Dolar 34,1045
%0.26
Euro 38,1552
%0.26
Altın 2.860,260
%1.09
Bist-100 9.962,00
%-0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP'den alternatif 30 Ağustos töreni: Başkan Tugay'dan 'engellere rağmen mücadele' vurgusu

CHP'den alternatif 30 Ağustos töreni: Başkan Tugay'dan 'engellere rağmen mücadele' vurgusu

CHP İzmir İl Başkanlığı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla alternatif çelenk bırakma töreni düzenledi. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Bu dönemde partim bana büyükşehir belediye başkanlığı görevini verdi. Yaklaşık 4,5 aydır bu görevdeyim. Aranızda belediye başkanı arkadaşlarımız var onlarla birlikte bize verilen bu bayrağı en yukarıya taşımaya kararlıyız. Başaracağız. İzmir’in Türkiye’nin ve dünyanın en iyi yerel yönetimlerinden olacağız. Bize inanıyor musunuz? Bize inanmanıza destek olmanıza çok ihtiyacımız var. Zaman zaman önümüze engeller konarak mücadele ettiğimizi biliyorsunuz. Hepimizin ihtiyacı olan şey birlik ve beraberlik. O nedenle her ortamda bunu konuşuyoruz. 102 yıl önce kazanılan zafer o zaferin öncesinde ve sormasında yaşananları hepimiz aile geçmişiz gibi biliyoruz. Bize bu ülkeyi sevmeyin, millete inanmayı ve saygı duymayı öğrettiler. Biz inatla mücadele ediyoruz" dedi.

  • Ege Postası
  • 30.08.2024 - 14:27
  • Güncelleme: 30.08.2024 - 15:05

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 30 Ağustos Zafer Bayramı tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de büyük bir coşku ile kutlandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanlığı 30 Ağustos dolayısıyla alternatif tören düzenlendi. 

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı. 

"İKTİDAR İÇİN GÜN SAYIYORUZ"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, "Beraber bir yol yürüyoruz. Adeta gün sayıyoruz ülkenizin içinde bulunduğu sıkıntılı durumlar CHP iktidarıyla ülkemizi kurtaracağımız o günleri erişmenin günlerini ve hatta saatlerini sayıyoruz. Hepimizin sabırsızlık içinde olduğunu biliyorum. Ülkemizin bize ihtiyacı olduğunun hepimiz fakrındayız. O nedenle normal zamanından erken ama ne zaman yapılacağını bilmediğimiz o genel seçimi hepimiz bekliyoruz. Ülkemizin daha fazla yara almaması, insanların yıpranmaması için CHP iktidarını kurmaya çalıştığımızı biliyorum" dedi. 

"DÜNYANIN EN İYİ YEREL YÖNETİMLERİNDEN OLACAĞIZ!"

Başkan Tugay açıklmasının devamında, "Bu dönemde partim bana büyükşehir belediye başkanlığı görevini verdi. Yaklaşık 4,5 aydır bu görevdeyim. Aranızda belediye başkanı arkadaşlarımız var onlarla birlikte bize verilen bu bayrağı en yukarıya taşımaya kararlıyız. Başaracağız. İzmir’in Türkiye’nin ve dünyanın en iyi yerel yönetimlerinden olacağız. Bize inanıyor musunuz? Bize inanmanıza destek olmanıza çok ihtiyacımız var. Zaman zaman önümüze engeller konarak mücadele ettiğimizi biliyorsunuz. Hepimizin ihtiyacı olan şey birlik ve beraberlik. O nedenle her ortamda bunu konuyoruz. 102 yıl önce kazanılan zafer o zaferin öncesinde ve sormasında yaşananları hepimiz aile geçmişiz gibi biliyoruz. Bize bu ülkeyi sevmeyin, millete inanmayı ve saygı duymadyı öğretiller. Biz inatla mücadele ediyoruz. Cumhuriyeti ve Türk halkını korumak için mücadeleyi sürdüreceğiz. Ne mutlu bize ki böhylrsine büyük ve güzel bir ailenin mensubuyuz. Biz size inanıyoruz. Sizin de bize gösterdiğiniz inanç ile her türlü yanlış ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Kimseyi dışarıda bırakmadan ve her zaman hakkını, hukukun, adaletin yanında olarak bu ülkeye olan borcumuzu ödeyeceğiz. İktidar olacağız. Bunun için her türlü yanlışı biz durduracağız." ifadelerine yer verdi. 

BİR ULUSUN İRADESİNİN SİMGESİ 

30 Ağustos Zaferi'nin sadece askeri değil bir ulusun kendi kaderini tayin etmesinin bir simgesi olduğuna dikkat çekerek sözlerine başlayan CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu açıklamasında, "Bugün, tarihimizin en şanlı zaferlerinden biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak üzere bir araya geldik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, milletimizin azim ve kararlılığıyla kazanılan bu büyük zafer, bağımsızlık mücadelemizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Bu zafer, sadece bir askeri başarı değil, aynı zamanda bir ulusun kendi kaderini tayin etme iradesinin simgesidir" dedi. 

DÜŞMANA SON DARBE İZMİR'DEN 

İzmir'in Cumhuriyet tarihindeki yerini anlatarak sözlerine devam eden  Başkan Aslanoğlu, "İzmir, Kurtuluş Savaşı'nda düşmana son darbeyi indiren kahraman ordumuzun ilk ayak bastığı, Cumhuriyet meşalesinin yandığı şehir olarak tarihteki yerini almıştır. Bu topraklar, özgürlüğün ve bağımsızlığın sembolü olmuştur. Bizler de bu mirasa sahip çıkmalı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir sözünü rehber edinerek, Cumhuriyetimizin kazanımlarını korumalı ve daha da ileriye taşımalıyız. Bugün, bu zaferin 102. yılında, Cumhuriyetimizin değerlerine her zamankinden daha sıkı sarılmalı, bu toplumu sürekli bölmeye çalışanlara inat, birlik ve beraberlik içinde geleceğe yürümeliyiz" ifadelerine yer verdi. 

EKONOMİK KRİZ ALTINDA EZİLEN! 

Yaşanan ekonomik kriz üzerinden AK Parti iktidarını hedef alan Aslanoğlu, "Atalarımızın bizlere emanet ettiği, maalesef bugün ekonomik kriz altında ezilen, dış dünyada itibarı zayıflamış, komşularıyla sorunlar yaşayan bu vatanı, daha güçlü, daha demokratik ve daha müreffeh, dünya ile rekabet eden, dünyada itibarı yüksek, komşuları ile barış içinde bir Türkiye olarak gelecek nesillere bırakmak en büyük sorumluluğumuzdur. Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun" dedi. 

"YÖNETEMEYENLERİN ELİNDE SAVRULUYOR!"

Aslanoğlu açıklamasının devamında ise, "Bugünse memleket, yönetemeyen, çözüm üretemeyen, her gün ekonomik krizi büyüten bir iktidarın elinde savruluyor. Ekonomik kriz altında boğulan toplumun tüm kesimleri maalesef büyük sıkıntılar içinde ve bayram coşkusunu yeterince yaşamayacak durumda. Bugün bayramı doya doya yaşamayan çiftçi kardeşlerimizin, dün Turgutlu'da yanındaydık, çiftçinin çektiği acıları biliyoruz. Her şeyin fiyatı artarken 17.000 TL asgari ücreti artmayan, çocuklarını bayram alanlarına getirmeyen işçi kardeşlerim, nasıl ezildiğinizi görüyoruz. 12.000 TL emekli maaşım hiçbir şeye yetmiyor, otobüs bilet parası verip nasıl Cumhuriyet Meydanına geleyim diyen emekli abilerim ablalarım, size bunları yaşatanlara adına biz utanıyoruz. Üniversite kaydına kızımı nasıl anne babalar götüreceğim diyen anne babayı da, gittiğim şehirde param yok ki ne yiyip ne içeceğim diyen öğrenci kardeşim, size bunları yaşatanlar kör olsun diyeceğim ama, kör olmasınlar da görsünler sizi istiyorum. Ama Genel Başkanım Sayın Özgür Özel'in dediği gibi; "Her derdin var bir çaresi, onunda adı Cumhuriyet Halk Partisi" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.