' demeli. Bu anlayışla buradayız" dedi. Karşıyaka'da saat 09.05'te trafikteki sürücüler de araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. 

KONAK NUTUK DAĞITTI

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, partililerle birlikte Atatürk'ün ölüm yıldönümünde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde saygı duruşunda bulundu, İstiktlal marşı okundu ve ardından "Mustafa Kemal Atatürk'ü anlayamadık" diyerek vatandaşlara ücretsiz Nutuk kitabı dağıttı. 

CHP Konak İlçe Başkanı Şakir Başak, okuyup yeniden anlamaları için vatandaşlara nutuk kitabını dağıttı. Başak, yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

"Yeniden toparlanabilmek için yine Mustafa Kemal Atatürk temelinde birleşmeliyiz. Biz CHP Konak İlçe örgütü olarak, göreve geldiğimiz günden beri ortak paydamızın Mustafa Kemal Atatürk olduğunu ortaya koyduk. Bu temelde, esnafımıza parti ayrımı yapmaksızın Atatürk portresi, Konak ilçe sınırımızda bulunan bütün cami imamlarımıza Nutuk dağıttık. Bugün 10 Kasım. Biz Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün ardından, onsuz geçen 78. yılı anarken ve ağlarken, Mustafa Kemal Atatürk'ün de Türkiye Cumhuriyetinin bugünkü haline ağladığını görüyoruz. Bizim ortak paydamız Mustafa Kemal Atatürk dedik, ısrarla Mustafa Kemal Atatürk diyeceğiz ve Mustafa Kemal Atatürk demeye de devam edeceğiz. Bugün yeniden Mustafa Kemal Atatürk'ün büyük eseri Nutuk'u vatandaşlarımıza dağıtmayı borç olarak görüyoruz. Onlarında dağıttığımız Nutukları tekrar okumalarını, anlamalarını istiyoruz. 93 yıl önce başlattığımız kurtuluş mücadelesinin koşullarını hatırlamamız gerektiğini düşünüyor, ve siz değerli yurttaşlarımızı Mustafa Kemal Atatürk'ün 'benim iki büyük eserim' dediği Türkiye Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne sahip çıkmasını istiyoruz. Sizleri de bizlerle birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz."

Partililer üzerinde "Cumhuriyet ona ağlıyor o Cumhuriyete" yazı pankart açtı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.